Tein viime viikonloppuna raakasuklaata ja gluteenitonta mustikkapiirakkaa. Viikonloppuisin olen laittanut aamiaiselle tai brunssille asetelmia hedelmistä, joita voi syödä sitten pitkin päivää. Asetelma on jo puoli ruokaa!
Raakasuklaa:
150 g raakakaakaomassaa (Cocovi)
70 g raakakaakaovoita (Cocovi luomu)
n. 25 g kookossokeria (laitoin enemmän)
n.1/2 tl jauhettua luomulaatuista vaniljaa (käy myös vaniljasokeri, jos ei ole oikeaa)
suolaa
mustikkajauhetta (laitoin osaan muoteista oikeita pakastemustikoita, ne kannattaa muotissa laittaa suklaan sisään, kun ovat vetisiä)
luomuhunajaa
Sulata raakakaakaovoi ja -massa vesihauteessa. Lisää suola,vanilja ja hunaja. Tarkista maku! Massa saa olla 42 asteista. Sekoita seos isossa astiassa nuolijalla tai vispilällä, kunnes suklaa alkaa paksuuntua ja lämpötila on n.27 astetta. Nosta suklaa vielä vesihauteeseen ja saavuta 30 asteen lämpötila. Kaada muotteihin.70 g raakakaakaovoita (Cocovi luomu)
n. 25 g kookossokeria (laitoin enemmän)
n.1/2 tl jauhettua luomulaatuista vaniljaa (käy myös vaniljasokeri, jos ei ole oikeaa)
suolaa
mustikkajauhetta (laitoin osaan muoteista oikeita pakastemustikoita, ne kannattaa muotissa laittaa suklaan sisään, kun ovat vetisiä)
luomuhunajaa
Säilytä jääkaapissa alaosassa ja valmista seuraavana päivänä.
Gluteeniton piirakka (ohje Myllärin)
Pohja: | |
125 g | voita tai margariinia |
1 dl | sokeria (laitoin kookossokeria, tulee tumma pohja) |
1 | kananmuna |
4 dl | gluteeniton kaurajauhe |
1 tl | leivinjauhe |
Täyte: | |
2 dl | vadelmia ja mustikoita |
1 prk | maitorahkaa |
1 | kananmuna |
1/2 dl | sokeria Sulata rasva, Lisää rasvan sekaan sokeri, muna sekä jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina piirakkavuokaan ja päälle marjat. Lopuksi rahkamunasokeriseos päälle. Paista alaosassa 200 astetta 25-30 min. |
Ihanaa viikonloppua ja muista käydä osallistumassa arvontaan! Onko sun gluteenittomat leivonnaiset onnistuneet?