24.1.2021

Kuningatarpiirakka - leivontaohje (gl)

Herkullinen kuningatarpiirakka tuli leivottua ihan koko pellillinen. Tein kuningatarpiirakan gluteenittomana ja kyllä siitä hyvin herkullinen piirakka tulikin. Kotoilun vuoksi on hyvä laittaa osa myös pakkaseen, niin on etäpäivän kahvitauolle tarjolla jotain herkullista syötävää. Vein myös tyttären perheen oven taakse tuoretta piirakkaa muutaman palan. He eivät olleet kotona, ja kakkosluokkalainen ihmetteli minulle ääneen, että mistähän kuninngatarpiirakat olivat tulleet. Yleensä leivomme yhdessä paljon hänen kanssaan, mutta tämä kerta jäi nyt välistä. 

Toinen tytär tulee tulevana viikonloppuna taas viikoksi tännepäin, niin sovimme, että teemme pienen apulaiseni kanssa Runebergin torttua uudella ohjeellamme hänen tulon kunniaksi.

Joko olet tulppaaneja laittanut maljakoon? Koronan aikana on pienetkin asiat piristäviä, vaikka kimppu tulppaaneja keittiön pöydällä.






Jaan tämän herkullisen kuningatarpiirakan ohjeen myös lukijoilleni tänne.


Kuningatarpiirakka (gl)

200 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

5 dl gluteenitonta jauhoa esim. Kotimaista

2 tk leivinjauhoa

2 tl vaniljasokeria

Täyte: 

6-8 dl marjoja mustikka, mansikka, ja vadelma

2 prk kermaviiliä

2 munaa

1 dl sokeria


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja jauhoseos. Levitä pellille taikina käytä apuna taputteluun jauhoa helpompi tasoitella taikina. Lisää marjat päälle ja niiden päälle kermaviiliseos. Seoksessa on sekoitettuna kermaviili, munat ja sokeri.

Paista 30 min 200 asteessa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Kuningatarpiirakka on herkullinen ja marjojen maut sopivat hyvin kesskenään. Kermaviili antaa pehmeää makua ja sopii hyvin  marjapiirakan lisukkeena. 



Lunta on tullut niin paljon, että piha on täynnä lumikinoksia. Hiihtolenkin jälkeen oli mukava muuten juoda lämmintä kaakaota ja syödä kunigatarpiirakkaa. 



Miten sinä piristät kotoilua näin koronan aikana?



11 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka. Paistelin tänään vohveleita ja nyt voisinkin niiden kaveriksi keittää lämmintä kaakaota.
    Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermaviilillä saa mehevyyttä ja kuningatarmarjaseos on vaan herkullista. Ihanaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Blogeja selailin ja herkku piirakka ohjeeseesi pysähdyin. Nam tätä kiitos pitää kokeilla. Kiva blogi sinulla kivoja sisustus juttuja ym vinkkejä. Klikkaan seuraan nappiasi,niin polkuni johtaa tänne uudelleen.
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että löysit tänne. Ja tämä kuningatarpiirakkaohje oli kyllä hyvä ja makoisa.

      Poista
  3. Kiitos Suvi kauniista sanoista!

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kun jätit merkin käynnistäsi blogissani ja liityit myös lukijaksi näin minäkin löysin tieni tänne ja jäänkin seurailemaan jatkossakin. Laitoin myös sinut lukijalistalleni. Hyvän piirakan olet tehnyt, meillä tarvitaan aina välillä näitä gluteenittomia ohjeita, kiitos sinulle. Tulppaanisi on kauniita Minä en ole vielä jostain syystä saanut niitä ostettua. Ostin kyllä santpaulioita muutaman. Hyvää sunnuntaita ja ollaan kuulolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva löytää uusia blogeja!Gluteenittomat leivonnaiset ovat täällä usein esillä, testailen uusia reseptejä. Kevät tulee aina tulppaanienväreistä kotona mieleen, onneksi tammikuu selätetty!

      Poista
  5. Tuosta ei kotoilu enää parane! Marjapiirakat ovat suuria suosikkejani, mutta tulee aika harvoin leivottua. Lapset etenkin ovat lähinnä suklaaleivonnaisten ystäviä.

    Olen juonut viime päivinä kaakaota ihan sikapaljon. Mutta kun on viileää, niin mikäs sen paremmalle maistuu.

    Mukavaa alkavaa viikkoa Aikku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat ovat olleet meillä lasten suosikkeja ja joskus edelleen leivon niitä. Olen myös gluteenittomana tehnyt.

      Poista
  6. Näyttää kyllä tosi hyvältä! :) Kyllä täälläkin tulee aika paljon leivottua, kun elämä on kodin ja postilaatikon välillä. ;) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on välillä kivaakin. Pienet ovat nyt olleet piirit koronan vuoksi meilläkin.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com