1.5.2019

Mitä viherpeukalot tekevät nyt?

Viherepeukalot laittoivat eilen yrttejä, kesäkurpitsaa ja kurkkua kasvamaan. Aiemmin oli jo kukkasipulit istutettu ja niiden alkujen nousemista nyt odotellaan joka päivä. Täältä näet mitä tarvikkeita ostin kylvöjä varten. Yrttejä laitoimme vanhoihin ruukkuihin kasvamaan ja ne saa sitten siirtää keittiöön, kun saadaan kasvatettua suureksi valoisassa paikassa terassilla. Niistä on sitten kätevä ottaa ruoanlaittoon mausteeksi. Nyt siis ruukuissa on basilikaa ja tilliä.  

Loppuviikolla ilmat ovat viilenemään päin, joten sitten niitä joutuu tuomaan sisälle lämpimään. Tämä on aina normaalia tähän aikaan vuodesta. Hallaharso on hyvä apuväline kasvien päälle laittaa, jos lämpötila pysyy plussan puolella, koska harso nopeuttaa kasvua ja suojaa kylmältä.

Tässä alakuvassa on meidän istutukset. Jäätelötikut ovat käteviä nimikyltteinä. Taimiruukut on kierrätettyä aiempien vuosien taimista yli jääneitä.








Kauppareissulla ostin taimien ja siemenien kasvatukseen tarkoitettua luomumultaa. Onneksi sattui löytymään, koska luomumulta oli nyt uusi tuttavuus itselle. Pyrin suosimaan luomua näissä omissa viherpeukalon kasvatuksissa. Kekkilä on tuonut markkinoille luomumultaa markkinoille ja säkin kuvan löydät tuosta alhaalta. 


Leivoin eilen vielä gluteenittomia munkkeja lisää tällä ohjeella, joka  löytyy täältä. Kytin paistamiseen Keiju -rypsiöljyä. Munkit ovat maukkaita ja öljy ei maistu pinnalla. Gluteenittomat munkit on helppo tehdä, jos epäilet niiden onnistumista. Taikinasta leipominen on haasteellista sen pehmeyden vuoksi, mutta palloja pyöritellessä kannattaa käyttää apuna gluteenitonta jauhoa. Sokerointiin sopii parhaiten erikoissokeri, mutta en löytänyt sitä meidän marketista tällä kertaa. 

Serpentiinit kaivoimme eilen kaapista ja löysin vielä täydenkin pakkauksen nauhaa. Vappu menee nyt munkkeja ja simaa syödessä ja juodessa. Simaa en itse ole tehnyt, mutta onneksi sitä tekee 
meidän äidit:) 



Mitä sinun vappuun kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Hyvää vappupäivää ja alkanutta toukokuuta, toivottavasti pian taas lämpenee nämä ilmat:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin Ritva!Kovin meni kylmäksi ja sateiseksi ilmat.

  VastaaPoista
 3. Samoissa merkeissä on minunkin vappuni kulunut. Kurpitsat laitoin multaan ja söimme itse paistettuja munkkeja.
  Kylmyys ei ole vielä meille saakka tullut, mutta perjantaiksi sääennuste lupaa sadetta ja +5 astetta. Vielä en uskaltanut siirtää tomaatteja kasvariin. Odottakoon kellarissa lämpimämpiä ilmoja.
  Mukavaa vappupäivän sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin ollut samoja juttuja vappuna.Kasvari on meilläkin odottamassa sinne istutuksia,tänään vain satoi lunta ja ilma meni kylmäksi kerralla.

   Poista
 4. Eilen tein pitkän päivän töissä, sitten leivoin munkkeja. Ollaan oltu vaan kotosalla, katseltu leffoja, oltu ulkona ja syöty munkkeja ja juotu simaa!
  Ihanaa vappua sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com