6.3.2013

Olisiko tämä olohuoneesi uusi valaisin?

Olohuoneessa  tarvitaan usein kattovalaisin, tunnelmavalaisin ja kenties seinävalaisin. Meillä vuodenajat syksystä kevääseen vaativat hyvää valaistusta kodin sisustuksessa ihan senkin vuoksi, että sisällä vietetään paljon aikaa ja huonossa valaistuksessa ei näe tehdä kotitöitä, läksyjä ja muuta vastaavaa. Minä haluan myös laittaa kunnon valaistuksen kotona, koska sen avulla kestää paremmin pimeää aikaa. 

Tytön opiskelija-asunnossa oli tarvetta uudelle valaisimelle olohuoneessa. Hän oli ihastunut Ikean suureen valkoiseen valaisimeen.  Valaisimen kuva näkyy tuossa alakuvassa. Siispä Ikeasta hankimme tämän suuren valaisimen. Tästä valaisimesta jää aivan ihastuttavia kuvioita seinälle, kun valot ovat päällä. Valaisin vaatii ison tilan, kun on kooltaan aivan mahdottoman suuri. Meillä on kotona monessa huoneessa Ikean valaisimia, ja ne ovat kestäneet käytössä  jo vuosia. Itse haaveilen Artekin lampuista ja olen sellainen lamppujen keräilijä.

Tämän lampun halkaisija on varmaan lähes 80 cm, joten se vaatii tilaa ympärilleen. Tyylikäs se on kuitenkin ja sopii hyvin vaikka korkeaan kattoonkin.

Valaisimen valon värin saa valittua sen mukaan, millaisen led-valaisimen haluaa laittaa sisälle. Tarjolla on kirkkaita valkoisia, keltaiseen taittavia lamppuja. Itse tykkään enemmän kirkkaista väreistä, jos on tarkoitus, että valonn pitää myös valaista lampussa. Jos lamppu on enemmän tunnelmavalaistuksen luoja, silloin sopii esimerkiksi sävyltään kellertävämpi lamppu. 

  


Onko tämä valaisin tuttu sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com