24.7.2019

Leivotaan kesäpöytään mansikkamuffinssit -G, L

Leivoimme kesätarjoiluihin mansikkamuffinsseja niinkin helpolla reseptillä, että siihen tarvitsi vain neljä kananmunaa, sata grammaa sulaa marganiiriä ja Vuohelan Herkun kakkujauhoa, jotka ovat myös gluteenittomia. Jauhoissa on se etu, että niissä on sokeri, jauhoainekset ja leivinjauhe valmiina. Taikinan tekoon menee muutama minuutti, koska kun olet rikkonut munat ja sulattanut margariinin sinun  tarvitsee vai lisätä jauhot ja vatkata taikinaa kaksi minuuttia. 'Taikina on sitten valmis, silvublee!


Laitoimme muffinssivuokiin taikinaa, jotka olivat muffinssipellissä vuoat omissa koloissaan. Vuoka tuki näitä paperisia vuokia reunoistaan. Sitten  pienen kokkiapulaisen kanssa tiputimme taikinan sekaan  viipaloituja mansikoita . Marjat voisivat olla vaikka lakkoja, vadelmia, puolukkaa, mustaherukkaa sekä myös vaikka hilloa. 

Muffissit olivat uunissa n. 15 minuuttia ja näihin vuokiin tuli yhteensä 12 muffinssia annoksesta. Jos taikinaa laittaa enemmän ja haluat muffinsseista suurempia, niin ohjeen mukaan niitä tulisi yhdeksän kappaletta. Maku näissä oli kyllä aivan herkullinen, Meillä kaikki tykkäsivät näistä ja pikkukokki oli syönyt näitä kolme peräkkäin seuraavana päivänä. 


Mansikkamuffinssit (9-12 kpl)

3 kanamunaa
100 g sulaa margariinia tai voita
3dl kakkujauhoseosta gluteeniton, laktoositon
1 rkl vaniliinisokeria

Vatkaa kaikki aineet keskenään kuohkeaksi vaahdoksi kaksi minuuttia. Annostele vuokiin. Paita 190 astetta. Jäähtyneenä sihtaa tomusokeria muffinssien päälle. 

mansikkamuffinit gluteeniton

Näitä mansikkamuffinsseja voi ottaa mukaan piknikille, tarjota puutarhassa kahvin tai teen kanssa tai syödä muuten vain, kun tuntuu sille, että tekee mieli jotain hyvää. Piknikille voi lähteä vaikka omalle nurmikolle, ei sen kauemmas, jos ottaa mukaan vaikka pieniä lapsia. 

Pöytäliina on tässä se kesän sisustushankintani, eli Pentikin kaitaliina. Kyselin blogiarvonnassa sinun sisustushankintaasi, niin niistä ja minun hankinnoista voit lukea täältä ! Mansikat ovat omasta puutarhasta, tänä kesänä kunnon satoa ei kuivuuden vuoksi tule. Mutta sain tänään vinkin yhdeltä mieheltä, että kannattaa laittaa amppelimansikkaa useampi roikkumaan puutarhaan ja ne kuulemma sitten siirretään talvehtimaan maahan mansikkapenkin jatkoksi talveksi. Sitten keväällä nostetaan omaan ruukkuun roikkumaan amppelina. Eikä kuulemma tarvitse lannottaa, tätä aion kyllä kokeilla ensi syksynä. Miehen mukaan mansikat tuottavat satoa jopa lokakuulle saakka ja niitä saattaa tulla sangollinen yhdestä amppelista. 

Minun gluteenittomia marjoilla tehtyjä leivonnaisohjeita löydät täältä  mustikkapiirakkaa ja täältä kääretorttu ja täytekakkuohjetta . Sivupalkissa, jos klikkaat sanaa leipominen, niin sen alta löytyy lisää suolaisia ja makeita reseptejä. Myös gluteeniton- sanan alta löytyy ohjeita. 



Leivotko sinä marjoista kotona herkkuja?


2 kommenttia:

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com