Raparperi on kasvanut valtavaksi. Eilen sitten leivoin parhaimmalla raparperipiirakan ohjeellani meille kaksi piirakkaa. Toinen tuli pellille ja toinen piirakkavuokaan. Ohjeen tein kaksinkertaisena.
Pohja (pellillinen, leveä pelti 2x):
3 munaa
3dl sokeria (vaahdota munanat ja sokerin ensin)
1,5 dl maitoa (lisää munasokerivaahtoon)
2,5dl voisulaa (lisää edelliseen)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (lisää vehnäjauhoihin ja kaada taikinaan)
-paloittele raparperit
Paista 225 asteessa 20 min
Vaniljatäyte
3dl kermamaitoa
1,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
3 tl voita
1,5 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Maito kattilaan, ja siihen sekoita järjestyksessä muuta aineet. Laita liesi hiljaiselle, ja keitä täyte sen verran, että se saostuu. Kaada täyte lämpimän piirakan päälle.
Tämä on kyllä ihan herkkua, ja voi myös laittaa pakkaseen vierasvaraksi!
Kauniita kukkia ja ihanan kuuloinen resepti! :)
VastaaPoistaSireeni kesti pari päivää maljakossa,mutta ilahdutti kuitenki sen ajan.Tuo resepti on mun lemppari rapaperille,oon saanut sen ystävältäni monta vuotta sitten.
VastaaPoista