24.1.2022

Parhaat kaurakeksit

Leipominen on jatkunut tällä viikolla koululaisen kanssa ja hän sai tehdä helpolla ohjeella parhaimpia gluteenittomia kaurakeksejä. Otin esille hänelle leipomistarvikkeet ja hän sai itse mitata aineet sekä sulattaa margariinin. Ensimmäinen erä muuten paloi uuniin, mutta sitten oli hyvä tehdä uusi taikina ja muistaa laittaa keksit sopivan kauas toisistaan pellille. 


Kaurakeksit, gluteeniton  (n. 20-25 kpl)

50 g margariiniä (sulata)

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita (GL) (puolet suuria ja puolet pieniä)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl gluteeniton jauhoseos

1 muna

Laita kuivat aineet kulhoon, lisää sula margariini sekoittaen ja lopuksi muna joukkoon. Nostele pieniä kokkareita pellille (jätä reilusti väliä esim. 3x3 kekoa pellille). Paista 200 astetta 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä.



Täällä on helppoja reseptejä, joita voi tehdä yhdessä ala-asteikäisen kanssa. Meillä on leivottu paljon yhdessä ja hyvin näyttää koululainen osaavan mitata leivonta-aineita itse. Kaurakeksit maistuvat jokaiselle ja niitä voi myös laittaa pakkaseen. Meillä nämä meni parempiin suihin lähes hetkessä, joten uusi taikina pitää taas tehdä lähiaikoina. Teeleivät ovat seuraavaksi jo mietinnässä, jos niitä leipoisimme yhdessä. 




Oletko leiponut viime aikoina herkkuja kotona?

2 kommenttia:

  1. Voi nam, kaurakeksejä <3 Viime aikoina olen leiponut kuivakakkuja ja sämpylöitä.
    Ihanaa ja herkullista viikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sämpylät on parhautta ja niiden tuoksu kotona,kun leipoo.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com