1.8.2018

Kööpenhamina ja pieni merenneito

Kööpenhamin ja pieni merenneito! Legolandian matkalla olimme myös Kööpenhaminassa yötä. Pakollinen nähtävyys siellä oli tietysti Pieni Merenneito, joka oli kooltaan yllättävän pieni ja lähes huomaamaton. Siellä missä oli suuri joukko kiinalaisia turisteja, niin siellä se Neito sitten lymyili. Kävimme siellä taksilla keskustasta ja kävellen sinne olisi mennyt parikymmentä minuuttia. Meidän pieni matkalainen ei olisi jaksanut sinne kävellä ja rattaita ei ollut mukana.


Tivoli oli meillä yksi must-juttu. ja hotellin varasin myös sitä ajatellen. Meiltä oli hotellista ihan kivenheiton matka huvipuistoon. Tivoli viettikin syntymäpäiviä tänä kesänä 175 vuotta. Itsekin kävin jossakin vempaimessa ja Papu taisi nauttia meidänkin edestä.

Tanska on skandinaavisen sisustuksen maa myös. ja siksi Tivolin kaupassa kävin katsomassa mitä muutakin kuin Tivoli-aiheista tavaraa oli myynnissä. Merakin tuotteita oli myynnissä ja paljon kaikkea ihanaa. Sisustuskauppoja en ehtinyt tällä reissulla kiertämään; ehkä toisella kertaa. Tivolin suihkulähde oli aivan upea! Illalla myöhään Tivoli valaistaan; se on muuten käymisen arvoinen myöhäänkin.


Söimme Tivolin Promenaden- ravintolassa, jossa ruoka oli keskitasoa. Hintataso on korkea, että siihen kannattaa varautua. Meidän kahden aikuisen ja yhden lapsen perusruoka ilman alku- ja jälkiruokaa maksoi lähes 70 euroa. Papu sai suuren lautasellisen spaghettia ja pienen astia jauhelihakastiketta; annokset olivat yksinkertaiset. Palvelu oli erittäin hyvää- se on aina reissussa tärkeää.

Tivolin puistossa oli ihana istuskella ja nauttia auringonpaisteesta. Ympärillä oli paljon pieniä kojuja, josta sai juomista ja jäätelöä. Näimme myös ihanan satuhahmokulkueen, joka oli samantyyppinen kuin Disney Worldissa, siitä on täällä juttua!


Tivolissa oli tämmöinen karnevaalikulkue, joka meni meidän ohi. Piipahdin myös yhdessä Tivolin kaupassa, jossa oli myynnissä tanskalaista designia ja muuta tivoliaiheista tavaraa.Taksilla kulkeminen on kätevää Kööpenhaminassa, jos haluaa päästä paikasta toiseen nopeasti. Keskustassa vain oli aika vaikea saada lennosta taksia varsinkin kesäsesongin aikaan.Meidän City Hotel Nebo oli lähellä Tivolia ja kaikki oli lähellä. Hotelli oli vanha ja siellä oli lattiamatot, mutta palvelu oli hyvää ja ihan lähellä oli 7elevn -ketjun kioski, josta ostimme juotavat ja syötävät. Myyjä siellä oli ihanan ystävällinen.

Asemarakennuksessa oli kiva pieni pastaravintola, jossa sai myös gluteenitonta pastaa. Suosittelen tätä pientä ravintolaa. Aseman ympäristössä kaikki kulkevat polkupyörillä (niin ekologista)!Kävelykadulla oli paljon pieniä myymälöitä ja ravintoloita. Kävelykadun vieressä on kuuluisa H. C Andersenin patsas, jota me kävimme ihailemassa. Varsinkin pieni matkalainen oli haltioissaan, kun hänelle kerrottiin, että setä on kirjoittanut lapsille satuja. Aukiolla oli myös kaupungin talo, jonka sisällä kävimme myös. Siellä on hieno kellokokoelma, jolla on joskus aikoinaan mitattu aikaa sekuntien tarkkuudella.

Lentokentälle menimme taksilla, koska matka ei ole sinne niin pitkä ja meillä oli aamulento.  Hintaa tuli 30 euroa kyydille vain. Ehdin ostaa junaliputkin, mutta yksi tanskalainen nainen oli sitä mieltä, että emme ehdi koneeseen, kun siinä oli hakusessa oikea raidekin. Ilmeisesti oli jotain korjaustöitä menossa raiteilla. Lento Suomeen kestää vain 1 h 40 min, joten kone ehtii vain nousta ja laskea. Mikä oli sinun paras kesälomareissusi?
7 kommenttia:

 1. Oi miten ihana reissu teillä😍

  VastaaPoista
 2. Minun reissuni tapahtui kotimaassa ja oli Hangon pikareissu yhdistettynä viikonloppuun Karkkilassa :)
  Merenneito ja tuo tivoli ovat nähtävyyksiä jo noin, mutta pieni kieputus karusellissa olisi kyllä ihanaa.
  Mukavaa elokuun alkua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 3. Upeita nähtävyyksiä! Ihania nuo eri väriset talot!
  Kesälomani oli ihana,ehkä reissu tädin luo Keski-Suomeen oli ykkönen!
  Leppoisaa elokuuta!

  VastaaPoista
 4. Kööpenhamina on kiva kaupunkikohde, mukava reissu teillä ollut!

  VastaaPoista
 5. Voi miten upeita kuvia ja teillä on ollut aivan ihana reissu! Tuo Kööpenhamina on sitten kiva kaupunki niin paljon nähtävää. Minun varsinainen kesäloma onkin vasta syyskuussa, mutta koko perheen kanssa päästiin käväisemään näin kesäaikaan Barcelonassa, se oli huippua:) Mukavaa alkanutta elokuuta♥

  VastaaPoista
 6. Teillä on ollut kiva matka! Kiitos kauniista kuvista. Ja voi pientä matkaajaa, ei sitä aina jaksa pitkiä matkoja kävelllä. Mua ärsyttää näissä huvipuistoissa kallis hinta. Mm. Disney Worldissä saa maksaa käden ja jalan yhdestä vesipullosta ja omia eväitä ei saa tietenkään viedä mukana.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Mukava reissu teillä! Köpis vaikuttaa niin ihanalta kaupungilta ja onkin mulle semmonen kohde jossa täytyy vielä joskus vierailla! :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com