Meillä kasvaa raparperi omassa puutarhassa. Tällä ohjeella teen aina piirakkaa pellillisen. Nyt pitäisi tehdä myös mansikkaraparperikiisseliä. Sitä lähiruokaa. Mansikat eivät ole meillä vielä kypsiä, mutta pakkasesta löytyy.
Raparperipiirakka:
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kermamaitoa
2,5 dl voisulaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
-laita paloitellut raparperin palat taikinan päälle ja sitten paistumaan uuniin
Paista 225 astetta 20 min
Kuorrutus:
Laita kattilaan kaikki ainekse ensin kylmälle liedelle
3 dl kermamaitoa (käy pelkkä maitokin)
1,5 dl sokeria
1 kananamunan keltuainen
3 tl voita
1,5 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Maito ensin kattilaan, ja loput aineet järjestyksessä. Pienellä lämmöllä keitä siten, että saostuu. Laita lämpimän piirakan päälle.
Esittelen myös tässä ruotsalaista lastenvaatebrändiä Älskling-sarjaa. Meidän naperolla on hattu ja muutakin. Mutta tässä kuvaa:
Ihanaa kesää kaikille!! Ilmat suosivat jälleen meitä!
Eilen puhallettiin pikkuisen kanssa saippuakuplia pihalla.
reseptistä ei löydy raparperiä?
VastaaPoistaRaparperit pilkotaan tuohon taikinan päälle,sitten uuniin.kypsän levyn päälle levitetään tuo vaniljainen täyte:)
VastaaPoista