28.4.2019

Vapputarjoilut helposti

Vapputarjoilut helposti tulee tällä munkkireseptillä, joka on gluteeniton ja onnistuu myös vehnäjauholla tehtynä, jos jauhot korvaakin vehnäjauholla. Viime vuonna jo tein tällä Moilas-munkkijauholla pieniä pyöreitä ja munkkirinkilöitä, ja ohje on siis testattu oikein hyväksi. Voit lukea täältä munkeista viime vuoden postauksesta ja Moilas- jauhoista täältä! On muuten tärkeää, että ohjeen mukaan sähkövatkaimella vatkaa äkkiä taikina eikä myöskään laita liikaa jauhoa. Näin taikina on pehmeä ja helppo leipoa.


Munkit (G, L)

2,5 dl maitoa tai vettä
25g hiivaa
1 tl jauhettua kaardemummaa
1 muna
7,5-8dl Moilas- jauhoseosta
75g sulaa voita tai margariinia
ripaus suolaa

Lämmitä kädenlämpöiseksi neste ja murenna hiiva sekaan. Lisää muna ja 4 dl jauhoista sekoita joukkoon. Kaada joukkoon sula margariini. Lisää loput jauhot taikinaan ja vatkaa ne nopeasti sähkövatkaimella. Leivo heti taikinasta munkit. Anna nousta liinan alla 30min. Paista rypsiöljyssä ja sokeroi heti kypsät munkit.

Öljyn kanssa saat olla varovainen, että siihen ei lennä vettä, koska se syttyy helposti tuleen. Eli öljyn lämpötila ei saa olla liian korkea, koska munkit menevät liian tummiksi ja keskeltä jää raaaksi.

Vappuun kuuluu myös sima. Meillä sima on saatu äidiltäni, koska sitä ei juoda kuin juuri se yksi pullollinen. Ja onneksi sitä saa myös kaupasta, jos tuntuu sille, että haluat sitä saada vaikka vappupöytään.


Pääsiäisen koristeet ovat vielä esillä, ja vappu tosiaan on jo ensi viikolla. Joten pääsiäiskoristeet vaihtuvat serpentiineihin ja ilmapalloihin. Sitten kääntyy jo kevät toukokuuksi ja kesä vain lähenee. Laitoin eilen multaan kukkasipuleita pienen apulaiseni kanssa ja nyt jäämme odottelemaan niiden kasvamista. 


Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!






5 kommenttia:

  1. Keväistä vapun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Minulla on munkkien teko vielä huomenna edessä. Onneksi oma äitini teki meillekin simaa, koska sitä en ehkä osaisi tehdä itse!
    Kivaa viikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkkeja teen minäkin tiistaina vielä. Jonkin verran pakastan, kun teen gluteenittomia. Kiitos samoin sulle ja hyvää vappua!

      Poista
  3. Hyvää vappua Sinulle :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com