6.12.2021

Tonttuovet ja joulukoristeet

Tein eilen kunnon joulusiivouksen: imurointi, mattojen, makuuvaatteiden ja tekstiilien tuuletus pakkasessa, tavaroiden järjestely, pölyjen pyyhkiminen ja lattioiden moppaus.Pakkassäällä saa raikkaat ja hyvän tuoksuiset makuuvaatteet, joihin on ihana sujahtaa nukkumaan. Mopin luutuosa oli jäänyt remontti kohteeseen, niin hoksasin laittaa vanhan pyyhkeen mopin luutuksi, niin olikin tehokas lattiapyyhin. 


Keittiössä on joulua tullut Amaryllis- kukan muodossa ja kynttilätelineillä. Keramiikkaenkeli on käsintehty serkkuni savipajassa aikoinaan. Ikkunaan laitoin vanhempieni tuoman led-sydämen, joka on todella kaunis. Tonttuovi on tullut kahdella ovella  lattian rajaan. Tyttären tytär laittoi tonttuoven koristeet ensin valmiiksi hänelle ja pikkuveljelle, niin hän sai nyt myös oman tonttuovensa. Lapsille nämä tonttuovet ovat tärkeitä näin joulun aikaan ja miksei myös aikuisille. Tonttuovet ovat seinään kiinnitetty maalarinteipillä, että ne on helppo saada myös irti joulun jälkeen seinästä.
Tonttuoven eteen oli myös aamulla ilmestynyt kirje, ja se oli kolmasluokkalaisen toive joululahjasta. Saa nähdä toteutuuko toive uudesta puhelimesta. Tonttuoven edessä olevaista tavaroista oli karvainen ystävämme käynyt ottamassa tieviitan ja pureskellut sitä sängyn vieressä, joten nyt täytyy laittaa esteet nelijalkaisille tonttuovien viereen. 


Jouluvaloista on tullut uusia malleja markkinoille ja olen niitä katsellut sillä silmällä, jos tähän toiselle terassille saisi puumaisen valon tai putoustyylisen valosarjan pienillä ledeillä. Vanhemmat olivat ostaneet kaukosäätimellä toimivan led-valosarjan, joka oli kätevä, kun siitä sai erilaisia tunnelmia ja näkymiä led-valosarjaan. 
                                     *sisältää mainoslinkin

Joululahjavinkkinä jaan tämän Nordicfeelin hyvät kosmetiikan alennustarjoukset, joita löydät täältä esimerkiksi tuotteita - 50% alennuksella 18.12.21 asti. 

Mitä joulukoristeita sinulla on kotona?

6 kommenttia:

 1. Meillä ei ole muita kuin kausivaloja täällä. Tonttuovet ovat ihania. Töissä ennen laittelin aina pienille lapsille erilaisia tonttuovia, mutta tänä vuonna ei ole töihinkään sellaista laitettu.
  Kaunista itsenäisyyspäivää sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kausivalot näyttävät olevan kovin suosittuja meidän asutusalueella ja kauniita ovatkin näin pimeällä. Paljon on tullut aina niin upeita malleja myyntiin, pitää vain malttaa ostamasta. Tonttuovet ovat ihania!

   Poista
 2. Minustakin tonttuovet on kivoja vaikka ne eivät kuulukkaan meidän jouluumme. Laitoin tossa oman postauksen meidän olkipukeista ja ruokosta tehdyistä koristeista. Asetelmia olen tehnyt ja laittanut tähdet ikkunaan. Ulkona on kausivaloja ja lyhdyssä ledit. Tonttuhommat ja kuuset saa vielä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä katsomassa sun postaus, kiva että vinkkasit. Led-valot ovat hyviä ja energiaa eivät kuluta niin paljoa.

   Poista
 3. Kiitos Suvi! Kyntteliköt ovat kauniita ikkunoissa ja hyvin perinteisiä.

  VastaaPoista
 4. Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com