18.6.2014

Kennokasvihuoneesta ja puutarhasta

Kunnon kesälentsua tässä olen viikon päivät sairastellut, kuinkas muuten loma voisi sujua paremmissa merkeissä:( Nyt on kuitenkin kasvihuoneessa tomaatit eroteltu kurkuista, eivät kuulemma saa olla samassa kasvusäkissä eikä laatikossa, kun kurkku vaatii paljon enemmän vettä kuin tomaatti. Eli tomaatti märkänisi sen vuoksi, kun ei tarvitse niin paljoa vettä. Kasvihuoneen pohjaan on laitettu suodatinkangas ja sen päälle on tehty puusta lattia keskelle ja reunoille rimotukset. Kasvihuone on myös pultattu kiinni reunalautoihin, ettei myrskyllä lennä taivaalle. Kasvihuoneen seinät ovat siis kennolevyjä, ja ihan lämmintä sisällä on siellä riittänyt, vaikka ulkona onkin kylmää. Kennon pitäisi myös paremmin pitää lämpöä sisällään ja tuoda sitä ulkoapäin, myyjä ainakin näin kertoi.

Tässä päädyssä kasvaa tomaatit. Niiden tukena on takana säleikkö, samanlainen tulee myös kurkuille.

Kekkilän puutarhamultaa on käytetty osassa tätä kasvihuonetta. Multa on lannoitettu luomusti, joka on itselle tärkeä asia. Kasvihuoneessa on vain yksi kasvulaatikko ja muut taimet ovatkin sitten säkeissä. Eli täällä on kasvamassa porkkanaa, salaattia, kesäkurpitsaa ja yrttejä (tilli, persilja, pinaatti, basilika) ja sipulia. Kaikki ovat nousseet pinnalle siemenistä kun kylvin. Keskukkia on myös nyt olllut kasvihuoneessa säilössä kylmien öiden vuoksi. Jospa ne juhannukselta voi laittaa ulos jo.
Pihalla on kyllä kaunista katseltavaa, sireenit kukkii, joita pihalta löytyykin eri lajikkeita. Napsasin yhden oksan kotiin sisälle ja tunnelmoin eilen partylite-kynttilöiden kera. Nuokkusireenistä vain tulee niin kiva tuoksu sisälle vähäksi aikaa. Kasvihuone on ihan innostuksen kohteeni, kun en ole aiemmin omistanut mökkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com