2.2.2021

Äänikirja - suositukset kotoiluun

                                                                                                                             *Blogiyhteistyö Nextory,                                                                                            mainoslinkki merkitty *

Olen ottanut päivittäiseksi tavaksi tässä etäilyn ja koronan aikana lukemisen, koska välillä irtautuminen työstä on pitää tehdä ja siten ottaa aikaa itselle. *Äänikirjat ovat olleet yksi kätevä keino tähän lukemisen tai paremminkin kuuntelemisen maailmaan uppoutumiseen. Ennen luin paljon enemmän kirjoja ja nyt olen  palannut takaisin siihen leppoisaan tunteeseen, että voin uppoutua kevyeen romantiiikkaromaaniin, talouden juttuihin, matkakohteisiin kertoviin kirjoihin tai välillä vaikka sisustamisen äänikirjoihin.


Olen aina lukenut lapsilleni kirjoja ja jatkanut sitä myös tyttäreni tytön kanssa. Meidän kotoa löytyy pieni kirjasto lastenkirjoja ja myös omia kirjojani. 

Tokaluokkalainen saa iltaisin kuunnella äänikirjaa ennen nukkumaanmenoa, kun iltasatu rauhoittaa päivän päätteeksi kuuntelijaa. Yöpöytä on usein täynnä kirjoja, kuten kuvasta näkyy alhaalla.


Työtilan hyllyni pursuaa ammattialani kirjoista ja kaappeihin olen laittanut kirjoja pölyltä suojaan.Vuosien aikana olen myös vienyt kirpparille myyntiin kirjoja, ja siten kierrättynyt niitä. Äänikirjoissa on se hyvä puoli, että ne eivät pölyty, eikä niitä tarvitse kierrättää.

Nykyään on helppoa käyttää äänikirjoja ja sen saat käyttöösi asentemalla Nextoryn sovelluksen kännykkään tai tabletille. Meillä käytämme molempia.  Vanhempi tytär on harrastanut äänikirjojen kuuntelua vuosia, ja lomamatkoilla hän kuunteli lepotuolissa tuntikausia hyviä äänikirjoja. Matkoille on tableen ladattu aina pienimmäiselle lasten äänikirjoja. Nextory tarjoaa suuren valikoiman e-kirjoja, ja kiinteällä kuukausimaksulla voit lukea ja kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat. Nextorylta on tuhansia kirjoja, viimeisimmät uutuudet mukaan lukien. Sinun ei tarvitse olla online-tilassa tai yhteydessä internettiin voidaksesi lukea kirjoja, vaan voit lukea offline-tilassa kotona tai matkalla. N
extorylla on saatavilla kolme erilaista tilausvaihtoehtoa: Pronssi, Kulta ja Perhe. 

Olen nyt löytänyt myös äänikirjat ja näistä valitsin tähän omat ja aikuisten tyttärieni sekä tyttären tytön suosikit sinulle, jotka ovat nämä:

Eerika - surullinen tositarina nuoreta tytöstä

Veitola Maria - henkilökuva tunnetusta tv-kasvosta 

Hiljainen potilas - psykologinen trilleri/romaani rakkaudesta, petoksesta ja psyyken särkymisestä    (maailmanmenestys kirja, käännetty 40 kielelle)

Disney Prinsessat- 5 minuutin satuja Saan tarjota blogini lukijoille * 30 päivän ilmaisen kokeilujakson Nextoryn äänikirjoista klikkaamalla tästä (klik) *  6 kommenttia:

 1. En ole kokeillut tällaista äänikirjasovellusta. Kuntopyörällä sinkuttaessa "matka" kuluisikin rattoisammin äänikirjoja kuunnellen.
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjoja kuuntelemalla voisi kilometrejä tulla kuntopyörällä enemmänkin! Täytyypä kokeilla, kun kuntopyörä tahtoo jäädä käyttämättä meillä.

   Poista
 2. Itse olen kuunnellut muutaman äänikirjan,totta saa vaan olla löhötuolilla huovan alla ja kuunnella.Todellista arjesta irtoutumista. Nyt on kirjan luku vaihde päällä,sain tuttavaltani kassillisen rompsuja,jotka odottavat lukijaa.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ja äänikirjat ovat hyvää seuraa huovan alla. Kotoiluun vaihtelua ja rauhoittumista myös.

   Poista
 3. Minä olen kuunnellut muutamia kirjoja itsekin, mutta erityisesti hoitolapset nauttivat näistä kuunneltavista kirjoista.
  Ihanaa iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen äänikirjoihin vasta tutustunut. Lapsille sopii hyvin äänikirjat myös, itse kannatan aina lukemista. Ihanaa tulevaa loppuviikkoa sulle!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com