31.5.2020

Vinkkejä kesäkukkien valintaan

Kesäkukkien valinta on aina mielekästä puuhaa. Tykkään käydä katsomassa, millaisia uusia ja erilaisia kesäkukkia on kaupoissa, vaikka hankin myös aina perinteisiä ja helppohoitoisia kesäkukkia. Tässä onkin sinullle vinkkejä kesäkukkien valintaan pihalle ruukkuihin ja laatikoihin. Kävimme kukkaostoksilla tyttöjen kanssa kolmessa paikassa. Heillä on omat kodit, joten kesäkukkaistutukset tulivat kolmeen kotiin. Kesäkukkaruukkuja valkoisena  löytyy täältä  ja viime vuoden kesäkukat täältä.Millaiseen ruukkuun heinän laittaisin?


Tänä vuonna heinät olivat meidän yksi toiveemme helppohoitoisista kesäkukista. Kahtena edellisenä vuotena kesäkukkalaatikossa on ollut vaaleaa heinää, jonka näet täältä. Heinä sietää aurinkoa ja kuivuuttakin. Tämä heinälajike on sävyltään puertava reunoista. Omaan heinäistutukseen tuli reunaan myös lankaköynnös, joka tuolla taustalla oikealla näkyy kuvassa. Tämä lankaköynnös -kasvi säilyy komeana ja kasvaa suureksi. Myös kesäkukkana  lankaköynnös on hyvin helppohoitoinen. Heinät saivat uudet mustat metalliset ruukut (yläkuvassa) ja oman heinäkesäkukka-asetelman laitoin korkeaan ruukkuun.  Anna laittoi kiviä pohjalle, että suuri ruukku pysyy tuulessa pystyssä.


Tässä alakuvassa on minun heinäpehko, ja voin siirtää tätä ruukkua eri paikkaan terassialueella. Nyt se saa olla tuossa portaiden vieresssä lasiterassin edessä. 

Pelargoniat sopivat paikkaan kuin paikkaan, eivät ole ranttuja kasvupaikan suhteen. Tänä vuonna väriksi valikoitui kaikille kaunis vaaleanpunainen. Ruukkuihin ja laatikoihin laitoimme hopeaputousta reunoihin kontrastina tummille ruukuille. Hopeaputous kasvaa putousmaisesti alaspäin ja on kaunis väriltään. Lisäksi perinteistä valkoista lobeliaa tuli pelargoniaruukun reunoihin.

Mitä roikkuvia kesäkukkia amppeliin?

Kahteen amppeliin laitoimme uutena yllätyksenä kokeiluun suurilehtistä murattia. Omaan murattiin iei ollut amppelia, niin ostin Halpa-Hallista alesta harmaan rottinkiruukun, joka on boho-tyylinen. Boho on kovin trenikäsä sisustuksessa ulkona ja sisällä. Rottinkisen amppelini laitan  syksyllä lasiterassille. Amppelin naru ei ehkä pidä talvesta, mutta rottinki kyllä säilyy.Yhteen laatikkoon tuli petunioita ja hopeaputousta Petunian väri oli hempeä roosa. Petuniaa on myynnissä monia värejä, ja siitä voit ottaa kesäkukka-asetelmaan vaikka oman lempivärisi! Petunia kukkii koko kesän. Anna halusi myös tämän ihanan Begonian terassinpöydälle omaan ruukkuun. Begonia on myös koko kesän kukkiva kesäkukka. Petunia on tässä alakuvassa ensin ja sen jälkeen kuvasta löydät Begonian.
Polyrottinkiruukut kestävän vuodesta toiseen ja sen vuoksi niitä käytämme. Olen ostanut myös saviruukkuja, mutta ne eivät tahdo kestää meidän ilman olosuhteita.


Millainen on sinun kesäkukka-asetelmasi?


10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä!
  Loma alkoi justiinsa, se tarkoittaa kesäkukkien hankintaa... Pelargonioita aina, myös Markettaa, mutta aina jotain uuttakin pitää keksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonia on todella kaunis ja niin helppohoitonen kukka. Markettaa on myös minulla ollut joskus ja se on myös samaa sarjaa pelargonian kanssa, helppohoitoinen ja niin kaunis. Uutta pitää aina myös kehitellä ja jotain erikoista.

   Poista
 2. Minun kukka-asetelmaan kuuluisi pelargonioita tai orvokkeja muratin kanssa.
  Kauniita kukkia olette ostaneet <3
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita asetelmia! Minä tykkään hurjasti neilikoista ja niitä usein tulee istutuksiin laitettua:) Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat ovat kauniita myös ja helppoja kasvattaa.Mukavaa ja lämmintä kesäkuuta sinulle!

   Poista
 4. Kesäkukkia pitää olla paljon. Sävyissä hempeää, paljon nypittäviä ja mielenkiintoisia kasvutavaltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä vaan kukat ovat ihania, ja mukava niitä on laitella kasvamaan.

   Poista
 5. Ihanaa viikonloppua ja kesän aikaa Sinulle ♥️

  https://meidankotiblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle! Pitääpä käydä vierailulla blogissasi.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com