18.10.2018

Valtavan ihana New York

New York on Helsingistä yhden välilaskun kautta noin kahdeksan tunnin päässä esim.Tukholman kautta lentoteitse. Sää lokakuussa on 10-20 välillä.Sen vuoksi takkia tai pitempi hihaista saa olla mukana kaupungilla.Illat ovat viileitä ja tuulikin saattaa olla kova. Aurinko lämmittää kuitenkin ihanasti,kun se paistaa pilvenpiirtäjien välistä. Top of the Rock :ssa kannattaa käydä, hissi vie 60:een kerrokseen, josta on näkymä koko Manhattanille.


Nyc:ssä on Vapauden patsas ja Brooklynin silta niitä must-kohteita.Vapauden patsasta pääsee lautalla katsomaan ilmaiseksi. Brooklynin siltaa sai kävellä pitkästi, että sillalle asti pääsi.WTC kertoi karua totuutta,miten terroristit tuhosivat kerrostaloja.Kadut ovat lähekkäin ja talot vieri vieressä.Kaupan keskukseen iskeminen, on ollut suunnitelmallista,että tuhot ovat olleet mittavat.


Times Square on kaupungin yksi nähtävyyksistä suurine ledmainoksineen ja punaisine portaineen,jossa otetaan valokuvia.Kävimme Mäkkärissä syömässä ostosten lomassa.Täällä tuntuu,että tilauksen tekemiseen ei saa mennä montaa minuuttia.Eilen salaattiostoksillakin,kun pähkäilin salaatin valintojen kanssa,niin otin mitä mieleen tuli.Samoin kävi keiton kanssa.Molemmat olivat nappivalintoja kuitenkin.Sitten myös läheinen pizzaravintola tuli tutuksi. Suosituksia annan myös Hooper-ravintolasta,jos nälkä yllättää.Mä sain shortsipukeisilta tarjoilijoilta railakkaat synttärilaulut; saman rytmikkään laulun lusikoiden kilinän kanssa sai  myös meistä seuraavassa pöydässä istuvat.Tämä ihan kiva vaikka ottaa mallia Suomen ravintoloihin.


Time Square ja valtaisat led-mainokset ja ne must -kohde punaiset portaat.

5th Avenuella on hyviä ostospaikkoja, vaikka koko Manhattan taitaa olla niitä pullollaan. Adidaksen myymälästä ostin paidan ja ulkoiluhousut 40%:n alesta. Viktoria Secretin myymälässä oli tarjouksessa housuja ostamalla kahdet sait kaksi vielä kaupan päälle. Marshall myy halvalla merkkivaatteita, ja valikoimaa on koko perheelle. Joulua näkyi tekstiileissä ja koristeissa.Gantin ja Polon lakanasettejä ja päiväpeittoja oli myös varsin halvalla myynnissä. Ostin uuden pitkän Hilfigerin talvitakin 80 eurolla.Brändin mallit sopivat itselle hyvin päälle. Sheporan kosmetiikkavalikoima on kyllä paras, Cliniquen kasvohoitosetin mies osti lahjaksi minulle.Tytöt ostivat kulmävärit. Sain itse synttärilahjaksi huulipunat Sheporalta.


Lisää New Yorkin nähtävyyksiä laitan tänne teille! Tavattiin muuten Jesse Puljujärvi ja nuoret kävivätkin katsomassa hänen joukkuuen matsin.Leppoisaa torstaita täältä rapakon takaa!


16 kommenttia:

 1. Huikeita paikkoja!
  Varmasti on nähtävää ja vilinää!
  Mukavaa jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkemistä on paljon ja ehkä tuo WTC oli kyllä paras,konkreettisesti tajuaa sen tuhon määrän.Kadut lähekkäin ja pivenpiirtäjät.

   Poista
 2. Tuonne pitäisi kyllä päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin käydä toistekkin.Musikaalit olisivat myös kivat nähdä.

   Poista
 3. Tuolla riittää katselemista. New York on aina ollut matkahaaveeni. Haluaisin kerran kulkea noiden pilvenpiirtäjien välissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvenpiirtäjiä on joka puolella ja niihin siellä tottuu,kun liikkuu.Korkealla on koteja!

   Poista
 4. Voi, miten upeita kuvia! Tuolla olisi joskus kiva käydä. Mukavaa reissun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Nyc on kyllä mielenkiintoinen paikka.

   Poista
 5. Nuo korkeat talot ovat kyllä upeita.
  Ihanan paljon olette nähneet ja kokeneet reissussa.

  VastaaPoista
 6. Voi sua onnellista! Tulee nuoruus mieleen, olen nimittäin viettänyt New Yorkissa 22 v synttärit ja silloin oli Thanksgiving viikonloppu! Ihania kuvia! Viettäkää ihana loma!

  VastaaPoista
 7. Ihana reissu teillä.
  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 8. Liisan kotona19.10.2018 18.23

  Upeita kuvia. Varmasti hieno reissu.

  VastaaPoista
 9. Ihana reissu teillä! Myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä reissua suunniteltiin pitkään ja on kyllä sen kaiken kokemisen arvoinen.Täältä jatkettu matkaa Miamin kesään.

   Poista
 10. Teillä on ollut hieno reissu. Jos tai kun menen New Yorkiin, niin tuonne Top Rocksiinkin pitää mennä. Nähdäpä Manhattan korkeuksista, niinkuin sinä näit. Ja kivoja ostoksia olette tehneet.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut!

  VastaaPoista
 11. Oi että, New Yorkiin pitää kyllä joskus päästä! :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com