1.1.2022

Jäälyhtyjen teko pakkasella

Hyvää Uutta Vuotta 2022! Uusi vuosi on alkanut ja ilman mitään isoja Uuden vuoden lupauksia en tehnyt muutakuin liikunnan lisääminen tavoitteenani. Kolmasluokkalaisten kanssa teimme tänään pienen hiihtolenkin. Eilen kävin myös hiihtolenkin, kun olen niin onnekas, että molemmissa kodeissamme on hiihtoladut vieressä. Tänään reipas hiihtokaverini osasi ihan itse laittaa luistovoidetta luistelusuksiimme.

Uudeksi Vuodeksi ja loppiaiseksi on pihalle tehty jäälyhtyjä, kun yöllä on ollut sopivasti pakkasta. Kymmenen asteen pakkassäässä jäälyhdyn tekemiseen menee kaksi päivää. Sankkoon kannattaa laittaa vettä koko astiaan ja kantaa ulos se jäätymään. Kun vesi on jäätynyt sen verran, että keskelle on jäätymätöntä vettä. Tuo sankko sisälle kylppäriin lämpiämään ja jonkun ajan päästä käännä hiukan sulanut jää lattiaa vasten. Tee keskelle aukko vaikka veitsen paksulla terällä naputeltua jäätä. Vie jää lyhty ulos ja tehdystä aukosta saat kynttilän laitettua sisään.

Kävin joulukoristeostoksilla alennusmyynnissä, kun kaupunkikotiin halusin remontin keskelle löytää jotain kivaa uuteen vuoteen, niin nämä paperiset joulukoristeet olivat kivan juhlavat ja jouluisetkin valkoiselle Bestån tv - tasolle. Näissä joulukoristeissa oli magneetti, joilla paperiosat sai kätevästi kierrettyä ympäriinsä.


Kiitos sinulle blogini lukijalle ja yhteistyökumppaneilleni vuodesta 2021.Uusi Vuosi 2022 tuo mukanaan remonttia ja sisustamista, matkavinkkiä (jos pandemia sallii), diy-töitä ja muuta mielenkiintoista juttua. 


Teitkö Uuden Vuoden lupauksia? 

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ♡ Jäälyhdyt ovat kauniita. Näillä pakkasilla niiden tekeminen onnistuu. En tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta joitakin suunnitelmia on, jotka toivon saavani toteutettua tänä vuonna. Kiitos sinulle kuluneesta vuodesta 2021 ja paljon onnea ja iloa alkaneeseen vuoteen 2022 ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää menee jäälyhtyjen teossa, jos on kymmenkunta astetta pakkasta. Jäälyhdyt nostimme lumikinosten päälle, niin kyllä ovat kauniita pimeässä. Toivotaan, että sinun suunnitelmat toteutuvat! Onnea myös sinun vuoteen 2022!

   Poista
 2. Ihanat lyhdyt ja koristeet. Tein sellaisen lupauksen, että en enää suorita vaan teen parhaani ja se saa riittää. Minä riitän, se on minun lupaukseni vuodelle 2022.
  Ihanaa alkavaa viikkoa ja alkanutta vuotta sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Hyvä tuo sun lupaus ja sitä kannattaa meidän muidenkin noudattaa! Ihanaa uutta vuotta 2022!

   Poista
 3. Ihania jäälyhtyjä🥰
  Olen myös itse hurahtanut tyystin jäätaiteeseen,säät sallineet sopivasti.
  Kauniit nuo mangeetti joulukoristeet.
  Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteesi🤗

  VastaaPoista
 4. Ihania jäälyhtyjä🥰
  Olen myös itse hurahtanut tyystin jäätaiteeseen,säät sallineet sopivasti.
  Kauniit nuo mangeetti joulukoristeet.
  Kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteesi🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle uuteen vuoteen 2022, mitä kaikkea kivaa se tuokin tullessaan. Jäälyhdyt on kyllä kauniita, ja niitä on meillä jo paljon tuolla pihassa.

   Poista
 5. Jäälyhdyt ovat aina tosi hienoja!❄❄❄ En tehnyt varsinaisia lupauksia, mutta jos pitää jotain äkkiä miettiä niin lupaan herkutella enemmän. 😉 Hyvää uutta vuotta!🌟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo herkuttelulupaus kuulostaa erinomaiselle ja sun blogista niitä löytyykin reseptejä!

   Poista
 6. En olekaan tehnyt koskaan jäälyhtyjä, enkä oikein perehtynyt edes niiden tekemiseen, joten tämä vinkki tuli sopivasti. En ole tehnyt tänäkään vuonna mitää lupauksia, mutta mielessäni olen päättänyt että jatkan samaa terveellistä elämää tänäkin vuonna. Nyt tosin on skarpattava liikunnan kanssa kun olen ollut niin pitkässä flunssassa ja olen edelleenkin, että joudun aloittamaan tosi varovaisesti.
  Mukavia hetkiä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti paranet ja pääset liikkumaan.

   Poista
 7. Jäälyhdyt niin kauniita!

  Hyvää uutta vuotta!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com