3.6.2015

Miljoonakaupunki Barcelonan nähtävyydet

Täällä vesisateen keskeltä, palauttelen mieleen matkaa tuonne lämpimään. Jos olet matkustamassa Barceloonaan, niin tässä vähän paikkoja, joissa kannattaa käydä. Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki Madridin jälkeen. Miljoonakaupungissa talot ovat vieri vieressä, ja arkkitehti Antoni Gaudi halusikin kaupunkiin jokaisen korttelin sisälle puutarhan. No se kuitenkin oli mahdoton toteuttaa lopulta, mutta puutarha ja pieniä puistoja löytyy kerrostalojen sisäpihoilta. Gaudin merkittävä nähtävyys on Sagrada Familian kirkko, joka löytyy ihan metroaseman vierestä. Kirkkoon kannattaa varata netin kautta lippu, ellei halua jonottaa lippuluukulla. Kirkkoa voi myös ihailla ulkopäin. Meitä onnisti käydä pääsiäismessussa kirkossa; tunnelma oli upea. Gaudin oma muistomerkki löytyy kirkon yhdestä osasta.


Lähellä kirkkoa on myös Pyhä Paun sairaala, jossa on erittäin kaunis puutarha. Sairaala on perustettu 1400-luvulla ja on arvostettua arkkitehtuuria. Sairaalan yhteydessä on kiva ravintola, jossa kannattaa käydä syömässä tai kahvilla. Sairaala on auki arkisin vain viiteen.


Gaudin suunnittelemia rakennuksia löytyy myös Diagonalista "La Pedrera". Sinne on opastettuja kierroksia, ja tämäkin menee arkena kiinni kuudelta. Rakennusta pidetään modernin arkkitehtuuriin alkuna. La Pedreran yhteydessä on myös myymälä; sieltä ostin värityskirjat tuliaisiksi lapsille. Gaudin rakennukset kun ovat niin erikoista tyyliä.


La Rambla on turisteja täynnä. Kadulla myydään matkamuistoja ja ravintoloita on vieri vieressä. Ramblalla kannattaa pitää käsilaukku edessä ja hyvin tiukassa otteessa; rosvojen paratiisi. Ramblan päässä on ihana puisto Catalonian aukio, jossa ihmiset istuvat ja viettävät aikaa. Tämä kuva on puistosta.FC Barcelonan kenttä Nou Camp sijaitsee Les Cortsin alueella, metrolla pääsee aika lähelle kenttää. Kävelyä on n. 500m. Kentän yhteydessä on myös museo. Kotiin muistoksi sai kahdessa kohtaa ikuistettua itsensä valokuvaan, jonka sai lopussa lunastaa itselle. Kuvat näkyvät myös netissä, johon saat oman linkin valokuvasi takaa.


Güellin puisto on myös yksi Gaudin rakentamista maisema-arkkitehtuurin luomuksista. Keskustasta menee koko ajan bussi edes takaisin vuorelle. Puisto sijaitsee Gràcian kaupunginosassa. Varaa juomista mukaan ja pientä purtavaa. Alue ei ole iso, mutta kesällä sinne voi olla jonoa. Lähellä olevat ravintolat ovat kalliita ja itse puistoalue on loppujenlopuksi pieni. Paljon kivoja rakennuksia ja luomuksia. On näkemisen arvoinen!


Ihanat kohteet ovat myös Placa Catalynian alue, joka on Barcelonan messukeskus. Siellä on tämä ihana suihkulähde Font Magica de Montjuïc. Tästä on suihkulähde-esityksestä video. Pimeällä myös värit vaihtuvat musiikin tahdissa tässä upeassa esityksessä.Samalla alueella on myös upea Kansallismuseon rakennus. Vuorelta näkee koko Barcelonan. Turisteja on helpotettu kiipeämään ylös asti rullaportain! Placa Catalynialla on myös vanha härkätaisteluareena, johon on tehty ostoskeskus. Paras valtava ostoskeskus on mielestäni kuitenkin Maria Christina ja toiseksi paras Forum (El Mérseme) .Glóries ei ollut mielestäni niin hyvä valikoimaltaan. Siellä on myös se maamerkki "muna", jonka perusteella osaa paikkaan.Lisäksi lähellä rantaa on vanhaa roomalaista aluetta El Gòtic. Alueella voi aistia vanhaa historianhavinaa mm.Goottilainen katedraali on näkemisen arvoinen. Pääset kurkistamaan siellä mm. tiloihin, missä aikoinaan on lepäilty, syöty viinirypäleitä ja juotu viiniä. 
Katedraali, El Gothic-alue


Asuin osan ajastani Badalonassa ensin ihan Välimeren rannalla hotelli Miramarissa. Meri näkyi hotellin ikkunasta ja kesäisin ranta on täynnä paikallisia asukkaita. Rantabulevardi oli kaunis palmupuineen. Ihan lähellä oli pieni putiikkeja paljon, ja Barcelonan keskustaan pääsi n. 20 minuutissa. Metro oli ihan hotellin vieressä samoin kuin Mc Donald´s ja Burger King:) Lisäksi asuin Badalonassa ihan Barcelonan rajalla (joki vain välissä) siellä oli hyvät lenkkimaastot. Kolmas paikka oli upea hotelli Vincci Bit (suosittelen, 4*) ja viimeisenä paikkana Barcelona Station (hotellin johtaja Vivian oli loistava apu ruokapaikan ja nähtävyyksien valinnassa) Placa de Santsilla. Majapaikka oli kätevästi pääjuna-aseman vieressä.Badalonan rantabulevardi 


Tässä matkavinkkejä Barceloonaan. Näkemistä riittää useammalle kerralle; onkin syy palata uudelleen ihanaan kaupunkiin. Joko sinulla on matkasuunnitelmia kesälle?


8 kommenttia:

 1. Tuonne olisikin ihana lähteä :) Ihan kotimaan-matkailu täältä pohjoisesta etelään suunnitelmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaassakin on paljon nähtävää. Viime kesänä kävimme etelä-pohjanmaalla aina Vaasassa asti.

   Poista
 2. oih mitä ihania kuvia, kyllä täältä kylmästä pitäisi päästä lämpimään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kesäkelit koittavat vihdoin ja viimein!

   Poista
 3. Barcelona on ihana kaupunki. Olen käynyt siellä ehkä 15 vuotta sitten ja joka vuosi on mielessä, että sinne pitäisi päästä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä riittää näkemistä ja kokemista moneksi kertaa. Oli muuten huippu käydä katsomassa flamencoesitys Musica de Catalyniassa, uskomaton rakennus. Olisipa meilläkin historiallisia rakennuksia enemmän.

   Poista
 4. Näitä kuvia katsellessa iskee matkakuume ❤️Tälle kesälle ei olla mitään matkaa varattu kun isännän loma vielä epävarmaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi voi tehdä vaikka yhden yönkin reissun. Ja kotonakin on paljon tekemistä, kun on omakotitalo.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com