16.5.2020

Pöytätasojen uudistaminen

Pöytätasot saa helposti uudistettua päällystämällä ne kaupoista saatavilla kontaktimuovin tyyppisellä dc-fixillä. Suosin pitkäikäisiä asioita sisustuksessamme, joten vaikka en tykkää muovista, niin tässä pöytälevyjen uudistamisprojektissa nyt hyvin sopii tämä dc-fix. 

Kylpyhuoneen ja vessan pöytälevytasot olivat pähkinänruskeat ja muutoin hyvässä kunnossa. Toisesta oli hieman reunasta irronnut pintaa ilmeisesti veden vuoksi. Pöytätasoille tuli nyt lisää käyttöaikaa ja tilaan tuli valoa lisää vaalean marmorikuvion ansiosta. Tasot eivät siis ole aitoa puuta. Tässä alhaalla on alkuperäinen väri tason päältä.Pöytätasot puhdistin ensinliinalla ja pesuaineella. Sen jälkeen mittasin sopivan kokoiset palat dc-fixistä. Dc-fixin takana on hyvät mitat ja ruudukot, joten onnistut saamaan suorat saumat. Aloitin pienemmän pöytätason päällistämisen pidemmän seinän puolelta ja käytin apuna pitkää vankkaa viivotinta, jota liutin kohti ulkoreunaa. Dc-fix levittäytyi helposti eikä kuplia tullut. 

Pyöreät kulmat taiteilin niin, että niistä tuli siistit. Dc-fix kalvo taipui kulmissakin erinomaisesti. Lopputulos näyttää erinomaiselle, eikä pöytätasosta huomaa, onko siinä alkuperäinen pinta vai dc-fixillä uudistettu.Tässä valmis vessan taso ja perustavarat on siinä esillä eli peili ja arkena käytössä oleva kauneudenhoitoteline. 


Kylpyhyoneen pöytätason mies otti irti, koska se oli suurempi. Päällistimme sen siten, että mies tasoitti sen lähtemällä oikeasta reunasta ja minä vedin dc-fixin paperia alapuolelta pois. Kuplia ei päässyt syntymään ja pöytätason uusi pinta oli nopeasti valmis.

 

Kylpyhyoneessa näyttää pieni tila nyt huomattavasti valoisammalle. Pitää käydä ostamassa kiva viherkasvi pöytätasolle jap päivittäin käytettäville tavaroille säilytyskori. Uusi allas ja hana on hankintalistalla, koska Idon altaan marmoriin on tullut ohuita halkeamia. 

Jos haluat katsoa miten itse voit uudistaa vessan sisustusta, niin täältä löytyy postausta siitä!  Diy- tuunausta on myös seuraavassa linkissä kylpyhuoneen katon uudesta väristä postausta itse maalaamalla. 

                                                                                                                                * sisältää mainoslinkin

Jos tykkäät itse tehdä vaikka kodin sisutukseen jotain, 
niin Adlibriksellä on jopa  50%  alennus sisustuslangoista 8.6.20 saakka.
   Täältä pääset katsomaan sisustuslangat! Sivulta löytyy myös ilmaisia ohjeita mm. kylpyhuoneen maton tekemiseen!
Mitä sinä olet tuunannut viimeksi?


14 kommenttia:

 1. Ihan mahtavan näköiset! Postauksesi myötä varmasti moni miettii tasojen tuunaamista samalla tavalla. Ei ole tullut nyt tuumailua. Helmikuun puolesta välistä asti olen odottanut vakuutusyhtiön päätöstä vuotavan katon osalta. On tulossa semmoinen remppa. Tiilitakka on tarkoitus pinnoittaa tai maalata jossakin vaiheessa. Näitä suunnitelmia ja haaveita, isompia ja pienempiä, kyllä minulla riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten isompaa remonttia tulossa siellä. Tämä dc fix on edukas tapa remontoida pieniä sisustusjuttuja.

   Poista
 2. Tuo dc_fix on kyllä kätevä keksintö, hieno muutos tuli pöytätasoihin :) Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinta näyttää nyt hyvälle, joten uusia tasoja ei vielä tarvitse ostaa. Hyvää sunnuntaita myös sulle!

   Poista
 3. Todella hyvännäköinen lopputulos! Hienosti toteutitte muutoksen. En edes muista mitä olen viimeksi tuunannut, olen nyt tehnyt lähinnä käsitöitä (virkannut ja surrutellut ompelukoneella).
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 4. Hieno lopputulos, vaikka olihan tuo puutaso aivan omaa luokkaansa ja olisinkin sen kyllä tässä tapauksessa pitänyt. Oma viimeinen tuunaus taisikin olla juuri tästä samaisesta kalvosta, eri kuviolla vain, tekemäni kirjoituspöydän päällystäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis entinen taso ei ollut oikeaa puuta, muutoin olisin hionut ja maalannut.

   Poista
  2. OK. Näyttää vaan niin ihan oikealta puulta :) No siinä tapauksessa tämä toki olikin hyvä ratkailu.

   Poista
 5. Hyvin onnistuit tuunauksessa.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
 6. Keittiössä pikkuisen sävyttelin puutasoa tummemmaksi Osmo-Colorilla, kun uudet tuolit eivät istuneetkaan vanhan sävyyn. Mikään varsinainen tuunailija en kyllä ole, kärsivällisyys ei riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pientä olet tuunaillut! Hyvä sekin!

   Poista
 7. Nuohan on yllättävän kivan näköiset nuo muovipinnat myös ja varmasti tuli aika edulliseksi. Jotenkin itsekin olen vältellyt noita jo pelkästään tuon nimen perusteella. Meillä on myös sama, että meidän hana-altaaseen on tullut pieniä halkeamia ja olenkin yrittänyt selvittää voisiko niitä paikata jollain, esimerkiksi injektoimalla. Pitääpä yrittää selvittää jostain tarkempaa tietoa. Kiitos kätevästä vinkistä edulliseen sisustamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi rulla oli n. 7e.Sitä vielä jäikin, että ei kallis vaihtaa näin pinnat.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com