1.3.2021

Makuuhuoneen remontti- pilvitapetti ja pellavasävy

 Pienen pojan huoneeseen tuli kokonaan uudistunut ilme, kun remontoimme sen naisväen kanssa vuodenvaihteessa. Toki apuna oli myös miespuolista työvoimaa, muutoin ei olisi listat kiinnittyneet ylös eikä alas eikä ikkunan pieliin. Makuuhuoneen seinissä oli vanhaa tapettia ja sen päällä maalikerrosta ja ehkä myös kerrosta muutakin. Remontissa poistimme kaikki kerrokset seinistä, ja tapetti oli ainakin tosi tiukassa kiinni seinäpinnassa. Tähän projektiin menikin monta päivää, että seinät olivat siinä vaiheessa, että uudet kauniit maalit ja tapetit saatiin laitettua huoneeseen. 


Vanhat listat poistimme kaikki: jalkalistat, kattolistat ja myös ikkunan peitelistat. Yläpuolen kuvasta näet uudet jalkalistat. Sen verran monet remontit tehneenä suosittelen sinulle uusien listojen hankintaa, kuin että ne sinä alkaisit hioa ja maalaata ne. Kauniit listat viimeistelevät minun mielestä tilan kuin tilan. 


Tytär oli ostanut maalin ja tapetit jo aiemmin Rustasta, ja remontti-inspiraatiomme tullessa sitten lomalla homma eteni ripeästi. Seinän naulan reiät ja suuremmat kolot laitoimme tasoitteella, ja sen jälkeen ne hiottiin. Seinät olivat lastulevyä ja niissä on pienet välit, jotka maalasin samalla sävyllä kuin seinät. Maali oli hyvin levittyvää ja laadukasta, joten se oli nopeasti sudittu seiniin. Maalin sävy on pellava ja sopii hyvin pilvitapetin kanssa.  Maali on joutsenmerkitty ja peittokyvyltään hyvä. Seinän pinnasta tuli mielestäni silkkisen mattapintainen eikä maalia roiskunut maalattaessa. Rustan maalit ovat saaneet Joutsenmerkin, jonka vuoksi maali sopi pienen pojan huoneeseen myös. 


Tässä alakuvassa on tapetin pilvistä ja kullavärisistä pilvistä kuvaa lähempää. Täältä näet aiempia tapetointejani ja täältä myös. 


Jalkalistat teetätin erikoisleveinä, koska harmaasävyinen laminaattilattia oli asennettu muovimaton päälle, ja jos olisi meillä ollut enemmän aikaa, niin lattia olisi myös uusittu. Listaraot olivat osassa kohtaan melkein kaksi senttiä ja ylikin, niin uudet listat tulivat uudelta  yritykseltä nimeltään Pohjolan Puusepät. Yritys tekee mittatilaustyönä puusta asiakkaan toiveiden mukaan mitä vain. 


                                                                                                                        *sisältää mainoslinkin

Pienen pojan makuuhuone on ensin leikkihuoneena ja myöhemmin pienen omana makuuhuoneena. Isosisko kyllä oli jo innostunut huoneen sisustuksesta, että oli jo toivonut huonetta itselleen takaisin. Lopputulos on hyvä ja huone on nykyaikainen. Tytär oli tilannut sinne valmiiksi sisustustaulut ja siellä on vaatteille oma lipasto sekä seinällä puuhylly. Joululahjaksi tilasin *Jollyroomin ihanan pallomeren, joka on nyt saanut paikan pienen pojan leikkihuoneesta. Seinälle myös tuli toinen joululahja, joka on huoneeseen sopiva makramee -käsityö, jonka on tehnyt MakrAmore. MakrAmoren omat ig-sivut löydät täältä. 


9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis huone nyt pojalla. Ihanan rauhoittavat sävyt huoneessa.
  Kaunista iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuttava huone tästä tuli. Kestää jonkun vuoden ainakin.Pieni poika kun täyttää vasta vuoden huhtikuussa.

   Poista
 2. On hempeää, pilviä ja pisaroita. Kivaa viikkoa myös sulle ja leppoisaa maaliskuuta.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kivat sävyt tähän saatiin. Ja nyt on pojalla oma huone, vaikka pieni vielä hän onkin.

   Poista
 4. Ihana tapetti ja lastenhuone. Kyllä tuolla kelpaa nukkua ja leikkiä!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä kiva tila ja, uudenaikainen.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com