5.4.2019

Millainen lamppu sopii korkeaan kattoon?

Millainen lamppu sopii korkeaan tilaan? Ainakin tämä lamppu, joka on klassikko ja se tuli tilattua Hullareilta ja eilen mies asensi sen meille kattoon. Lamppu on Artekin A330S Kultainen kello, Tämä on kylläkin ihana musta väriltään. Se on sopivan siro, valaisee hyvin ja mattamusta sopii tilaan kuin tilaan. Lampun mukana tulee moneen korkeuteen riittävä johto.

Uusi lamppu löysi paikkansa nyt hyggeilytilan valaisimena. Tilassa oleva divaanisohva on musta ja samoin Kivet verhossa on mustaa. Joten sopii kuin nenä päähän tuohon tilaan. Miksi kannattaa satsata ja sijoittaa aikaa kestäviin design-valaisimiin? Minulle on tärkeää, että lamppu sopii tilaan kuin tilaan, lamppujen paikkaa voi vaihdella, design-valaisin ei mene muodista vaan on ajaton ja joskus sen voin antaa vaikka perinnöksikin. 


Olohuoneen valkoinen Artekin A333 lamppu näkyykin tuossa yläkuvan taustalla. Yhtenäistä näille kahdelle lampulla on tuossa alaosassa oleva kuviointi, joka tuo valoa esille myös näistä kohtaa. A333 lampusta voit lukea täältä! Tila on osaksi yhtenäinen olohuoneen ja tämän hyggeilytilan kanssa, ja valkoinen ja musta lamppu sopivat molemmat tilaan, eikä tarvitse olla aina kahta samanlaista lamppua. Perustelen tätä sillä, että lamput eivät ole valtavan suuria eivätkä vie tilan muilta elementeiltä huomiota. 

Musta ei ole muuten yhtään huono valinta lampun väriksi! Vai mitä olet mieltä? Löytyykö sinun kotoa mustaa lamppua? Kannattaa välillä olla rohkea ja valita valkoisen lisäksi myös muitakin värejä. Valaistuksesta on ollut myös täällä juttua ja täällä. Keveästä valaisimesta makuuhuoneessa kirjoittelin täällä.

Light A330S riippuvalaisin Kultakello eli Golden Bell toiselta nimeltä on aikoinaan suunniteltu ravintola Savoyhin v. 1937. Lamput ovat edelleen ravintolan sisustuksessa  kultaisen värisinä luomassa tunnelmaa asiakkaille.  Tämä kertoo myös siitä, että klassikko tuote on kestävää kehitystä parhaimillaan. Tyypillistä Artekin valaisimille on hyvin hallittu muotokieli ja valon esilletulo valaisimen reunojenkin läpi. Alvar Aalto on aina suunnitellut valaisimia osaksi koko tilan kokonaisuutta, joten hänelle oli tärkeää, että pienetkin yksityiskohdat kuten valaistus näytteli tärkeää osaa arkkitehtuurissa. 

Tämä lamppu oli myös Hulluilla päivillä tarjouksessa, joten säästin sata euroa. Tilasin myös eskarilaiselle  Hullareilta vaatteita ja asusteita muutamia kappaleita. Oma viikko vierähti osaksi tuolla Brysselissä, josta on tulossa oma postauksensa nähtävyyksistä. On kaunis kaupunki käydä siellä ja lentokin on vain kaksi tuntia ja vartti. 


Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu?
7 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis valaisin, kannatti ostaa (ja vielä alesta).
  Huomenna menen tekemään aarrekarttaa ystävän kanssa ja ajattelin yrittää tehdä myös karjalanpiirakoita.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on kyllä juuri sopiva kattoon ja mukava säästökin tuli.Postikulutkin oli 0€.Aarrekartta on myös huippua hommaa, mitähän sun aarrekarttaan tulee?Nähdäänkö sun blogissa?

   Poista
 2. Tosi tyylikäs lamppu! Sopii hienosti tuohon.
  Viikonloppu menee kotoillessa...
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Se on varmaan ikuinen sitten meillä ja kaunishan se on.

   Poista
 3. On kyllä niin kaunis lamppu ja sopii ihan loistavasti tuohon:) Brysseli on varmasti upea kaupunki, kiva olisikin lukea postausta siitä! Täällä on liikuttu ja rentoiltu tänä viikonloppuna:) Mukavaa viikonloppua ja ihanaa alkavaa kevättä💗

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs lamppu ja sopii mainiosti tuohon. Hyvä ostos siis :) Viikonloppu on sujunut puutarhahommissa. Pientä kevätkuntoon laittamista nyt kun sääkin on ollut niin keväinen. Aurinkoa sinne teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Instasta näkyikin teidän pääsiäistouhuja.On nätti tuo Artekin lamppu ja sain sen hyvällä alennuksellakin.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com