4.5.2020

Äitienpäivän kääretorttu juhlapöytään

Äitienpäivän kääretorttu sopii hyvin juhlapöydän tarjoiluksi, jos sen koristelee kermavaahdolla ja kauniilla koristeilla kuten esimerkiksi pienillä vaahtokarkeilla. Vaahtokarkeista ei irtoa väriä kääretortun pintaan kuten tekee strösselit. Kääretortusta riittää hyvin useammallekin herkuttelijalle. 



Leivoin tämän kuvan kääretortun tyttäreni vauvan kotiintulon kunniaksi, koska nyt koronan aikana vieraita ei käy. Äitienpäiväksi leivon myös kääretortun ja sen lisäksi on mietinnässä joku herkullinen juustokakku sekä suolainen piirakka. Kääretortun täyte voi olla mitä vain, viimeksi kun tein pääsiäiseksi pupukakun, jonka löydät täältä, tykästyin sitruunan makuun kermavaahdon kaverina. Tuorejuustoilla saa hyvin kääretorttuun tai täytekakkuun hyviä makuelämyksiä, jos sitä laittaa kerman tai rahkan joukkoon.




Jaan tässä helpon kääretortun ohjeen, joka on myös gluteeniton ja laktoositon, jos sinulla on perheessä erityisiä ruokavalioita noudattavia jäseniä.


KÄÄRETORTTU

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, tarkista, että saat siitä vispilöillä muodostettua kahdeksikon. Vaahto on silloin valmis. Lisää jauholeivinjauheseos siivilän läpi varoen sekoittamalla. Kaada leivinpaperille ja paista 225 asteessa n.7 minuuttia. Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle, johon olet levittänyt sokeria.

Täyte ja päällinen:

2,5 dl vispikermaa vaahdota

1 prk vaniljatuorejuustoa tai maustettua rahkaa


Ota siitä erilleen osa ja sekoita vaniljatuorejuuston kanssa nopeasti vatkaten. Levitä täyte ja haluamasi hillo esim. mansikkahillo kääretortun päälle. Kääri rullalle ja pidä hetki jääkaapissa rullaa (kannattaa kääriä leivinpaperin sisään).

Vuoraa päällinen kermavahdolla ja koristele pienillä vaahtokarkeilla.




Mitä teillä tarjoillaan äitienpäivänä?






4 kommenttia:

  1. Hieno kääretorttu! En ole pitkiin aikoihin leiponut kääretorttua ja sitä voisikin kokeilla. Olisi vähän uutta ja jännää lapsillekin.

    Mä epäilen, että meillä ei äitienpäivänä tarjoilla mitään sen kummempaa. Mies ei oikein välitä näistä juhlapäivistä ja pojat eivät edes varmaan muista. Olen tyytyväinen, kun saan aamulla nukkua pitkään. Silloin kun lapset olivat pieniä oli aikaiset herätykset, kun halusivat tulla antamaaan koulussa tehdyt kortit ja lahjat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääretorttu valmistuu niin nopeasti. Siksi sopii välillä täytekakun sijaan. Lapsetkasvaa, niin juhlapyhät muuttavat muotoaan.

      Poista
  2. Onnea tulevasta merkkipäivästäsi!

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis kääretorttu, hyvä idea nuo vaahtokarkit!
    Meillä herkutellaan varmaan cup cakeilla äitienpäivänäkin :)
    Ihanaa iltaa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com