30.5.2019

Lahjaideat valmistujalle

Lahjaideat valmistujalle ovat ajankohtaisia tähän aikaan vuodesta, kun toukokuu lähenee loppuaan ja kutsuja juhliin tulee. Omasta kokemuksesta tiedän, että usein lahjan saaja tykkää rahalahjasta, mutta toisaalta myös hyvä ja kestävä lahja on myös mukava saada. Kävin ostamassa lahjaksi Kastehelmi-sarjaa ylioppilalle. Meillä molemmat tytöt ovat saaneet valmistujaislahjaksi Kastehelmi-sarjaa, ja se on käytössä todella kaunis. Kastehelmi sopii niin arkeen kuin juhlaan. Täältä voit lukea lahjaideoista lisää ja myös täältä. 


Usein valmistuva nuori tai ylioppilas on muuttamassa pois kotoa, joten klassiset astiat ovat tarpeellisia omaan asuntoon muuttavalle.  Jos haluat ostaa astioita nuorelle, niin suosi ajattomia värejä niissä. Minä valitsin tämän kirkkaan kannellisen säilytysastian. Sitä voi käyttää kannen kanssa tai ilman. Säilytysastiana sille löytää monta eri käyttökohdetta.

Kastehelmi on Oiva Toikan jo vuonna 1964 suunnittelema sarja. Meillä on muuten äidilläni perintönä hänen tädiltään saama vihreä Kastehelmi tarjoilulautanen. Väri on sellainen metsänvihreä siinä vanhassa perintölautasessa. 


Helatorstai on vapaa päivä ja itse aion vielä hankkia kortit lahjoihin. Yksi setelitaskullinen kortti on menossa lahjaksi kuitenkin. Kuvassa näkyy tuota ihanaa Marimekon juhlavuoden kangasta, ja siitä vanhempi tytär pyysi minua ompelemaan verhon. Toisella tytöllä on tätä sarjaa pinkkinä kahdet verhot.

Onnea kaikille valmistuville ja ylioppilaille! He ovat juhlansa ansainneet ja heitä sitten juhlitaan. Meillä eskarilainen sai myös todistuksen heidän kevätjuhlassa. Ja kuinka hienoa oli seurata lasten esityksiä, joita he olivat kovasti harjoitelleet. Tänään sain yhden eskarissa tehdyn pahviampparin lahjaksi itselleni. Se nyt pörisee tuossa olkkarin hyllyssä seinässä. 

Ja tiedätkö mikä myös oli parasta viime sunnuntaina? Olin Helsingissä seuraamassa jääkiekon otteluita ja pääsin juhlahumuun kaupungilla. Se oli hyvin ainutlaatuista, koko Hesa meni sekaisin Leijonien mestaruudesta. Mikä on sinun mielestä paras lahja valmistuvalle tai ylioppilalle?

5 kommenttia:

 1. Kastehelmi on kaunis sarja.
  Onneksi tämän päivän nuorilla on melko hyvin lahjatoiveet jo itsellään, niin ei tule 'hutihankintoja' Varsinkin tytöillä on joku astia-tai lasisarja toiveissa.
  Oikein mukavaa helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein aina hyvä kysyä, että mikä on toiveissa, ettei tule väärän värinen tai väärä sarja. Hyvää helatorstaita myös sinulle!

   Poista
 2. Oma tytär tykkäsi lahjakorteista, sai itse ostaa astiaston, josta tykkäsi. Iittalat on aina kivoja myös.
  Ihanaa helatorstaita sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 3. Aurinkoista kesää Sinulle ja tervetuloa vierailulle myös minun blogiini ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Käyn vierailulla sun blogissa Suvi!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com