29.9.2021

Yhdeksän vuotiaan synttärijuhlat

Syksyllä alkaa kunnon synttärikierros meidän lähipiirissä, ja sitä kestää tuonne tammikuulle asti. Niin se aika vierähtää ja tyttären tytär täytti nyt yhdeksän vuotta. Varsinaista synttäripäivää 16.9 vietettiin pienimuotoisesti ja hän odotti monta päivää minun ostamaani lahjaa. Leivoin pienen sydäntäytekakun, johon tuli sisälle kerros vaniljarahkaa, kermavaahtoa ja mansikoita soseutettuna. Päälle tuli vaahtokarkkeja, suklaapalloja, nonparellea ja tietysti kynttilät, jotka hän sai puhaltaa. Kultainen kyltti on ollut jo usean kakun päällä, ja tämä koriste sopii kyllä kakkuun kuin kakkuun. Kyltti menee laatikkoon talteen taas, ja tähän liittyy muistoja meidän yhteiseltä Amerikan synttärireissulta. 


Jaan tässä gluteenittoman pienen täytekakun ohjeen, jolla teen näitä pieniä sydämenmuotoisia kakkuja. Kakku on nopea tehdä ja täyteeksi käy mitä vain. Pakasteesta otan yleensä mansikoita, kun ne on helppo soseuttaa hieman jäisenä. 


Täytekakku (gluteeniton)

3 munaa
lasi sokeria
lasi gluteeniton kakkujauho
0,5 tl leivinjauhetta
(ripaus vaniljasokeria)

Vatkaa munat ja sokeri 10 minuuttia vaahdoksi, lisää siivilän läpi jauho+leivinjauheseos kääntelemällä se esim. puuharukan avulla vaahtoon varovasti. Leivinjauhetta ei tarvitse välttämättä, jos olet vatkannut kakkutaikinan tuon 10 min. Kaada pieneen vuokaan ja paista 180 asteessa alatasolla 30 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku hienosokerilla ripotellun leivinpaperi päälle. 

Täyte

1 prk vaniljarahkaa
0,5 l kermaa
soseutetut mansikat (pakasteesta aavistuksen jäiset)
ripaus  sokeria
vaahtokarkit, Suffelipuffeli suklaapallot, nonparellit, kakkukynttilät

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen vaniljarahka (tai voit laittaa ne erikseen). Leikkaa kakku ja kostuta alaosa maidolla. Lisää ensin soseutetut mansikat ja sitten kermavaahtovaniljarahka päälle. Kostuta päällinen, Voit laittaa kakun tekeytymään jääkaappiin. Levitä päälle kermavaahto veitsellä ja pursota reunat. Koristeet ja kynttilät päälle.


Synttärilahjaksi valikoitui kaksi peliä, joista toinen on Oppi ja Ilo-sarjan tehtäväkortteja. Niihin voi tehdä tussilla merkintöjä ja sitten pyyhkiä pois, joten näitä voi tehdä monta kertaa. Ikähaitari oli sopiva yhdeksänvuotiaalle ja siitä ylöspäin. Toinen peli oli matikkapeli, jossa pääsee harjoittelemaan salapoliisilaseilla laskutoimituksia: plus-, kerto - ja jakolaskuja. Kolmasluokkalainen osasi hyvin yhteenlaskun ja kertolaskun, jakolaskua saikin meistä molemmat miettiä, mikä on oikea vastaus. Laskeminen oli hyvää aivojumppaa meille molemmille! Oppi- ja Ilo sarjaa voin suositella eri ikäisille!




Synttärilahjaksi oli myös ribbileggingsit ja kylpykuulia. Yhdeksänvuotiaan vaatemaku alkaa olemaan tietynlainen, niin nämä mustat leggingsit sopivat monenlaisten yläosien kanssa.


Yhdeksänvuotiaan kaverisynttärit olivat puuhapuistossa, jossa oli synttäritarjoilut kavereille ja synttärisankarille. Paikka oli ollut lasten mieleen ja kuulemma parhaimmat synttärit koskaan. Synttärisankari sai istua pöydän päässä kruunu päässä, ja lapset olivat saaneet peuhata temppuradoilla. Synttärilahjat olivat myös mukana juhlapaikalla; lahjat ovat kyllä tärkeitä saada ja avata.

Yhdelle päivälle oli vielä suolainen kinuskujuusto- ja voileipäkakkutarjoilut kahvien merkeissä. Näin yhdeksänvuotiaan synttärit vietettiin iloisesti: täältä ja täältä voit lukea myös aiemmista synttäreistä.


Onko sinulla synttärijuhlia tiedossa?





6 kommenttia:

  1. Myöhäiset onnittelut synttäri sankarille🤗
    Herkullinen upea kakku maiskis! Meidän perhepiirin synttärit jakautuvat kesälle, syksylle,joulun ajalle ja pääsiäiseen.
    Mukavaa syyskuun viimistä päivää🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän onnittelut! Nopea tehdä tämmöinen pieni kakku ja Makuja yritin saada tähän kesän pakastemansikoilla ja vaniljarahka lla.Hyvää alkavaa lokakuuta sinulle!

      Poista
  2. Niin maukkaan näköinen kakku ja hienot lahjat. :) Ensi kuussa on yhden ystävän syntymäpäivät. Mnulta löytyy 'lahjakaapista' yksi kesällä Suomesta tuomani Muumi-muki... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumi-mukit ovat ihania lahjana! Minä ostin myös tälle 9v Muumi mikin ja murokupin, unohdinkin ne tähän mainita, kun en ollut kuvaa ottanut.

      Poista
  3. Nyt ei ole synttäreitä tiedossa, mutta kakku kyllä maistuisi kuitenkin.
    Onnittelut vielä sankarille ja ihanaa loppuviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän onnittelut! Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com