7.5.2018

Omaa aikaa teekupposen äärellä- moderni teekannu

Tee samoin kuin kahvi on usein kiireisen päivän kohokohta, kun työ on tehty ja saa istahtaa juomaan kupillisen. Pääsääntöisesti tykkään rouheteestä ja se maistuu haudutettuna niin hyvälle, että kruunaa sen hetken. Kävin Oulun kauppahallissa ja siellä löysin aivan ihanan teekaupan (PikkuPanda teehuone) ja paikan omistaja suosittelikin teelaatuja, jotka ovat olleet kyllä maultaan aivan parhaita. Sitruunan ja inkiväärin paloilla maustettu vihreä Sencha tee auttaa myös muuten, jos vatsassa on vaivaa. Lisäksi hän suositteli illaksi teetä, joka rauhoittaa. Teen vesi ei muuten saa olla liian kuumaa, että se ei pilaa teen aromeja. Eli haudutus 2-3 minuuttia ja veden lämpötila 75-80 astetta. 

Meillä on käytössä kaksi teekannua, joista toinen on tämä valkoinen kannu ja siihen saa siivilään laitettua teerouheen. Toinen kannu on Eva Solon lasipullo, jossa on vetskarilla avatta päällinen. Omaan rauhalliseen hetkeen siis kuuluu kuppi hyvää teetä ja hyvää lukemista. Pala suklaata sopii myös maultaan rauhoittumiseen. 


Kiinassa teen juomiseen kuuluu traditioita ja myönnän, että kiinalainen tee on kyllä parasta. Nyt kun olen tuolta teekaupasta laadukasta teetä ostanut. Kaupan yrittäjä antoi vinkkejä siihen, mikä teelaatu toimii hellepäivänä eli valkoinen tee, tai jos on vatsakipuja tiettynä aikana kuukaudessa, niin siihen toimii taas tietty teelaatu.

Intialaista teetä on tullut juotua, kun tytär toi sieltä vihreää ja Masala- teetä ja ne tulevat sitten hopealla. Myös kauniit astiat tuovat oman lisän tähän tee- tai kahvihetkeen.


Mikä on sinun päivän teen tai kahvin traditio?

16 kommenttia:

  1. Ihana tuo valkoinen kannu❤️ Yleensä juon aamukahvin vasta yöissä ja jos hemmottelen itseäni, niin keitän vanilja cappuccinot, nam! Keisarin morsian on suosikki teemakuni.
    Ihanaa viikkoa sinulle Aikku ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cappucino on aina päivän kruunaava hetki!

      Poista
  2. Vanilja cappucino kuulostaa hyvälle ja herkulle!Keisarin morsian on myös pussiteenä mun suosikki!Ihanaa viikkoa myös sulle ja tulevaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
  3. Ihana teepostaus <3
    Juuri täällä aamuteetä hörpin ja veden lämpötilakin taitaa olla juuri sopiva sillä en ikinä anna veden kiehua. Minultakin löytyy kaksi teepannua mutta harvemmin niitä tulee käytettyä kun yksi juo, heti kun saan teevieraita niin tottakai laitan kannun esille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpötilalla on merkitystä,ei saa olla liian kuumaa.

      Poista
  4. Itse juon enemmän kahvia, vaikka pidän teestäkin.
    Arjessa kahvihetki, jota odotan on iltapäivän ahvipaussi töissä. Kahvihetki eskaripäivän keskellä tuntuu ansaitulta kaiken hälinän keskellä.
    Toisaalta sunnuntaiaamun kahvi aurinkoisella parvekkeella on nautinto myös.
    Lauantaisin meillä on tapana nauttia aidosta kahvilakulttuurista omassa kaupungissamme.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Ihan uusi putiikki mulle! Vaikka oululainen oon :) En ole kuullutkaan, että veden lämpötila pitää olla just tuo, kiitti vinkistä! Harvoin tulee juotua teetä, kun olen kahvin ystävä enemmän. Ihanaa tiistaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä ja jos haluaa antaa vaikka lahjaksi teetä,niin kiva paikka.Heillä on myös ravintola siinä vieressä.

      Poista
  6. Lopetin kahvin juonnin alkuvuonna terveyssyistä ja nyt olen opetellut juomaan teetä. Teekannua olen toivonut lahjaksi nyt äitienpäivänä, toivottavasti mies sellaisen löytää. :) Joten, kiitos vinkeistä!
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä.Molemat näistä ovat käteviä.

      Poista
  7. Minun aamuni alkaa haudutetulla teellä, jossa on lusikallinen mieheni veljen vaimon mehiläisten hunajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunaja sopii hyvin ja on luonnon omaa antibioottia.

      Poista
  8. Tällä hetkellä lempparini on lakritsatee. Minulla näitä erilaisia teevillityksiä tulee ja menee:)

    VastaaPoista
  9. Nykyään on kiva, kun on paljon tee-laatuja joista valita. Usein juon teetä iltaisin ja muutoin kahvia.Mukavaa illanjatkoa :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com