16.4.2019

Näin pesin matot ja nojatuolit puhtaaksi

Pesin matot ja nojatuolit puhtaaksi tekstiilipesurilla miehen kanssa yhdessä. Ja kyllä niistä tulikin puhtaat., joten pääsiäissiivous on jo puoleksi tehty. Valkoiset kangaslepotuolit olivat oikein pahasti saaneet väriä tummista vaatteista ja myös käsinojat olivat likaiset. Olen nämä tuolit puhdistanut Vanish-pesuaineella aiemmin, ja siitä voit täällä lukea. Lopputulos on ollut hyvä myös tällä keinolla. Helpompi on tällä tekstiilipesurilla pestä tuolit, kuin käsin puhdistamalla. Pesua tehostaa pestävän pinnan päälle suihkutettava tekstiilipesuaine suihkepullosta. 

Lepotuolit piti pestä pesurilla kaksi kertaa, että lopputulos oli hyvä. Tekstiilipesuriin laitetaan lämmin vesi säiliöön, ja likainen vesi tulee toiseen säiliöön, kun suutinta painaa ja sitä liikuttaa hitaasti kankaalla. Ja kyllä vesi olikin likaista toisessa säiliössä. Matot oli pesty viime kesänä ja vaaleat matot usein saavat pintaan tahraa ja uunin lämmityksen johdosta tulee myös nokea sisälle. Tassutellessa myös mattojen päällä, niin valkoinen ei ole aina valkoinen. Kesällä ulkona pestyissä matoissa on nopean auringossa kuivaamisen jälkeen jäänyt ruskeita tahroja reunaan ja nyt pesurilla ne sai kyllä upean puhtaiksi. Joten tällä pesurilla mielestäni sai helpommin matot pestyä kuin painepesurilla kesällä tuolla ulkona.
Lisää onnistuneita kokemuksia maton pesemisestä tekstiilipesurilla

Harmaja lyhytnukkainen Askosta ostettu matto puhdistui ihan silmissä myös. Täältä näkyy maton kuva, pinta on tuollainen kiiltävä ja paksu. Noin kaksi senttiä paksu matto ei kastu toiselta puolelta tekstiilipesurilla kun pesee maton. Meillä matot pestiin laattalattialla, jos sattuisi vettä tulemaan läpi pesuvaiheessa. Ja hiukan maton reunassa vettä lorahtikin lattialle, mutta sen voi imeä pesurin suuttimella pois. 

Pesimme myös vaalean  sohvan ja  Kivik-divaanin, jossa oli jogurttitahroja. Pinta oli helppo pestä, ja siihen ei jäänyt jälkiä ja tarhat lähtivät pois. Käytin ekologista tekstiilipesuainesuihketta myös tässäkin divaanin pesussa. Sohva puhdistui ja raikastui, ja sohvatyynyt olivat tuolla lasiterassilla tuulettumassa. Suihkutimme suoja-aineen sohvatyynyihin, koska ne ovat kankaiset ja pysyvät näin puhtaana pitempään.Lopputulos valkoisesta pestystä lepotuolista on tässä alakuvassa. Tummat jäljet on melkein kaikki saatu pois, sen vuoksi tosiaan kaksi kertaa piti tuolit pestä. Toisella kerralla laitoin pesuainesuihketta uudelleen sohvan pintaan ennen pesua.Tässä kuvassa näkyy miten vedin tasaisesti pesurin suuttimella maton pintaa pitkin. Vieressä pitempi nukkaisen sängyn vierusmaton reunat tosiaan sai ihan puhtaaksi tällä tekstiilipesurilla. 


Kärcher on laadukas merkki ja Tokmannilta saa tekstiilipesurin täältä hankittua edullisesti! Tänään myös pesin ikkunoita kätevällä Kärcherin ikkunapesurilla.   Ikkunanpesu voi olla monen mielestä sitä todella tylsää työtä, mutta näillä koneilla siitä saa myös vaikka nyt sen miehenkin innostumaan siivouksesta. Pääsiäisen siivouksia on tehty pitkin viikkoa ja lasiterassilla riittää myös ikkunan pesua. Ne ikkunat sain jo melkein pestyä, joten toiveissa on myös oleilua siellä, jos säät ovat lämpimät pääsiäisenä.


Käytätkö sinä tekstiilipesuria kotona?

14 kommenttia:

 1. Varmasti tuli puhdasta. Itselläni ei ole tekstiilipesuria. Lattiat kuitenkin pesen höyrypesurilla.
  Iloista pääsiäisviikolla!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa pääsiäisen aikaa Sinulle ja tervetuloa vastavierailulle blogiini 🎔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!Tulen vierailulle il.an muuta!

   Poista
 3. Olen pessyt tekstiilipesurilla viimeksi meidän sisäportaiden maton. Nopeasti saa puhdasta jälkeä.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin Outi!Sulla onkin jo pesuri käytössä!

   Poista
 4. Tekstiilipesuria en ole koskaan käyttänyt, mutta kovin olisi tarpeellinen. Ikkunapesuri ja painepesuri minulla onkin Kärcheriltä, joten tuttu merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nyt oli eka kertaa käytössä.Tänään pesin taas yhden ison maton sillä.

   Poista
 5. Tuo Kärcherin pesuri on niin hyvä, ollut useasti käytössä.

  VastaaPoista
 6. Varmasti tuli puhdasta! Meillä on imurissa sellainen erillinen pesuriosa, jolla voi pestä esim. sohvat, nojatuolit yms. Iloista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 7. Aurinkoista pääsiäisen jatkoa Sinulle 💛

  VastaaPoista
 8. Kun muutimme edelliseen kotiin ostimme edellisiltä asukkailta vähän käytetyn Kärcherin mattopesurin. He olivat hankkineet pesurin sen takia, kun talossa oli kokolattiamattoja ja perheellä koira. Kärcher on laatumerkki. Meillä on myös painepesuri sekä ikkunapesin sitä samaa sarjaa. Hyviä apuvälineitä kodin puhdistukseen!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com