10.3.2013

Miten tulppaanit saat kestämään maljakossa?

Tulppaanikimput ovat tulleet kauppoihin ja ne ovat vaan niin kauniita kotona maljakossa, että joka kerta ostan eri värisiä kimppuja maljakkoon. Hiihtoloma on jo takan. Olimme Rukalla Kuusamossa ja osa minun lomasta meni tosiaan sairastellessa. En muista milloin näin kauan flunssaa olen sairastanut siis jo yli kuukauden. Nytkin on saanut yskiä ja niistä, että nenä turta ja jäsenet hellänä rykimisestä. Mutta huomenna soitto taas lääkärille. Influenssaa epäilen jo tästä taudista saaneeni itselleni.

Ruka on helppo lomakohde ja siellä kaikki tekeminen on Rukan hiihto- ja laskettelukeskuksessa. Bussi kulkee pitkin Rukaa, jos olet vuokrannut mökin vaikka kauempaa. Ja Rukan toisella puolella on Vuosselin alueella omat rinteet ja ladut. Ensi vuonna voisi suunnitella toiseen paikkaan menoa lomalla, Levi ja Ruka on nähty moneen kertaan, mutta Ylläs tai Pyhä vois olla ihan varteenotettavia vaihtoehtoja tai sitten Ruotsin puolelle tuosta Haaparannan kautta. Hyvää alkavaa viikkoa!


Valkoiset tulppaanit ovat kauniit, vaikka toki muutkin värit ovat kauniita. Kevään odotus alkaa tästä maaliskuusta ja kukat tuovat jo tuulahdusta vehreydestä. Itse suosin kotimaisia leikkokukkia ja tulppaanit ovat suurelta osin kotimaassa kasvatettuja.


Tulppaanit kannattaa leikata noin sentin mittaiselta osalta varresta poikki, kun tuot tulppaanit kaupasta. Uusi imupinta antaa hyvän kasvualustan tulppaanille. Yöksi kannattaa tulppaanit vaikka viedä viileään. Näin ne kestävät pitempään maljakossa. Yksi kikka myös on laittaa lunta tulppaanien veden sijasta. Oletko kokeillut tämmöistä kikkaa? Ja oletko huomannut, että tulppaanit säilyvät pitempään? Minä olen kokeillut tätä kikkaa, ja ehkä se saattoi toimiakin ja tulppaanit kestivät pitempään maljakossa. 


Tässä kaunis nupullinen tulppaani ja kyllä tuo vihreä vain on niin kaunis väri valkoisen kanssa. '

Tulppaaneja vain mukaan seuraavalla ostoskerralla Sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com