3.5.2019

Mustavalkoista tasaraitakuosia ja kasvien kasvatusta

Mustavalkoinen tasaraitakuosi on niin ihana ja perinteinen Marimekon kuovio. Tykkäämme tyttären kanssa molemmat tästä kuosista. Tasaraitakuosi on niin klassikko kuin vain voi olla, se toimii äidillä ja tyttärellä ikään katsomatta. Me molemmat tykkäämme myös sisustuksessa Marimekon astioista, Marimekon kankaista ja esimerkiksi Marimekon verhot löytyvät kummankin kodeista.

Tässä alakuvassa näkyykin toisen viherpeukalon paidan mustavalkoinen tasaraitakuosi. Laitoimme tosiaan vapun aikaan kasvamaan siemeniä ja tytär aikoi ottaa niistä itselleen sitten kaksi yrttiruukkua, kunhan taimet nousevat ensin hyvin pintaan. 

Tytär on innostunut myös kasveista ja viherkasveja hän on kasvatellut talven aikana erilaisia. Hän kyselee usein vinkkejä minulta kasvien hoitoon. Viimeksi oli viherkasvien lannoituksesta hänellä kysyttävää ja millaista lannoitusainetta kannattaa ostaa. Helmikuusta alkaenhan pitää sisällä olevia kasveja lannoittaa pitkälle syksyyn asti. Keväällä ilmakasveista ainakin yksi taisi hänellä nuupahtaa, mutta hän osti uuden sitten tilalle. Täällä onkin hänen ilmakasveista juttua.


Lasitettu terassi on ollut meillä paras asia, mitä tuli hankittua omakotitaloon jo aikaa sitten. Tila toimii ympäri vuoden ja nyt kesän kynnyksellä siellä  voi säilyttää omia kesän kylvöjä ja nähdä miten ne alkavat siitä kasvamaan ennenkuin kasvit voi siirtää tuonne kasvihuoneeseen, kukkapenkkeihin tai muuhun tarkoitukseen. 

Meidän kasvien kasvatuksesta voit lukea täältä ja täältä. Viherpeukalot ovat innostuneet kasvattamaan kaikenlaista hyödyllistä kotikeittiöön ja myös silmän iloa kukkien muodossa. Kasvihuoneessa on pientä remontoitavaa, kun kennoon on tullut reikä talven jäljiltä. Muuten kasvihuoneeseen laitan uusia kasvusäkkejä ja vaihdan mullat ennen kasvien vientiä sinne.Mitä yhteisiä harrastuksia sinulla ja lapsilla on kotiin liittyen?

8 kommenttia:

 1. Tasavalta on klassinen ja raikas!
  Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana tuo tasaraita!Ja meillä on tytön kanssa samoja ihastuksia asuihin ja asusteisiin.

   Poista
 2. Tyttären kanssa ollaan kovia sisustamaan ja tykätään kierrellä kaupoilla. Meidän koko perheen harrastus muuten on elokuvat.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa yhteiselle ihanalle tekemiselle.Nuo leffat myös hyvä yhteinen harrastus.Hyvää viikonloppua teille!

   Poista
 3. Kasvien kasvattaminen taimista on mukavaa. Siemenet unohdan aina kastella... 😁Niissä olen aika huono...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää laittaa nuo gladioluksen sipulit kadvamaan, ei vaadi vettä niin paljoa kasvattaminen.Päinvastoin😁

   Poista
 4. Ihanaa kun lapsilla ja vanhemmilla on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita, meidän perheessä ei tilanne olekaan ihan yhtä ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on nämä kasvit olleet tyttären innostuksen kohde.Jos teilläkin sitten,kun aikaa menee!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com