Löysin eilen vielä kirpparilta Jäätelö * täydellinen nautinto-kirjan. Tekemäni jäätelö on täyteläistä kuohukerman vuoksi. Vispikerma käy myös, ei tule niin rasvaista, itse tykkäisin enemmän maito+vispikerma yhdistelmästä. Banaanin tilalle voi laittaa vaikka pelkästään mansikkaa tai mitä itse haluaa omien mieltymysten mukaan. Onnistunut jäätelö syntyy, kun muistaa sekoitaa ainekset, kun jäätelö on ollut sen 1-2 h pakkasessa, jotta seokseen ei tule jääkiteitä.
Banaanimansikkajäätelö
3 banaania
mansikoita haluamasi määrä
2 rkl sitruunamehua
115 g tomusokeria
6 dl kuohukermaa
Soseuta banaanit ja mansikat, lisää sitruunamehu (käytä yleiskonetta tai sauvasekoitinta). Siivilöi tomusokeri seokseen. Vatkaa kerma, laita jääkaappiin. Laita banaaniseos toiseen astiaan ilman kantta ja pakasta. Anna kovettua reunoista 1-2 h, kumoa seos toiseen kulhoon, sekoita haarukalla tai yleiskoneella. Lisää kermavaahto. Laita jäätelö takaisin pakastimeen 2-3 h. Meillä se oli yön yli.
Oletko sinä kokeillut jäätelön tekemistä kotona? Mikä on paras makuyhdistelmä?