3.6.2018

Ruukkukukkia terassille - mallit istutuksiin

Ruukkukukkia on terassille tullut laitettua eri kohtiin ja niistä on kuvissa mallit miten ne tein. 

JToukokuun juhlat on juhlittu ja niiden muistot talletettu omiin mieliin ja muistikorteille. Monet ovat saaneet viettää jo kesälomaa erikoisen lämpimänä toukuuna ja osalla loma on edessä. Loma on kyllä parasta mitä tähän aikaan vuodesta voi vain toivoa. Pitkän talven puurtamisen jälkeen loma on enemmän kuin tervetullut. 

Eilen hain vielä kesäkukkia pihalle ja tomaatin taimia kasvihuoneeseen. Kurkun taimet olisin myös ostanut, mutta niitä tulee Hankkijalle vasta alkuviikosta. Siis uusi reissu kauppaan on edessä. Kokeilen nyt tänä kesänä kärhön kasvatusta myös, laitoin sen tuohon suureen ruukkun kasvamaan. Täällä ruukkuistutuksista kerroin aiemmin. Kärhön seurana on suureksi ja roikkuvaksi kasvava köynnös, Siitä tulee todella upea kooltaan ja kestää myöhään syksyyn. Siskoni on usein tätä kasvattanut ja olen sen hänellä nähnytkin. Siksi se tuli myös meille istutukseen mukaan.

Kuvan takaosassa kasvaa muuten kääpiövuorimäntyä, joka on kasvanut lähes puolitoista metriä korkeaksi. En tiedä onko nyt geenimutaatio iskenyt, koska kääpiövuorimänty on normaalisti metrin korkuinen maksimikorkeudessaan. Tykkään myös Tuivioista, jotka ovat tuossa kasvualtaan etuosassa. Olen leikannut välillä maatamyöten kasvavaa Tuivioita, ja sitten lannoittanut havulannoitteella kevään alussa. 


Meillä on jouduttu tiivistämään terassin laudoituksen rakoja, koska pienen Pomerania-koiran Myyn tassut menivät rakoihin. En tiedä olivatko puuosat vuosien aikana kutistuneet ja raot siten isontuneet. Mutta nyt käsittelin niitä harmaalla terassiöljyllä. Lattia näyttää taas hyvälle, mutta öljy loppui kesken ja hommat jatkuvat.

Mies sanoi, että lattialaudat ovat talven jälkeen nyt kuivat, joten kesän aikana sateet tuovat niihin kosteutta ja niiden koko kasvaa leveyssuunnassa. Olen tyytyväinen näihin terassin lattioiden värisävyyn harmaaseen. Huoltovapaat kukkaruukut sointuvat hyvin terassilaudoituksen kanssa yksiin. 
Hyvää alkavaa kesäkuuta ja kesälomaa!!9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää terassinne! Tuo harmaa on kiva väri terassillakin.
  Kyllä on nautittu kesäsäästä, vaikka lomaan on vielä kuukausi. Voi, kun tätä kestäisi vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri sopii myös minusta hyvin ja omi ennen ruskea.Sulla on sitten vielä aikaa lomaan!

   Poista
 2. Terassi näyttää niin kivan näköiseltä. Haaveilen täällä harmaasta terassista minäkin. Tuota kärhöä olisikin kiva kokeilla.
  Aurkinkoa ja iloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kärhöt puoleen hintaan Hankkijalla.Kokeilen nyt ekaa kertaa niiden kasvatusta.

   Poista
 3. Kivoja istutuksia olet laittanut. Täällä on istutukset edelleen aivan kesken, jospa vihdoinkin tulevalla viikolla saisi istutukset kuntoon. Tai, juhannukseksi viimeistään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin kaupunkireissulla ja kotiin tullessa satoi sekä myrskysi.Kukkia oli katkennut ja kyllä lämpöasteetkin tipahti paljon.

   Poista
  2. Ihana terassi, kauniit istutukset! oikein hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. hola amiga querida!!! lindas plantas .. se nota la llegada de la primavera
  cariñós

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com