22.4.2019

Siemenet ja sipulit hankittu -istutushommia

Siemenet ja sipulit on hankittu kauppareissulta ja päästään istutushommiin. Otin tänään mullat ja isutusastiat valmiiksi esille varastosta, kun suunnittelin kylväväni apulaiseni kanssa loppuviikolla tai viikonloppuna basilikaa, kesäkurpitsaa ja kurkkua. Lisäksi laitamme gladioluksen sipulit myös omiin ruukkuihin kasvamaan. 

Gladiolukset ovat aina niin kauniita kesällä pihalla ja täältä voit katsoa mille meidän gladiolukset näyttivät toissa kesänä. Viime kesänä en saanut niistä niin upeita jostain kumman syystä, kyllä niistä osa kukki, mutta ei kaikki. Maljakossa gladiolukset kukkivat pitkään, joten suosittelen niitä kasvattamaan myös niiden helppohoitoisuuden vuoksi. Nyt valitsin kukan väriksi tuon limen vihreän, mutta ostan vielä niitä toisen pussin lisää roosan värisenä.

Basilikaa laitan pitkulaiseen parvekelaatikkoon kasvamaan, ja se saa ollakin lasiterassilla kasvamassa, kun ilmat ovat sen verran lämmenneet. Yhtenä vuotena sain erinomaisen sadon basilikasta, kun ne kasvatin juuri tuolla edellä mainitulla tavalla.

Fiskarsin tuotteita oli tarjouksessa puoleen hintaan, joten ostin uuden haran Kärkkäiseltä. Pääsiäinen on ohi tältä vuotta ja se meni meillä aivan hujauksessa. Meillä oli ohjelmassa paljon monelaista ystävien kanssa eri päivinä, joten tänään sitten teimme kotiruokaa, pesin pyykkiä ja siivosin pihaa. Pihahommissa menikin kauan, koska viime syksyn lehtiä oli mennyt portaisen alle ja joka paikkaan. Sitten lekasorat piti harjata laatoituksilta pois ja muutenkin siistiä pihaa.

Mansikkamaan puhdistin myös vanhoista lehdistä ja harasin marjapensaiden juurilta kuorikatetta pois, että varret saavat tuulettua. Lannoitin myös marjapensaat ja omenapuun Kekkilän lannoitteella. Viime vuonna tein saman homman, ja huomasin, että sato oli paljon parempi sen vuoksi.Haravaa saakin heilutella pihalla sitten tästä eteenpäin. Jätän kyllä pensaiden juurille ja myös nurmikolle viime vuoden kuivuneita lehtiä, koska ne toimivat lannoitteena siellä. Toinen syy on se, että pensasaidan juureen ei niin kasva heinää, kun siinä on suojana vanhaa lehteä. 


sisältää afiliate -linkin

Pihalla on noussut sipuli-istutuksia aurinkoisen sään vuoksi. Narsissit ja tulppaanit ovat kovaa vauhtia kasvamassa taka-pihalla. Kasvihuoneen puhdistaminen on myös edessä viikonloppuna, jos ilmat sallivat. Meillä on kennokasvihuone, ja talvella sain yhden osuman lumilapiolla sen kattoon, kun yritin lumia puhdistaa katolta. Ajattelin, että saisiko siihen hankittua kennoa varaosana rautakaupasta. Kasvihuone on ollut jo meillä neljä kesää, joten kennokin on ihan kestävää materiaalia ollut. Kenno pitää loitolla uv-säteet. Kasvihuone lisää kasvukautta keväästä sekä syksystä kasveille. Kasvihuone on hyvin helppohoitoinen ylläpitää, ja mikä myös on parasta, niin sieltä myös saa tuoreita kasviksia ja yrttejä hakea suoraan omalta maalta. Jos innostuit kennokasvihuoneista, niin käy katsomassa näitä uusia malleja Tokmannin sivuilta!


Mitä sinun puutarhaasi kuuluu?
8 kommenttia:

 1. Kevät puuhia on siellä riittänyt ja on kyllä ihana että on ollut näin upeita kelejä! Meillä on vieläkin vähän lunta pihalla ja kukkapenkit/nurmi niin märkiä ettei niitä oikein vielä pääse kunnolla rapsuttelemaan:) Tälle viikolle kyllä lupasivat niin lämmintä että eiköhän tuo piha äkkiä kuivu:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä on tosiaan luvattu ja tänään jo lukemat olivat 20 astetta. Ihan on lämpöennätyksiä ollut näillä leveysasteilla. Joimme kahvit tyttären kanssa ihan tuolla ulkona tänään.

   Poista
 2. Kyllä joka puolella jo alkaa nämä kevään multahommat.
  Pesin parvekkeen ja ostin muutaman orvokin. Nyt on kiva istuskella parvekkeellakin.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitoin niitä narsisseja parvekeruukkuun. Olisin myös orvokkeja ostanut, mutta ei ollut silloin kaupassa kuin pyöreässä ruukussa orvokkeja.

   Poista
 3. Minulla on sellainen kärpäsen kakan kokoinen takapiha vain. Sen olen haravoinnut ja katsellut vähän netistä meille uutta pöytää sinne.
  Kyllä noissa pihoissa aina hommaa on. Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreä pöytä on kiva terassilla. Minulla oli edellinen pöytä sellainen pyöreäkulmikas. Nykyinen on aika iso suorakulmion mallinen, joka vie paljon tilaa.

   Poista
 4. Pikkuhiljaa alkaa istutus- ja kylvöpuuhat. Meillä on kaksi tonttia ja niiden siivous vei paljon aikaa. Kasvarikin on putsattu talven jäljiltä. Mukavaa huhtikuun loppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvari on vielä itsellä vaiheessa. Eilen jotain siellä siivoilin, vielä vain ei voi kylvöjä sinne laittaa eikä taimia. Teillä onkin hommaa kahden tontin vuoksi!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com