24.9.2019

Omenasadosta herkullinen välipala -omenapaistos

Syksy on tuonut satoja puutarhastamonille meistä ja sinäkin olet voinut saada omenoita monia kiloja. Meillä on tullut jo aikaisesta omenapuusadosta valtavasti omenoita, Niitä söimme paljon, koska maku on erittäin makea ja herkullinen. Loåuista tein tein mehua mehumaijalla, mutta ehkä ne voisi tehdä mehuksi puristamalla.

Omenoista saa aivan ihanan herkullisen välipalan tai vaikka tarjoilut illanistujaisiin, kun pilkot uuninkestävään lasivuokaan kuoritut omenat astiaan, lisäät niiden päälle kaurahiutaleita, kanelisokeri sekoitusta ja lopuksi päälle öljyä sekä voinokareita. Sitten vain uuniin paistumaan 200 astetta n. 20 minuuttia. Jos haluat paistoksesta rapean, niin voit laittaa reilusti kaurahiutaleita päälle. 
                                                                                                                                   
                                                                                                                            *sisältää mainoslinkin



Tytär oli sitä mieltä, että äiti ei laita koskaan liikaa sokeria. Tähän vinkkinä, että voit laittaa pöytään sokeriastian, jos joku haluaa lisätä erikseen sokeria makunsa mukaan. Omenapaistoksen kanssa sopii myös hyvin vaniljajäätelö tai vaniljakastike. 

Omenapaistoksen voit tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana sekä vegaanina.

Täällä olen leiponut aiemmin suolaista piirakkaa, jos välipalaksi tai illanistujaisiin haluaa hyvää tarjottavaa. Tai täällä on rahkasta helposti ja nopeasti valmistuva välipala marjarahkasta.



Viikonloppuna pääsin ostoksille kauppakeskukseen ja Hemtexiltä löysin kauniin marmorisen saippuatelineen. Jos etsit  suosittuja marmorisia kylpyhuoneen välineitä, niin Hemtexillä oli erittäin hyvä valikoima aitoa kivestä tehtyjä tuotteita. Lisäksi tytär halusi maljakon, jossa on kultainen jalusta. Pieni synttärisankari sai myös kivan rahin lelulaatikoksi synttärilahjana. Välillä on kyllä kiva käydä katsomassa uutuuksia ja kauniita sisustusjuttuja myymälöissä.

Nyt on tällä viikolla luvattu jo pakkasia öisin, niinpä tänään kannoin kesäkukkia vielä lasiterassille. Ja viherkasvit, jotka ovat olleet tuolla terassilla, niin sisälle lämpimään. Viimeisiä kukkia on vielä saanut maljakkoon ja tässä on tämä ihana gladiolus alakuvassa. Niinpä syksy kääntyy kohti pimeitä iltoja ja talvivarusteita saa kaivella kaappien syövereistä esiin. Miten kesä menikään niin äkkiä?



Joko pakkaskelit ovat saapuneet teillepäin?







7 kommenttia:

  1. Meillä on ollut jo pakkasaamuja ja toppatakit kaivettu esille :) Tuommonen omenapaistos on kyllä todella hyvää!! Kivaa loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein sen verran reilusti omppupaistosta, niin meni hyvin välipalana seuraavanakin päivänä.Topat ja talvikengät saakin ottaa viikonloppuna esille!

      Poista
  2. Omenapaistos on niin herkkua <3 Täällä on jo saatu tuta tietää aamupakkasista, tiet ovat välillä aika liukkaat, pitää ajella varovasti pyörällä.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla voi olla liukkaat kelit, joten varoen sitten myös pyörällä!

      Poista
  3. Tänä syksynä en ole vielä omenaherkkuja tehnytkään, vaikka mieli olisi kyllä
    tehnyt :) Aamupakkasia on jo ollut, syksy kylmeni aika yllättäen.

    Mukavaa iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppupaistos on näppärä tehdä.Kuoriminen vain aikaa vievin. Kuurassa oli myös meillä pensaan lehdet tänä aamuna.

      Poista
  4. Omenoita tuli tänne todella paljon ja olen niitä säilönyt ja tehnyt tietysti myös omenapaistosta. Kylmiä öitä on ollut, joten olen hävittänyt jo melkein kaikki kesäkukkaset. Mukavia syyspäiviä!!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com