7.8.2020

Parasta juuri nyt terassilla kotona -näkymä takapihalle

 Parasta juuri nyt oman pihan lasitetulla terassilla on katsella omaa pihaa ja puutarhaa, joka on nyt niin vehreän vihreä ja pensaat sekä istutukset parhaassa loistossaan. Kesän lämpimiä iltoja on ihana fiilistellä vielä iltojen hämärtyessä ja kynttilöitä jo laitellessa lyhtyihin. Näin tänä iltana meillä on iltaa vietetty ja seurana tyttären koirat. Tänään olikin hellepäivä +24 astetta lämmintä, kun tulin töistä. Lämmintä vielä riittää nyt illallakin.

Parasta juuri nyt on myös nähdä terassilta kukkivia kukkia ja pensaita omalla pihalla parhaimmalla näköalapaikalla lasi viiniä ja hyvää jäätelöä nauttien. 

Kärhöön on tullut pienet siniset kukat ja itse kärhö on kyllä hyvin kasvanut tuossa ruukussakin. Syksyllä siirrän sen taas lasiterassin sisälle odottamaan seuraavaa kesää.

Lilan väriset Asterit kukkivat ja ovat taas levittäytyneet vähän liikaakin tuossa istutusaltaassa, joka näkyy yläkuvan oikeassa raunassa. Se tietää taas, että syysleimut ja ruusuangervot sekä väriminttu kasvaa ahtaudessa. 

Pensaista yleensä angervolajikkeet kukkivat pikin kesää ja meillä angervoja löytyy myös kahta muuta lajiketta. Vaaleanpunaiset suuret kukat ovat vielä yhdessä angervossa. Harjaneilikkaa löytyy myös oikein kauniin tummanpunaisena pihalta, siitä aion laittaa maljakkoon ison kimpun viikonlopun kunniaksi. Alakuvassa on kunnon pensas Basilikaa valkoisessa puulaatikossa ja itse kasvattamia astereita ja unikkoa kasvaa ruskeassa ruukussa.

Alakuvassa näkyy lasiterassin kulmaa istutusaltaalle päin. Viime viikonloppuna istuimme ystävien kanssa myöhään ulkona grillaten ja syöden, silloin vielä puoli 11 oli lämmintä ulkoterassilla. Tunnelmavaloja olen laittanut myös terassin kattoon tuomaan tunnelmaa ja iloa silmälle. House Doctorin lamput ovat olleet vuodesta toiseen katossa ympäri vuoden ja ovat toimineet hyvin.

Mitä ihanaa sinun elokuun alkuun kuuluu? 

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo humala(?) käpyineen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humala se tosiaan onkin oikealta nimeltään. Se on ollut tuossa vuosia ja kivasti kasvaa korkeaksi.

   Poista
 2. Niin kaunista siellä teidänkin pihalla. Meidän pihalla villiviini on valloittanut monen vuoden odotuksen jälkeen meidän aidan, näyttää niin ihanalta <3
  Hyvin on kuukausi alkanut, kohta pääsen kuulumisia taas blogissanikin teille kertomaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiviini olisi upea kasvi. Ensi kesälle suunnittelin pergoilaa, jos siihen ainakin saisi meidän kärhön laitettua. Pitääpä blogissasi käydä kuulumisia lukemassa.

   Poista
 3. Nuo terassin huonekalut ovat kyllä kauniit. Hyvä ostos. Ja teillä on kaunista ja vehreää. Mä tykkään elokuun illoista, kun alkaa olla pimeämpää ja voi laittaa vähän enemmän päälle. Tosin meillä alkavat illat viilentyä vasta joskus syyskuussa.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com