25.2.2015

Terveisiä Frankfurtista

Terveisiä Frankfurtista matkaltamme! Blogissa on ollut viime aikoina hiljaisempaa, kun ensin kohdalle tuli influenssa, ja sitten pari viikkoa siitä järkyttävä mahatauti . Ja ehdin sitten työmatkalle ja on myös ollut työkiieitä. Työmatka suuntautui Saksaan ja Ranskaan.

Nyt odottelen jo hiihtolomaa, joka kolkuttelee oven takana. Laitan tähän hiukan infoa Frankfurtista, jos sattuu, että matkasi joskus suuntautuu Saksaan. Itselle se oli ohikulkupaikka, pääteasema oli Ranskassa Strassbourgissa.


Frankfurt on siis pankkien keskus; sieltä löytyy Euroopan keskuspankki (EKP), joka pitää huolen siitä, että meidän euromme on vakaa. Lisäksi alue on täynnä eri maiden pankkeja; raha liikkuu muualle tai pysyy seinien sisällä,mutta ei jää Frankfurtiin taksimiehen mukaan,joka kuljetti meidät takaisin hotelliin keskustasta. EKP:n edessä oli hieno euro-logo tähtineen. Laskin, että rakennuksessa oli n.45 kerrosta ainakin.


Sisustusintoilijan silmään osui Vitran myymälä meidän kaupunkikierroksella. Vitran näyteikkkunoissa oli esillä nyt niin trendikästä kultaa, pronssia ja kiiltävää. Vitran klassikoita oli myös näyteikkunoissa. Vitran osoite meni itseltä ohi,mutta lähellä keskustaa se oli.

Pilvenpiirtäjiä näkyi kaupungissa monia, kuten näistä kuvista saat huomata.Tässä tulee Frankfurtin kaupungin keskustasta kuvia:Matkalla tuli käytyä edullisessa Primarkissa, joka löytyy myös Frankfurtin kaupungissa. Oma vaatekaappi sekä tyttärieni kasvoi keväisillä neuleilla, pienillä käsilaukuilla (5€/kpl) ja sukilla (2,50 €/5 kpl). Olin vielä tainnuksissa sairastelun vuoksi, niin en jaksanut enää miesten ja lasten osastoa käydä läpi. Harmi sinällään, kun taas Ranskassa Strassbourgissa merkit ja tuotteet olivat sitten kalliimpia huomattavasti.

Hotelli Ibis  Frankfurt Centrum oli kolmen tähden hotelli, huoneet olivat asialliset, siistit ja aamiainen perussettiä. Palvelu oli hyvää! Voin suositella hotellia, jonka huonehinta oli n. 90€. Messujen aikaan hinta tuplaantui yössä. Taksilla liikkuminen maksoi n. 15€ keskustaan, joka oli 500 metrin päässä (kävellen   15 min). Frankfurt am mainin pääjuna-asema oli ihan hotellin takana, valtavan suuri asema. Kirjakaupassa oli koko kaupan seinien täyttämä lehtivalikoima kaikista mahdollisista maailmalla ilmestyvistä lehdistä;matkalukemista joka lähtöön. Aseman sisälle oli myös rakennettu pienoisjunanäyttely.

Korukauppa Claire´s oli täynnä kaikkea kivaa ihan pikkutytöistä aikuisille naisille. Tarjouksessa oli osta kolme maksa 2. Hintataso ei ollut mitenkään edullinen, mutta paljon valikoimaa.

Lounaalla kävimme perinteisessä saksalaisessa ravintolassa keskustassa. Lounaaseen kuului keitto ja pääruoka; wieninleike. Hintaa tällä oli veden kanssa n. 9€.


Sakasalaiset ovat kohteliaita, kaduilla pyydetään anteeksi ohitettaessa ja muutenkin danke, entschuldigen, guten tag ovat käytössä koko ajan.Saksankielen taidosta oli etua, ymmärtää jotain ja voi kommunikoida jollakin tapaa paikallisten kanssa, vaikka englantiakin osa puhuu hyvin siellä.

Frankfurt on tutustumisen arvoinen paikka, kannattaa poiketa!3 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ollut tauteja,huoh onneksi olet niistä selvinnyt!Pitääpä muistaa tämä Frankfurt jospa joskus sinne sattuu eksymään :) Tuo Primark tavaratalo tuli tutuksi itsellenkin viime vuonna kun kävimme Sheffieldissä,luulin ensin että hintalapuissa oli väärät hinnat kun t-paidat maksoi 1-2 puntaa jne, tuli ostettua aika iso kasa vaatteita :)

    VastaaPoista
  2. Aurinkoa odotellessa,että saa vitamiinia siitä.Primark on kiva kauppa ja kukkaro kiittää!ihan on laadukkaitakin.Lontoossa ja dublinissa on primarkissa tullut käytyä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos infosta ja mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com