8.6.2018

Raparperipiirakkaa ja lähellä tuotetut kananmunat

Meidän raparperi siirrettiin ja karsittiin viime toissa syksynä eri paikkaan. Rapaperi kasvaa kiitollisena ja satoa on tullut paljon. Tein mummon ihanalla raparpeipiirakkaohjeella (löytyy täältä) uuden version gluteenittomana. Vehnäjauhon korvasin gluteenittomalla kakkkujauholla ja yhtä onnistunut piirakka siitä tulikin. Osuutensa asiassa on myös lähikanalan kananmunilla. Munat sain kotiin asti tuotuna, kun Katariina toi ne siskon tyttäreni kanssa.
Arvostus lähellä tuotettuun ruokaan tai sen tarvikkeisiin on meillä kotona asia mitä pidämme tärkeänä. Raparperipiirakan kananmunat ovat siis Katan kanalasta. Katariina on nuori 18-vuotias yrittäjä. Katan kanat saavat elää kanalassa vapaasti ja ovat paljon myös ulkona säiden salliessa keväällä ja kesällä. Kanat nukkuvat haavasta tehdyillä orsilla. Kanoilla on ruokana GM-vapaata ja kalajauhotonta sekä väriaineetonta rehua. Kata käyttää luomurehua, jossa ei ole väriaineita, ja näin munan keltuaisessa on myös luonnollinen väri.  Tässä on Kata autonsa kanssa, jolla hän tuo munat ja muut tuotteensa lähelle asiakasta. 


Kanat alkavat munia 19 viikkoisena ja kanalan vanhimmat kanat ovat jo kaksi vuotiaita. Isoissa kanaloissa kanat munivat 12-14 kk. Katariina kertoi, että hänen omat lemmikkikanat ovat jo viisi vuotiaita. Katariinalla on ajatuksissa jalostaa vielä kanalansa tuotteita esim. sulkia. Syksyllä kanala saa luomumerkin. 

Katan kanalan facebook-sivuista voit käydä tykkäämässä täällä tai liittymässä seuraajaksi. Katariina antaa vinkkejä ja sivuilla on paljon kuvia. Hän sai muuten ajokortinkin erityisluvalla 17-vuotiaana, ja näin yritteliäälle nuorelle naiselle toivon onnea ja menestystä puhtaan ruoan tuottajallemme!
Onko sinulle tärkeää lähellä tuotettu tai luomuruokatarvikkeet?

12 kommenttia:

 1. Meidän "kylässä" tilataan välillä lähikanalasta kunnon lasti kananmunia ja silloin niitä tulee kyllä hankittua myös itsekin. Pyrin kyllä muutenkin ostamaan ruokaa, joka olisi lähellä tuotettua.
  Ihanaa viikonloppua Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä tuotetusta tietää miten se on tehty ja näissäkin Katan kananmunissa on kanat hellässä hoidossa.

   Poista
 2. Onpa upeaa yrittämistä tällä nuorella naisella - saa kyllä minulta täydet respektit! Olisin heti tällaisten lähellä tuotettujen onnellisten kanojen munia ostava asiakas, jos asuisin samoilla seuduilla<3 Tsemppiä hänelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata varmaan lukee täältä nämä viestit ja välitän tsempit hänelle!

   Poista
 3. Minulle kananmunat tulevat vähän kauempaa kuin kotinurkilta, mutta suoraan tuottajalta. Munat ovat erikokoisia, mutta se ei haittaa, koska ovat muuten ihan älyttömän hyviä!
  Ihan yrittäjä teilä, kyllä tuollaiselta mielellään kananmunat ostaa. Tsempit tytölle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aivan superihana yrittäjä tuo Kata. Toivotaan onnea yrittäjän uralle. Peukutan tuota, että ostat suoraan tuottajalta!

   Poista
 4. Terveiset nuirelke yrittäjälle, arvostan kovasti. Minä hommaan monia elintarvikkeita paikallisesta REKO-lähiruokarenkaasta. Tuotteet tilataan Facebookin kautta ja nouto torilta. Kananmunat ostan ainoastaan tätä kautta. Ne ovat niin erilaisia kuin tehotuotannon munat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että hankit suoraan myös. Ostaisin enemmänkin suoraan, jos tietäisin mitä kautta voi hankkia.

   Poista
 5. Nam, saisipa raparperipiirakkaa :) Maistuis.
  Meillä syödään munia niin paljon että välillä toivois kotiinkuljetusta. mies vetää niitä kammottavan määrän päivässä ja itse aloitan aamuni aina kolmen munan munakkaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paistetaan viikonloppuisin munia aamupalalle. Se on oikein perinne. Munakas ja paistettu muna on herkkua!

   Poista
 6. Ostaisin heti tältä nuorelta yrittäjältä kananmunat, jos vain olisin lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Ja jospa teillä olisi myös lähellä vataavanlaisia.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com