23.9.2018

Syksyisiä kukkaistutuksia pihalle

Kesäkukkien tilalle täytyy jo raskia laitaa syksyisempiä kukkia. Näitä istutuksia varten ulos ostin valkokukkaisen koristekaalen, callunoita ja muita hauskan mallisia kasveja. metsäretkeltä tuli jo aiemmin otettua luonnosta materiaaleja myös ja lisäksi on puolukan varpuja ja kelottuneita puunoksia. Kauppojen valikoimissa oli tarjolla paljon erilaisia havukasveja, kun kävin Hankkijalla. Itse en ole saanut havuja menestymään istutuksissa talven yli, joten näillä kasveilla mennään tällä kertaa. 
Omenapuusta tipahtelee omenat jo maahan, ajattelin, jos niistä viitsii alkaa tehdä omenahilloa. Kooltaan nämä omenat eivät ole kovin suuria, joten siinä olisi riittävästi kyllä tekemistä kuorimisen kanssa. Syyslannoitteet kannattaa laittaa pihan kasveille ja pensaille kuten marjapensaille ja mansikoille. Olen kannattanut luomua, mutta onneksi lannoitteet ovat luontoystävällisiä ja viinimarjat tuottivat paljon parempaa satoa, kun ne  lannoitin syksyllä ja keväällä. 


Miten sinun viikonloppusi sujui? Mitä syystoimia teet omalle pihalle?

12 kommenttia:

 1. Sieviä istutuksia. Minulla hommat kesken pihalla. Vähän järjestellyt ja laittanut kukkia ja lyhtyjä. Ihanaa alkavaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhdyt meilläkin on tuolla ulkona jo pariin kertaan valaissutkin.

   Poista
 2. Syysistusutksia minäkin jo tein ovenpieleen ja hillonkeitto puuhissa ollut. Alkusyksy upeine väreineen on ihanaa aikaa! Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,kun innostuis omenoista hilloa tekemään minäkin.Ehdotin miehelle,josko hän kuoris ne,mutta sanoi et on liian töisevää.

   Poista
 3. Meillä jäi kotipiha mökkirempan takia kesällä tosi huonolle hoidolle. Ja taas tuntuu, että se jää syksylläkin, mökin syyshommat ovat niitä ykkösiä, kun mökki jää jossakin vaiheessa oman onnensa nojaan jäiden tullessa tänne saarelle. Mutta noita gallonia hankin heti kun menen kukkataloon.
  Värikästä syysviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on se ihana kesäpaikka siellä saaressa.Ja tekemistä riittää kahdessa talossa!

   Poista
 4. Kauniista istutuksia! Me mökkeiltiin viikonloppuna, nyt on paikat talviteloilla.
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä sitten mökki jää odottamaan uutta kevättä tulevaa!

   Poista
 5. Kauniita istutuksia. Viikonloppu oli ihanan rento, lauantaina kummitytön syntymäpäivät, muuten vain perheen kanssa oleskelua. Nyt jaksaa taas uuden työviikon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa superille teidän viikonloppu!

   Poista
 6. Syyskukat on edelleen ostamatta, minulla jostain syystä kukkii vieläkin pelargoniat :)
  Ennen lumia aion vielä haravoida lehtiä tuijien juurille, muuta tuolla pikkupläntillä ei tarvitsekaan tehdä.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös pelakuut kukkivat etupihan parvekelaatikossa ihan upeasti.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com