2.2.2019

Sohvapöydän valintaan vinkit

Sohvapöytä on nyt tämän vuoden ensimmäinen isompi huonekaluhankinta kotiin Sen hankintaan tuli pyöriteltyä ja mietittyä moneen otteeseen, kun toisaalta halusin satsata laatuun ja kestävyyteen, mutta halusin olla myös säästäväinen tällä kertaa, koska olohuoneeseen on myös tarvetta uusille lepotuoleille tai ainakin yhdelle sellaiselle. Yksinkertainen ja minimalistinen malli tekee pöydästä ajattoman. Pöydän valinnassa kannattaa huomioida seuraavat asiat: 

- mittasuhteet muihin huonekaluihin
- millainen matto pöydän alle sopii (vaihdan tämän alle talvisemman pehmeän maton talven ajalle)
- mitä pöydän päällä haluaa pitää esim. sisusustukselliset elementit
- lehtien tai kirjojen säilytykseen paikka
- kaukosäädinten säilytystila
- leikkitilaa lasten tavaroille ja piirustus/väritysjutuilleSohvapöytä tuli olohuoneen divaanisohvan eteen ja nyt paikallaan aseteltuna se näyttää sopivan värinsä ja koonsa puolesta hyvin omalle paikalleen. Pöydän ylä- ja alaosan kannet ovat levyä ja jalat metalliam jotka hieman kaareutuvat alhaalla. Eli alhaalta pöytä on hieman leveämpi. Pöytä on väriltään hiekka, mutta taittaa sopivasti harmaan sävyyn myös. Pöytä on Hayn malliston Eiffel. Parin päivän katselun jälkeen luulen, että tämä on pitkäikäinen huonekalu meillä. Täältä voit lukea vaihtoehdoista mitä tähän tilaan suunnittelin. Tämä pöytä antaa säilytystilaa tarvittaville tavaroille, tuo iloa sisustusksellisesti ja saan vaikka tuohon nyt esille suuren Urna- maljakon tai Aallon suuren teräsvadin.

Huomenna luulen, että sohvapöydän päällä on pino värityskirjoja ja pelilaatikoita. Olohuone on meillä kodin tila, jossa olemme yhdessä ja siinä saa touhuta jokainen omia juttujaan. Huonekalut saavat olla kestäviä ja myös iloa tuottavia arkeen. 
Palasin tuolta Ranskan matkalta ja siellä oli keväisiä näyteikkunoita sisustusliikkeissä. Aikaa ei ollut käydä niissä sisällä, mutta ranskalaisia ravintoloiden sisutuksia tuli katsottua kahdessa paikassa ja myös tutustuttua ranskalaisen keittiön erikoisuuksiin. Ehdin pakata tänään blogiarvonnan palkinnotkin, joten postia on tulossa alkuviikosta voittajille.

Muistuttelen myös, että yksi tärkeä päivä on tulossa eli Ystävänpäivä on 14.2. ja jos haluat muistaa ystävää tai rakasta, niin täällä on jopa -70% alennuksessa kosmetiikkaa.


* sisältää affiliate- linkin

Mitä sinun helmikuuhun kuuluu?
8 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs ja ajaton pöytä! Sopii hyvin kauniiseen olohuoeeseenne.
  Oma helmikuuni on alkanut iloisesti pienillä tuunaus-jutuilla.
  Hyvää jatkoa helmikuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tuunausjutut ovatkin aina mukavia, saa ehostaa vanhasta uutta. Onko ne sulla jo blogissa esillä?

   Poista
 2. Olohuoneenne näyttää kivalta ja tuo pöytä sopii tilaan hyvin. Täällä sohvapöydän hankinta myös edessä, millaisen niin sitä en vielä tiedä. :)
  Ihanaa helmikuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein kevyen oloinen ja saadaan sinne tavaraakin esille, ettei näytä liian sekaiselle. Jäädäänpä kuulolle millaisen sohvapöydän sinä hankit. Sen valinta ei ole niin helppo, mutta onneksi näitä voi sitten kierrättää.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttää se nyt ainakin omaan silmään hyvälle myös livenä.

   Poista
 4. Kukkia kuuluu minun helmikuun alkuun. Yritän kukilla kompensoida omaa heikkoa oloa, himpuran tauti kun vieläkin vaivaa.
  Ihanan pöydän olet valinnut ja kivasti siinä on pintaa erilaisille toiminnoille.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 5. Pitkäikäisyyteen kannattaa satsata. Hankimme mitään uutta kotiin harvoin. Edellinen ostos oli toissa vuonna matto, joka luultavasti on käytössä kymmeniä vuosia ja juuri perjantaina saapui uusi sohva 13 v. palvelleen vanhan sohvan tilalle. Katselimme ensin edullisempia, mutta päädyimme melko hintavaan, jossa päälliset ovat likaahylkivät ja koko verhoilu irrotettavissa ja pestävissä, sohvalle luvataan muutenkin jopa 20 v. takuu. Jos sohva on niin kestävä kuin myyjä lupaili, hinta/käyttökerta tulee edullisemmaksi.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com