3.12.2016

Itse tehtyä lahjaideaa

Olen sellainen sunnuntaikutoja, jolla hurahtaa vuosikin kevyesti ennekuin kudin valmistuu. Nämä lapaset aloitin viime keväänä ja nyt ne on valmiina. Vauvan sukat on aloitettu kuukausi sitten, ja pitäisi saada valmiiksi ennenkuin pienen jalka ehtii kasvaa. Lapasiin laitoin puikolle 9 silmukkaa, kun lanka oli aavistuksen paksumpaa. Vauvan sukkiin tuli 8 silmukkaa, kun lanka on ohutta Novitan vauvavillalankaa. Täällä on myös ohjetta n. 2-3 vuotiaan sukkiin. Langassa on tärkeää, että siinä on villaa, joka on lämpöinen pakkaskelillä.

Joululahjoina itsetehdyt jutut ovat parhaimpia. Meillä on mummojen tekemiä lahjasukkia ja lapasia, jotka kestävät käytössä ikiaikoja. Viikonloppuna aion piirrellä kaavat tunikamekkoon, ja pääsen ompelemaan joulupukin apuna tuosta ihanasta letti- ja höyhenkankaasta lahjoja. Oikein sopivaan saumaan tuleekin tuo itsenäisyyspäivä; saa huokaista ja nauttia joulun ajasta.


Näihin kankaisiin olen ihastunut ja se on tilattukin jo syksyllä Ainolan verkkokaupasta. Höyhenkangas on nimeltään Kevyesti ja toista en muista, näyttää letiltä.


Mitä sun viikonloppuun kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Voi miten söpöt lapaset ja villasukat :) Mä oon tosi huono kutoja ja taitaa olla vieläkin keskeneräinen villasukka kutilepussissa.
  Mun viikonloppu menee töiden merkeissä ja jos jotakin joulujuttuja sais tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti minunkin työt valmistuu.Sit kiva nähdä aikaansaannoksiaan valmiina.

   Poista
 2. Itsetehdyt joululahjat on ihania, ja tykkään kovasti kun siskoni aina neuloo meille jotain, sukkia, pipoja tai lapasia, ne on ihan parasta <3

  VastaaPoista
 3. Minäkin liputan itse tehtyjen lahjojen puolesta. Onpa muuten kaunis tuo höyhenkangas. Ihana kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukutan myös käsitöiden puolesta. Nuo mustavalkoiset kankaat olivat mielestäni myös kivat. Ainolan verkkokaupasta muistaakseni tilasin. Täällä on tänään kaavoja piirrelty, saa nähdä miten onnistuu tunikat.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com