24.6.2019

Helppohoitoinen kukkapenkki kotiin +alennuskoodi

Helppohoitoinen kukkapenkki kotiin syntyy kesäpikkysydämistä. Kesäpikkusydän kukkii koko kesän elokuun loppuun saakka. Halusin helppohoitoisen kukkapenkin takapihalle, koska rikkaruohojen kitkeminen on aikaavievää työtä lyhyen kesän aikana.En myöskään tykkää, kun sormet ovat mustat ja kynnet myös. Lannoitin  keväällä merileväkanankakkalannoitteella kuvan kesäpikkusydänruukut, jotka siis on upotettu multaan maahan penkkiin,  Ruukut ovat uusiokäyttöön ottamiani vanhoja muovisia kukkaruukkuja. Kuvasta näkyy hiukan ruukun yläosa, jos oikein tarkasti katsot.Ruukut saavat olla aina tuossa penkissä, ja kukat nousetvat joka kevät sieltä uudestaan. Kesäpikkusydämet ovat kukkineet nyt koko ajan ja ne näyttävät hyvälle kukkapenkissä. Jos ruukkuihin ilmaantuu rikkaruohoa tai heinää, ne saa helposti nypittyä pois. Täällä on aiemmin ollut kukkapenkin perustamisesta juttua!


Koristekatteen väriksi olen valinnut hiilenmustan, koska siinä ei näy roskat ja se sopii myös tuon punaharmaan muurikivin väriin. Koristekatteen väri on pysynyt hyvin jo pari vuotta tuossa kukkapenkissä ja jossain vaiheessa lisään katetta, mutta ei vielä tänä kesänä. Tämän helpommaksi ei kukkapenkkiä saa, ja tarkoitukseni on myös toisesta suuresta kukkapenkistä tehdä vastaavanlainen projekti. Siinä on keväisin ensin esille tulossa narsissit ja kevään muita ensimmäisiä kukkijoita pensaiden lomaan. 


Ilta-aurinko laski tässä kuvassa takapihalla. Kesäpikkusydäntä on myös jalostettu vielä toiseen väriin, jos ihastuit tästä monivuotisesta perennasta.


Lomareissun aikana viikossa puutarha oli kuin räjähtänyt kavuun.Siis myös rikkaruohot, joten juhannuksena olikin sateen välissä aikaa käydä haran kanssa kasvimaalla. Kasvimaalle laitoimme miehen kanssa uuden mullan kasvulaatikkoon ja nyt hoksasin sen myös salaojittaan, että vesi ei jää laatikkoon seisomaan. Laatikossa kasvaa broccolia eli parsaa.  

Terassi on ollut vähäisellä käytöllä tänä kesänä, mutta jospa ilmat vielä suosivat kesälomalla. Lasitettu terassi on ollut kyllä parasta mitä on tullut hankittua omaan kotiin. Tässä näkymää runkoruusuasetelmasta, josta oli täällä aiemmin jo juttua. Kukkia siinä on nyt valtavasti ja väri on upea!(sisältää affiliate-mainolsinkin)

Lindexillä on 24-.26.6.19 kesäale -25% kaikesta, 

myös jo alennetuista tuotteista, 

                                      kun laitat koodin summer19 kassalla!                                                              Lindexin sivuille pääset tästä!


Mitä sinun pihalle kuuluu?

10 kommenttia:

 1. Tuo onkin minulle uusi tuttavuua, näyttää kivalta! Meidän pihalla olis myös rikkaruohoja yli oman tarpeen, pitäis joka päivä vähän kitkeä mutta tahtoo unohtua. Ja sitten onkin taas räjähdys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välistä jo olen miettinyt, että onko liian monta kukkapenkkiä, että voisiko laittaa vain nurmikolle. Tuo räjähdys on oikea sana kuvaamaan, kuinka viikossa vaikka se tapahtuu.

   Poista
 2. Kaunis kukkapenkki ja hyvä idea tuo purkkijuttu!
  Lämmintä kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Noin säästyy rikkaruohojen kitkennältä.Kate vaan kankaan päälle penkkiin ja ruukut siihen.

   Poista
 3. Meidän pihaa kuvaa hyvin: It´s jungle out there :D
  Ihanat kukat sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, eli siellä on jotain viidakkomaista!Nyt odottelen miten meidän liljat ja gladiolukset alkavat kukkimaan.

   Poista
 4. Meillä ei ole kotona pihaa ja parvekekin on remontissa tämän kesän.
  Onneksi on nämä ihanat puutarha-aiheset blogit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on siellä helpompi kesä sitten tiedossa kasvien suhteen. Minä laitoin meidän viherkasveja terassille, nyt ei ole ollut edes liian kuumaakaan niille.

   Poista
 5. Kaunis kukkapenkki, koristekate sopii hyvin kukkien kanssa. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Ruut! Tuo kate pitää rikkaruohot loitolla ja se on ihan kaunis tuolla penkissä myös sellaisenaan.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com