23.2.2014

Ikean valaisimet ja muutakin

Hiihtolomalle olen suunnitellut reissua Ikeaan. Tarkoitus olisi hankkia keittiöön uudet valaisimet ja lepotuolit olohuoneeseen. Lisäksi jotain säilytysratkaisua pientavaroille sekä matto olohuoneeseen.

Meillä on ollut vuosia käytössä Iken valaisimia, ja ovat olleet käytössä kestäviä ja myös kauniita.

Knappa -valaisin on ollut kauan makuuhuoneessa. Minusta tämä näyttää kävylle. Tästä lampusta tulee pehmeä valo makuuhuoneeseen. Katsoin hintaa, niin tämän saa 19,90€. Ja tähän pitää myös ostaa itse johto ja lamppu (suositellaan led-lamppua). Huono puoli tässä on se, että muovi kerää pölyä pintaansa, joten joskus vain imuroimalla tai pyyhkimällä, niin pölyt saa pois.Olohuoneessa on iso kangaspäällysteinen ihan paperin valkoinen Ikean  Järä-varjostin. Tästä tulee myös pehmeä valo. Halkaisija on 45 cm. Luin tästä varjostimesta, että käy myö lattiavalaisimeksi. Lisävalaistuksena katossa on upotetut halogeenit, joten yksin tämän valaisimen valo ei riitä tilassa. 
Keittiön valaisin näkyykin tuolla taustalla. Joskus on käynyt mielessä, että keittiössä voisi olla kaksi näyttävää valaisinta. Valaisimen pitää pöydän päällä toimia siten, että pöydän voi kääntää kahteen suuntaan, erkkerin suuntaisesti tai poikittain kuten se nyt on. Tässä ajatuksia Ikean lampuista mitä ne voisivat olla keittiössä:
Hektar-valaisin
 
 
Rarnarp  (sopii www.ikea.fi mukaan ruokapöydän yläpuolelle valaisimeksi)
 
 
Tidig on 125 cm pitkä halogeenivalaisisn, joka voisi olla hyvä myös keittiön pöytää valaiseva valaisin. Metalli on harjattua terästä. Lamppuun kuuluu halogeenivalaisimet. Eli energiankulutus on pieni.
 
Månljus on lasinen kupu 41 cm. Hinta näyttäisi olevan 59€.
 
Jospa näistä voisi löytyä lamput keittiöön.
 
(Kaksi alimmaista kuvaa lainattu www.ikea.fi)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com