20.5.2016

Puuhastelua pihalla ja taimien istutusta

Täällä on tehty viimeisen viikon aikana puutarhatöitä ja istutettu siemeniä ja sipuleita. Peruna- ja istukassipulipussit ovat odottamassa myös kodinhoitohuoneessa. Peruna on jo pitkissä iduissa, joten ne pitää vielä laittaa pahvilaatikkoon ja idättää lisää.  Kurkut ja kurpitsat laitoin pikku apulaisen kanssa kasvamaan, ja ne ovat itäneet hyvin. Eilen niitä sitten yhdessä ihmettelimme silmujen kokoa. Kurpitsa ainakin on niin iso jo heti, kun se mullasta nousee.

Tokmannilta löytyi kaksi suurta kukkaruukkua. Niistä myöhemmin kuvia. Siellä on myös kauniita isoja valkoisia ruukkuja, jos sellaisia kotiin haluaa. Aion vielä hakea sieltä kaksi valkoista, kun haen myös kasvihuoneeseen tarvikkeita. Roikkuvat kesäkukkaruukut olivat hinnaltaan vain 10e ja altakastelevat n. 18. Kannattaa poiketa Tokmannille, koska hinnat olivat erittäin edulliset.

Pihalla on vielä tekemistä, mutta omien kiireiden vuoksi teen niitä sitä mukaan kun ehtii. Tarkoitus on vielä siirtää kahdesta penkistä vanhaa multaa (rikkaruohojen ja ruohon kera) pois ja laittaa uutta tilalle. Sitten laitan perennoja ruukkuihin ja upotan maahan, jos sillä välttyy niiden leviämisen ja rikkaruohot helpompi pitää loitolla.


Tämä pieni puutarhuri on ollut oikein reipas apulainen. Hän kastelee taimet ja on osannut jo istuttaa siemenet multaan sekä sipulit. Eilen jo ihan oma-aloitteisesti teki ruukkuun kolon ja kyseli saako hän jo siemenet. Laitoimme eilen vielä Asterin- ja Ruusupavun siemeniä kasvamaan.Leppoisaa viikonloppua!!


Mille Sinun pihalla näyttää?

11 kommenttia:

 1. Minä en ole pihalla tehnyt vielä juuri mitään. Pihalla toki näyttää ihan kivalta, kun esim. omena- ja luumupuut kukkivat tällä hetkellä kauniisti samoin kuin monet kevätkukat. Huomenna iltapäivällä olisi tarkoitus tehdä kevätistutuksia.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vasta vaaleanpunainen tuomi kukassa.Luulen,että kevät myöhässä.Kivaa viikonloppua Heli!

   Poista
 2. Itse olen vielä koittanut malttaa odottaa kukkaostosteni kanssa kun sit joutuisin kuskaamaan niitä sisäälle ja takaisin yöhallan pelossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin verenpisara on tuolla lasiterassilla.Petuniat ovat ulkona!

   Poista
 3. Meillä vihertää kivasti ja tulput kovasti tuo väri-iloa, nyt kuitenkin hoksasin että muutamat kasvit ihan väärissä paikoissa.. Siirtohommii, siirtohommii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtäminen on kivaa puuhaa.Huomasin,et vuosia vanhoista havupuista yksi ei ole lähtenyt kasvamaan enää,syy siirtäminen...No pitää kaivaa pois kokonaan.

   Poista
 4. Tämä kesänaloitus on niin ihanaa aikaa kun saa puuhastella kädet mullassa ja katsoa kasvun ihnmettä. Ihanaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasvun ihme on se joka viehättää.Ja aina jotain kivaa nousee puutarhassa penkistä.

   Poista
 5. Joitakin kukkia on tullut hankittua, mutta ainahan sitä jotain mukaan lähtee kun menee puutarhalle.
  Kiva pikku apuri sinulla♡

  VastaaPoista
 6. Tänään olisi tarkoitus aloittaa yhden kukkapenkin nostaminen kokonaan ylös ja uuden mullan lisääminen.Rikkaruohot vallanneet tilan.Tämä pieni apulainen on oikein innokas pihalla ja tosiaan osaa jo siemenet kylvää.

  VastaaPoista
 7. Täällä tehdään mökkiremppaa. Ja nyt tuntuu, että olisi niin kiva laittaa sormet multaan.
  Kiva katsella näitä, melkein tunnen mullan tuoksun. Kiitos ruukkuvinkeistä. Ja ihana pikkupuutarhuri!
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com