22.2.2019

Palmu viherkasvina kotona -lannoitusohje

Palmu on helppohoitoinen viherkasvi kotona, jos sen saa valoisaan paikkaan ja muistaa kerran viikossa kastella. Käpypalmu on aika terävälehtinen, mutta kastelua tarvitsee kerran viikossa ja hiukan valoa. K-raudassa oli tarjouksessa viherkasveja ja tämän käpypalmun sieltä sitten ostin mukavan ulkonäön vuoksi. Palmun alaosa on käpymainen ja ruskea, siitä tuo nimitys. Kasvien ostajalle oli multasäkki myynnissä eurolla, niitä kahminkin  kolme kappaletta, Kesällä tulee myös muuten vaihdettua multia tuolla ulkona; pysyy paikat siistimpänä. Helmi-maaliskuu on hyvää aikaa vaihtaa multia ja nyt myös laittaa kasveille lannoitetta purkista kasteluveteen talven lepokauden jälkeen. Kuivia lehtiä kannattaa napsia pois ja leikata siistiksi ulkomuotoa.

 Suosittelen Kekkilän kasviravinnetta!


Tämä kasvi tulee olemaan n. 50-100 cm korkea, joten kooltaan ei täytä koko tilaa. Kasvi etsii vielä paikkaansa, koska ikkunoiden lähellä ei ole niin tilaa asetella viherkasveja. Nyt Artekin jakkara saa toimia tälle alustana.  Vettä palmu tarvitsee vain kerran viikossa ja väri on oikein metsän vihreä. 


Kekkilän kasvikirjaston sivuilta löytyy tietoa viherkasveista ja käpypalmusta sanotaan seuraavaa: 


Käpypalmu on tyylikäs, valoisassa paikassa viihtyvä huonekasvi. Käpypalmujen pitkät, tummanvihreät lehdet ovat jäykät ja ne kasvavat viuhkamaisena rykelmänä paksusta varresta, joka nuorena muistuttaa suurta käpyä.Viherkasvit puhdistavat huoneilmaa, joten niillä on myös terveysvaikutuksia sisäilmaan. Aiemmin on täällä ollut kasveista juttua ja täällä, jos käyt lukemassa. Kookospalmu on mennyt meillä talven yli ja siinä on aina kaksi suurta lehteä. Jos yksi uusi lehti tulee, niin yksi lakastuu. Viherkasvit ovat tulleet osaksi sisustusta koteihin, ja niillä saakin kivoja yksityiskohtia tehtyä vaikka nyt olohuoneeseen. 

Kasvien kasvatusta voi tehdä ihan helppohoitoisilla kasveillakin, niin ei harmita jos kasvi lakastuu. Kaupoissa on tarjouksia kasveista, ja hinnat eivät useinkaan päätä huimaa. Ruukkuja vaihtamalla saa myös näköä kasveille ja  sopivuutta huoneen tilaan. Tälle käpypalmulle riittäisi vähän pienempi suojaruukku, mutta nyt se saa olla tässä valkoisessa saviruukussa.Vinkkaan myös ihanasta tarjouksesta lukijoilleni: 

Kaupanpäällisiä bokseja on vain 300 kappaletta, joten niitä myydään niin kauan kuin
 tuotetta riittää helmikuun loppuun asti. Käytä kassalla koodia: KEVÄINEN

- sisältää affiliate-linkit


Mitä sinun kasvillisuuteen kuuluu kotona?


11 kommenttia:

 1. Mietin juuri eilen mikä olisi valoisassa paikassa viihtyvät viherkasvi olohuoneeseemme. Käpypalmuhan voisi olla hyvä vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tykkää puolivalosta ja meillä nuo sälekaihtimet ovat suojana,ettei suoraan paista aurinko.Mutta käpypalmu on muuten nätti eikä kasva liian isoksi.Lehdet vain aika terävät.

   Poista
 2. Täällä viherkasvit ovat suht hyvin selvinneet talven, muutaman uuden olen jo ehtinyt myös ostamaan. Kyllä viherkasvit ja vihreys niin kuuluu kevääseen!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo vihreys tuo iloa kotona.Ja mukava kasvun ihmettä seurata!

   Poista
 3. Meillähän ei mikään kasvi selviä elossa, joten meillä ei ole viherkasveja. Palmut ovat aivan ihania huonekasveja!
  Kivaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikonloppua myös sulle.Palmut eivät kasva nopeaa,joten sopivat hyvin huoneeseen kuin huoneeseen.

   Poista
 4. Heh, oliivipuuni on autotallissa yhden vihreän oksansa kanssa. Saapa nähdä onko siitä vielä sisäkasviksi:D Käpypalmu on minulle uusi tuttavuus - olisi varmasti vähemmän haastava kuin tuo oliivipuu. Traakkipalmut meillä pysyvät hengissä vuodesta toiseen, sillä ne eivät hermostu pitkistä kasteluväleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuuta olen itsekin haaveillut,mutta en vielä hankkinut.Laita blogiisi kuvia,jos sulla puu alkaa kasvamaan talven jälkeen!Luulen,että käpypalmu on helppohoitoinen.Kun sitä tarvitsee harvoin kastellakin.

   Poista
 5. Viherkasvit ovat nyt niin trendikkäitä.
  Kivan näköinen tuo palmu.
  Aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Kaunis palmupuu sinulla siellä. Meilläkin on kukkia jonkun verran, ukkokulta toimii niiden hoitajana, koska minä kyllä näännyttäisin ne hengiltä. Leppoisaa sunnuntaita sinulle ❤

  VastaaPoista
 7. Käpypalmu on hieno kasvi. Itse haaveilen tällä hetkellä isosta kentianpalmusta.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com