6.4.2018

Hyvät ja helpot kakkuohjeet

House of Lola-kutsuille leivoin mangojuustokakun ja gluteenittoman kääretortun sekä pienen täytekakun. Mangojuustokakusta tuli oma suosikki ehdottomasti. Marjaisat kakut ovat aina raikkaita tarjottavia ja tykkään käyttää omia pakasteen marjoja hyödyksi, kun tiedän ettei niissä ole lisäaineita ja ovat luomua. Täytteenä siis tällä kertaa lakkoja ja mansikkaa sekä päälle laitoin persikoita jotka olivat kaupan hyllystä. 

Leivonnaiset onnistuivat hyvin ja jaankin ohjeet täällä teille!

Kääretorttu

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja (esim. Semper gluteeniton)
0,5 dl perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri 10 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi sekoittaen puuharrukalla. Paista 225, n. 5 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Levitä täyte pohjalle, kun se on jäähtynyt. Kääri rullalle.

Täyte

1-2 prk vaniljarahkaa (voit myös korvata toisen rahkan kermavaahdolla)
lakkoja (pakastete)

Koristeluun päälle kermavaahtoa ja lakkoja


Täytekakku (gluteeniton)

3 munaa
lasi sokeria
lasi Semper jauhoja (gluteeniton)
0,5 tl leivinjauhetta (ei pakollinen jos vaahto kuohkea)
0,5 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri keskiteholla minuutti ja sen jälkeen 10 minuuttia, että vaahto oikein kuohkeaa. Lisää jauhot+ leivinjauhe+vaniljasokeri siivilän läpi varoen sekoittaen vaahtoon. Voitele kakkuvuoka (laitoin teflon kakkuvuokaan ilman gluteenitonta korppujauhoa. Hyvin irtosi). Paista 175 asteessa alatasolla 35 min. Kumoa jäähtyneenä. 

Täyte
kermavaahtoa
mansikkasurvos (pakaste)

Leikkaa kakku kahtia ja kostuta sokerivedellä (tai mehulla). Päälle kermavaahtoa. 





Itsellä on kiirettä pitänyt koko viikon, ehdin käydä tuolla Espanjan suunnallakin  (kuvia instan puolella). Viikonloppu meneekin ulkoillessa ja keväästä nauttien. Pihalla on lunta niin paljon, kun katolta on tippunut kaikki takapihan puolella maahan. Lasiterassilta ei pääse ulos kuin metrin verran, kun hanki on edessä. 

Mitä sinun viikonloppuun kuuluu?

9 kommenttia:

  1. Nyt tekisi mieli täytekakkua. Tänään onkin juhlan paikka, kun vietämme tyttäreni 30 v. synttäreitä. Menemme ravintolaan syömään, mutta siellä emme harmi kyllä saa täytekakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea 30-vuotiaalle!Teille ihanaa juhlaa!

      Poista
  2. Hyvännäköinen kakku!
    Viikonloppuna nautitaan auringosta ja ystävien seurasta.

    VastaaPoista
  3. Herkuilta näyttää. Minä kaipaan lakkojen makua ihan hirveästi. Suomalaisen lakan ja puolukan voittanutta ei ole.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeista. En ole mikään kakkujen leipoja, joten ohjeet tulivat tarpeeseen!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, gluteenittomat oheet kelpaa aina. Meillä kun on lähipiirissä erityisruokavalitoita ja on ihana kun saan tästä talteen uudet ohjeet:) Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia kuvista ja ohjeista ♥ minä en osaa kääretorttua tehdä, aina se jotenkin "lässähtää" Mukavaa tätä viikkoa Sinulle ♥

    VastaaPoista
  7. Hyviltä näyttää, kiitos ohjeista! Täällä meni viikonloppu jotenkin ihan hujauksessa ja olipa kiva kun saatiin hetkeksi taas koko meidän murmelipoppookin kasaan:) Ihanaa alkavaa viikkoa❤

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com