11.1.2022

Vaatteiden ja kenkien korjaus kangasliimalla

Onko sinulla rikkinäisiä kenkiä tai vaatteita?Löysin todella hyvän kangasliiman, jolla saan nyt hyvin liimattua sellaisia vaatteita ja kenkiä, joihin tarvitsee korjaamiseen muutakin kuin neulaa, lankaa tai ompelukonetta. Korjasin pienen tyttären pojan vuorellisen kurahaalarin, joka on tosi söpö leopardikuvioinen laadukas kirpparilta ostettu puku. Harmillisesti siinä hintavassa haalarissa oli haarasauman ommel purkautunut (muista hei myydä kirpparilla ehjiä tuotteita, tai mainitse myynti lapussa, jos tuote ei ole ehyt). Onneksi tämä kangasliima teki kurahaalarista taas ehyen ja käyttökelpoisen.


Toinen korjauskohde oli kangaskenkien päiden korjaaminen liimaamalla. Kolmasluokkalaisen kangaskengät pesin ensin pyykkikoneessa ja kun ne olivat kuivat laitoin liimaa kengän kärkeen. Pidin kiinni kengän kärjestä jonkin aikaa, että liima tarttui hyvin kiinni kankaaseen ja kärkeen.
Sama kangasliima sopii myös paperille, keramiikalle, kumille ja muille materiaaleille. Sen vuoksi liimasin myös paperiset suuret tähdet, jotka olivat auenneet saumoistaan useamman joulun koristeena ollessaan ikkunoissa. Liimasin myös kehykset, joista oli irronnut reunojen vastakkaiset saumat.

Käyttökohteita löytyy kotona monesta paikasta tälle liimalla. Siinä on muuten mukana pari kapenevaa muovipäätäkin tarkkojen korjausten tekemiseen. Itse olen pursottanut pienen liimatipan ihan putkilon päästä ja korkki kiinni.


Loman lopussa joulukoristeet keräsin pois ja olohuoneessa myös vaihtuvähän järjestys. Olohuone näyttää nyt suuremmalle, kun suuret lepotuolit vaihtoivat eri kohtiin koko tilassa toisistaan. Ikkunasta näkyy toisesta lepotuolista upea talvimaisesma olohuoneen ikkunoissta. 


T

Tämä niksipirkka nyt jakoon täällä blogissa, jos tarvitset lisää käyttöaikaa vaatteellesi, kengillesi tai muille kodin sisustustavaroille! 


Mitä sinun uuteen vuoteen kuuluu?


6 kommenttia:

 1. Tuo liima on niin hyvää. Ollaan kenkiä paikkailtu tuolla liimalla.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua sitten teillä tämä liimaus! Ihanaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Itse en ole tullut korjanneeksi vaatteita tai kenkiä, tulee heitettyä pois ja ostettua jossain vaiheessa uutta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se useimmiten on, ja korjaaminen voi olla työlästä.

   Poista
 3. Tuollainen kangasliima on kyllä kätevä. Ei tarvitse kaikissa asioissa turvautua suutarin apuun. Varsinkaan, jos kenkä tai muu pitää saada nopeasti käyttöön. Hyvä vinkki! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suutarilla on tullut korjautettua kenkiä ja laukkuja. On saanut apua ja käyttöikää tuotteelle. Tämä liima on kätevä. Liimasin myös nahkaa sillä.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com