26.11.2019

Savimaalilla maalaus -valkoinen hylly

                                                                                                                              * tuotteet saatu Sokevalta

Kotona löytyy usein pientä maalattavaa, vai mitä olet mieltä? Tyttärellä oli poikaystävän kodissa puinen teline. Savimaalilla puinen pieni keittiön hylly vaihtoi näppärästi väriä kellastuneesta puunväristä valkoiseen väriin, kun sunnuntaina innostuin maalaamaan. Kokeilin miten peittävää jälkeä saa ilman hiontaa vanhaan puun pintaan allergiaystävällisellä ja hajusteettomalla maalilla. Lopputulos oli hyvä ja onnistunut, hyllyn pinta on mattainen kaunis valkoinen. 

Savimaali on siis hyvin peittävää eikä vaadi isoja etukäteistöitä, jos haluat uudistaa jotain vanhaa, joka on muuten vielä  kotonasi ihan käyttökelpoinen tavara. Ennen maalausta puhdistin hyllyn BioCombin teholiinalla, joita Sokeva valmistaa. Bio-sana viittaa myös ekologiseen ja ihoystävälliseen puhdistusaineeseen. BioCombin teholiina käy kotonasi myös rasvatahrojen ja lian poistoon. Pakkauksessa on 50 kappaletta puhdistusliinoja. Huonekalujen maalaukseen on omat savimaalit pienemmissä purkeissa, tällöin huonekalua ei tarvitse erikseen vahata maalauksen jälkeen. Vahaus tekee tuotteeseen ketävämmän kulutuspinnan.


Tytär ei oikein tykännyt hyllyn mallista, mutta sanoin, että nyt valkoisena se on paljon kauniimpi talouspaperitelineenä ja pieniin nuppeihin saa vaikka sakset roikkumaan tai jotain, mikä sopii olla keittiössä esillä. Sokevan pensselit ovat hyviä käytössä, eikä niistä muuten irtoa maalatessa ohuita säikeitä. 


Savimaali kuivuu parissa tunnissa.Savimaali on hyvin ihoystävällinen ja maalitahrat lähtevät vedellä pois. Sokevan savimaali sopii myös sinulle, jos olet allerginen tai yliherkkä hajuille. Maalasin kodinhoitohuoneen tasolla hyllyn, levitin alle vain mainoslehtisiä. Huoneeseen ei tullut mitään hajuja ja pensseli lähti helposti puhtaaksi vesihanan alla. 



Sokevalta saaduilla maaleilla maalan kotona seinät, kun vielä saan yhden ikkunan kohdan pakkeloitua. Siihen toki pitää laittaa nauhaa alle ensin, ja nauha on vielä kaupassa. Joten projekti on vielä vaiheessa. Joululomalla on aikaa tehdä, joten luultavasti myös pientä pintaremonttia on tulossa myös muualle kotiimme. Torstaina saan uuden verhokankaan keittiöön, ja niistä ompelen paneeliverhot. Täällä verhovinkkipostauksessa jo siitä olen vasta kirjoittanutkin. 

Domus Natura savimaalia myydään erikokoisissa purkeissa. Maali siis sisältää ihan oikeaa savia, jota ennen on käytetty maalien valmistusaineena. Näissä minun maalipurkeissa on kaksi isoa purkkia oikealla valkoista savimaalia ja vasemmalla on sitten harmaan sävyinen maali seinän maalausta varten.


Jos sinulla on kotona tuunattavaa puista huonekalua tai maalauksen kestävää pintaa, niin savimaalilla saat nopeasti uudistettua kodin sisustusta. Maalasin muuten vanhan puisen servettitelineenkin tällä maalilla, kun muutoin olisin heittänyt sen telineen uuniin. Diy-tuunauksen kyllä teet tällä Sokevan Domus Natura savimaalilla hetkessä.  Hyllyn pinnan maalasin vain yhteen kertaan, koska se peitti vanhan puun pinnan niin hyvin. Ohjeessa sanotaan, että pinta kannattaa maalata kahteen kertaan. Tämä maali sopii silloin huonekaluun tai esineeseen, jos sen pinta ei ole kulutukselle altis. Muutoin siihen pitää laittaa erikseen vaha päälle tai maalata huonekalusavimaalilla.



Tässä alakuvassa on nyt valmis valkoinen pieni hylly, joka sai uuden pinnan valkoisesta savimaalista. Pinta on tosiaan mattainen ja väri on hyvä kaunis valkoinen. Savimaali ei kestä, että sitä kovin kastellaan, koska silloin voi lähteä valkoista väriä pinnasta. Pölyn pyyhkimisen toki savimaali kestää, vaikka olisi kostea liina. Tai laita vaha erikseen pintaan, silloin se kestää kulutusta ja kosteutta.

Täältä voit lukea edellisestä maalaushommastani, jossa etsin hyvää valkoista maalin väriä. Ja tämä Sokevan valkoinen savimaali on kyllä myös kaunis puhdas valkoinen sävynä.





Oletko sinä maalannut savimaalilla?




2 kommenttia:

  1. Kalkkimaalia en ole testannut ja sekös on vähän jo harmittanut. Tämä maali kuulostaa kyllä hyvältä ja siis wau miten hyvin peittää jo yhden kerroksen jälkeen.
    Ihana muutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä olet innokas tuunailija, niin tämä maali olisi kyllä kätevä sinullekin.Kuivuu nopeasti ja hajuton maali.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com