19.3.2018

Pientä pintaremonttia- silikonien vaihto

Remontti siis voi alkaa hyvinkin pienestä ja se voi kasvaa isompiikin mittasuhteisiin. Viikonloppuna vesipisteet ja kylppärin lattia saivat uudet silikoonisaumat ympärilleen. Silikoonit täytyy vaihtaa välillä, viimeistään silloin jos niihin ilmestyy pilkkuja ja ovat muuttaneet väriä. Valkoinen silikoni ainakin on hyvin herkkä saamaan väriä pintaan vaikka pesuaineista tai pölystä. 

Ensin siis täytyy nähdä vaivaa, että voi irroittaa entisen silikoonin esim. mattoveistä apuna käyttäen. Varovainen saa olla ettei leikkaa liian syvältä saumasta (vesieristykset kun ovat siellä vastassa). Sen jälkeen pyyhitään liuoksella, joka irroittaa rasvan, lian ja silikonin jäämät pinnasta. Liuotin on erittäin voimakkaan hajuista, joten suusuoja on aiheellinen ja hyvä huoneen tuuletus. Tämän jälkeen laitoimme maalarinteippirajaukset sekä ylä- että alaosaan ja siihen väliin pursotetaan silikooni. Sitten se sievästi vedetään tasaiseksi sormella. Hetken päästä sitten vedetään maalarinteipit irti seinästä ja silikooni annetaan kuivia n. 1,5 vrk. 
Tämmöinen läjä syntyi jätettä. Liuotinpaperit laitoimme erilliseen pussiin, koska se voi syttyä esim. syttyä itsestään. Mutta saumat ovat siistit ja niihin voi taas luottaa, että pitävät veden loitolla. Seuraavaksi remontin kohteena tulee olemaan seinien maalausta, koska on hyvä välillä ylläpitää talon kuntoa siten myös sen arvoa.


Onko teillä kotona remontointitarpeita?

12 kommenttia:

 1. Meillä tuota silikonijumppaa tehdään aika ajoin.

  Joitakin seiniä olisin valmis maalaamaan. Ruokahuoneen haluaisin ehkä jo kokonaan toisen väriseksi, nyt se on keltainen. Ja takapihalle kunnon patio. Viinikellaristahan mä aina haaveilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi maalilla saa helposti ihmeitä aikaan. Meillä alkaa olemaan uusinta maalaus, kun seinät ovat saaneet kolhuja ja uuni tummentaa noella. Viinikellari olisi kyllä upea, meille riittäisi viinikaappi. Niitä täällä Suomessa on kodeissa.

   Poista
 2. On tuossa oma hommansa! Meillä kyllä remontin tarpeita löytyy... Aurinkoista päivää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppärissä meni 4,5 tuntia meni vanhan irrottamisessa ja saumaamisessa pelkästään, ei mitään helppoa ja nopeaa puuhaa.

   Poista
 3. Silikonien uusiminen on tuttua puuhaa. Nykyinen pesuhuone on kolme vuotta vanha, joten onneksi ei nyt vähään aikaan tarvitse tehdä mitään. Siistiä jälkeä saitte aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TEillä ei sitten tarvitse heti uusia silikonia. Onneksi tuo homma on nyt takana, niin saa tehdä muita pieniä remppajuttuja.

   Poista
 4. Pojan vanhan huoneen seinä pitäisi maalata. Siistiltä näyttää teidän uudistetut silikonisaumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako poika itse valita värin? Meillä on tytöt aina saaneet valita huoneensa värit ja tapetit. Kylppärikin näyttää kuin uudelta, pitää vielä seinän laatat saada ihan puhtaiksi. Tuo liuotin aine nimittäin poisti liat tehokkaasti, niin laatta näytti likaiselle.

   Poista
 5. Meillä pitäisi uusia silikonit ja homma on odottanut tekijäänsä jo pidempään. Uutta maalipintaa kaipaisi monikin seinä ja haluaisin maalata keittiön kiintokalusteet valkoiseksi. Tässä olisi listan kiireellisin alkupää :)

  VastaaPoista
 6. Meillä ei varsinaista remontintarvetta löydy mutta tottakai haluaisin rempata vähän siellä ja täällä vaikkei tarvetta olisikaan. Nuo silikonit vaihdettiin muutama vuosi sitten mutta varmaan pian olisi taas hyvä niitä päivittää.

  VastaaPoista
 7. Siistiä jälkeä tuli! Meillä on vielä sen verran uudet pinnat, ettei remonteille ole vielä ollut tarvetta, mutta pikkuisen olen alkanut haaveilemaan sellaisesta kivipinta seinästä, kun sellaisen kaupassa näin ja oli vaan niin kaunis:) Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 8. Kyllä meilläkin silikoneja vaihdellaan aika ajoin. Minä remppaan koko ajan, vaikka ei tarvitsisi. Vaihtelu virkistää :(

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com