13.6.2014

Rhodoksen terveiset

Marmarikselta pääsee katamariinillä Rhodokselle tunnissa.Laivalipun hinta oli n.44€ (jos tilaa marmarisinfo.com) ja Aurinkomatkoilla oli 58€. Kannattaa vaan katsoa säätiedotus,että ei ole liian myrskyinen merenkäynti, meillä nimittäin sattui 20 m/s tuulen voimakkuus. Sen tietää, että monet tulevat merisairaiksi. Matka kestikin huomattavasti pitempään ja lähtökin viivästyi 45 min. Tulomatka oli onneksi tyyni, muuten olisimme varmasti jääneet yöksi Rhodokselle.


Rhodoksella oli hyvin lämmin ja aurinkoinen sää kuten yleensä. Muutaman tunnin aikana kävimme vanhassa kaupungissa kiertelemässä nähtävyyksiä ja aistimassa kreikkalaista tunnelmaa. Edellisen kerran olen käynyt siellä joskus nuorena eli 20v sitten. Hintataso on noussut eurojen myötä, ihmettelen kyllä miten paikalliset sieltä voivat mitään ostaa tai sitten paikka on vain tarkoitettu turisteille.


Satamasta lähdetään oikealle kävellen, josta näkee heti vanhan kaupungin muurit. Useammasta kohtaa pääsee sitten sisälle. Kadut ovat mukulakiveä, joten haasteellista esim. vaunuilla tai liikuntaesteisille liikkua. Osa kaduista oli tasaisempaa. Vanhan kaupungin ihan päässä oli sitten oikeita liikkeitä, pankkiautomaatteja, pankkeja, ravintoloita jne. Aikaa ei sitten jäänyt niin siellä tutkimiseen, ja siestan aikaan suurin osa liikkeistä olikin kiinni. Nahkaliikkeitä oli siellä täällä. Muistan kuinka nuorena ostin nahkaisen satulalaukun itselleni Rhodokselta. Harmi, että en ole sitä säilyttänyt. Tässäkin kaupassa on laukkuja, kenkiä ja vaikka mitä nahkaisena myynnissä.


Vanhan kaupungin päässä on siis ihan normi liikkeitä, ja sieltä sitten Starbucksista haimme ihanat kylmät kahvijäätelöt. Hintataso kahveissa oli Suomen tasoa,leivokset jonkin verran halvempia. Restaurointitöitä oli monessa kohtaa työn alla Vanhassa kaupungissa, kylteissä oli EU:n tukemat logot.

Olisiko hienoa, jos meilläkin kasvaisi appelsiinipuita katujen varsilla? Mielenkiintoinen päivä oli Rhodoksella. Taksilla pääsi esim. lähirannoille Lindokseen tai muualle. Ja näitä pesusieniä jaksan käydä hypistelemässä, vaikka en niitä kotiin tuonutkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com