21.11.2017

Matkalla Orlandossa ja Disney Wordlissa

Orlando ja Disney World satuhahmoineen on ollut meillä matkahaaveena. Orlando on Disney -puistojen luvattu maa ja siellä sadutkin heräävät henkiin. Me olimme lomalla osan Amerikan matkastamme Orlandossa ja majoituimme Radisson Resort -hotellissa. Hotelli oli tasokas neljän tähden hotelli isoinen allasalueineen. Tässä hotellista jäin kaipaamaan enemmän iltaohjelmaa ja mielestäni huoneet olivat hiukan jo aikansa eläneet. Ikkunat olivat toki suuret huoneissa, ja kooltaan eivät mitään suuria eikä tilaa paljoa.

Paikka oli kaukana Orlandon keskustasta, kuten suurin osa sen alueen valtavista hotelleista, mutta alueella oli paljon kauppoja ja kuljetukset toimivat puistoihin aamulla pari kertaa ja illalla paluukyydit samoin. Paikka onkin tarkoitettu lähinnä puistoihin vierailuille, jossa menee ainakin yksi päivä/puisto. Täällä oli satuhahmojen laulusta pieni video aiemmin, joWalt Disneyn oman patsaan takana. Linnassa on iltaisin myös ilotulitus, joka on näkemisen arvoinen.


Disney Worldiin menimme hotellin järjestämällä kuljetukselle ensin Epociin, josta mennään junalla haluttuun puistoon. Epocissa on turvatarkastus ja pienet lapset pääsevät vaunuilla ensimmäisenä. Meidän kohde oli ensimmäisenä päivänä Magic Kindom. Sinne pääsee joko junalla tai laivalla (laivamatka on ihan lyhyt ja kiva kokemus sinänsä).  Porttien luona saat lipun ja sillä pääsee joka puolelle samalla hinnalla (120€) tietyssä puistossa.

Ensimmäisenä puistossa on hauskoja rakennuksia, ja sen jälkeen avautuu suuri linna, jonka edessä on Mikki Hiiren ja Walt Disneyn patsas. Tässä kohtaa onkin pakko ottaa valokuvia. Linnan edessä on tiettyinä tunteina musikaaliesitys, joten kannattaa seurata aikatauluja. Kaduilla on myös musiikkikulkueita, ja ne ovat erittäin näyttäviä.Puiston alkupäässä on paljon pieniä kauppoja, joissa oli myynnissä Disneyn hahmojen tuotteita laidasta laitaan ja osa kaupoista oli tietyn teeman mukainen ja sisustuskin myös siihen liittyvä. Viimeisen kuvan välkkyvä taikasauva ostettiin jostakin näistä kaupoista.

Suosittelen valitsemaan paikat missä haluaa käydä jo ennakkoon ja valitsemaan myös Fast Linen aikatauluineen. Tähän löytyy puistossa tietokoneet, jolla voit valita kellonajat mihinkin esitykseen tai paikkaan, muutoin joutuu jonottamaan erittäin kauan jopa 1-2 tuntia.


Tällaiseen Dumbo-norsun kyytiin minäkin uskatauduin menemään. Ja Alladinin kieputuslaitteessa jo saikin pitää tiukasti kiinni penkissä. Disney World on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Yksi päivä yhdessä teemapuistossa ei tahdo riittää, koska näkemistä vain on niin paljon Disney Worldissa.Nalle Puhin talo ja puu olivat tämännöklisiä Disney Worldissa. 


Nälkä yllättää päivän aikana ja ravintoloita Disney Worldissä riittää pikaruokaloista hienompiin ravintoloihin. Kävimme syömässä Pinokkion ravintolassa, jossa tarjolla perusamerikkalaista pikaruokaa. Tämä oli ihan edullinen paikka n. 12€/hlö. Jos haluat syödä prinsessojen ja muiden Disney hahmojen kanssa, siihen on mahdollisuus kalliimmassa ravintolassa. Kukapa ei haluaisi lounastaa vaikka Prinsessa Ruususen kanssa. Lapsetkin söisivät varmasti paremmin.


Macig Kindom on kyllä käymisen arvoinen paikka; vaikka "once a lifetime". Kannattaa varata päivä ainakin yhtä puistoa varten. Meidän reissukaveri reilut 4,5 vuotias oli kyllä innoissaan paikasta ja samoin myös aikuiset.

Valokuvaajat ottavat eri kohteissa valokuvia; prinsessan vieressä tai Hessun tai kenen vain. Suosittelen myös varaamaan aikaa, kun valokuvat käy noutamassa. Siellä nimittäin voi tulla vainnan vaikeus, Hinnat ovat myös usemman kymmenen dollaria. Lapset olivat pukeutuneet satuhahmoihin tai lempihahmonsa kuviin vaatteissa; meillä oli teemana Minni Hiiri-mekossa. 

Kukapa ei haluaisi ottaa oikean prinsessan kanssa? Adelina sai myös nimikirjoituksen tältä kauniilta prinsessalta. Disney World on vain niin upea paikka, joka sopii kaikenikäisille. Sinne menemme kyllä uudelleenkin.


Oletko sinä Walt Disney hahmojen fani?15 kommenttia:

 1. Onpa ihania kuvia!
  Enpä voi sanoa olevani fani, mutta nuo vanhat Mikki, Aku jne. ovat kyllä sympaattisia.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Wautsi mitä kuvia! Itse kävin aikoinaan Tokion Disneylandissa tätini perheen kanssa. Se oli myös huikea reissu :) Kyllä Disney-hahmot kuuluvat suosikkeihin ja kestävät aikaa. Just tuli lapsille ostettua Pieni Merenneito -dvd, joka kuului oman lapsuuden suosikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa hahmot kestävät,en muuten tiennytkään,että Tokiossa on Disneyland.Pariisiin ollaan menossa ensi vuonna.

   Poista
 3. Upeita kuvia! Tuo on varmasti jokaisen Disney fanin unelmapaikka:) Lapsille kokemus joka ei koskaan unohdu, ihana on ollut reissu!! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa lapselliselta, mutta olisipa ihana pukeutua kerran prinsessaksi tai vaikka Minni Hiireksi. Disney-hahmot ovat hellyttäviä, ei sille mitään voi. Teillä on varmaan ollut ihana matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär oli penkkateissa Minni Hiirenä,puku on edelleen vaatehuoneessa!Lainaan jos tarvitset?Matka oli kyllä upea kokemus.

   Poista
 5. Hola amiga querida,, me encanta Disney,, lindas fotos ,, muy entretenido

  VastaaPoista
 6. Meidän koko perhe tykkää Disneyn hahmoista ja elokuvista. Ihania kuvia ja varmasti aivan upea kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuilu vaan on ihana asia kaikenikäisille.Tulee katsottua Disneyn kuvia näin aikuisenakin.

   Poista
 7. Minä haluaisin viedä pojat johonkin Disneyn puistoon. Orlando olisi mahtava, mutta katsotaan, että pitääkö tyytyä Euro-Disneylandiin. Orlandossa riittäisi niitä muitakin houkuttelevia puistoja koluttavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne mekin mennään joskus!On lähempänä.

   Poista
 8. Ihanat kuvat!
  Olimme tuolla vuonna 2012 ja menisin mieluusti uudestaan.
  Niin ihana kokemus!
  Kävimme jokaisessa neljässä eri alueessa. Yksi alue/per päivä.

  VastaaPoista
 9. Me kävimme kahdessa,joten jäi vielä kaksi seuraavalle kerralle.Vaikka tässäkin voisin käydä uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Wau, varmasti mahtava kokemus ja paljon nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com