9.1.2020

Uusi paistinpannu ja terveellinen arkiruokaohje

Olen jo viikkoja puhunut miehelle, että meidän paistinpannu on alkanut olemaan liian kulunut pannun sisäpuolelta ja keskellä oleva kuvio ei enää näy. Kai se on joku merkki siitä, että pannu on aikansa elänyt. Yhtenä päivänä oli sitten uusi paistinpannu ilmestynyt keittiöön. Se oikein hehkui komeassa pronssin sävyisessä ulkokuoressaan. Tefalin paistinpannu on myös erittäin kevyt, kun ne yleensä ovat olleet kovin painavia. Tämä Tefalin paistinpannu sopii myös induktioliedelle.


Lohi -arkiruokaohje:

Lohimedaljongit
Pakastevihannespussi

Lohkoperunat, oliiviöljy

Friseesalaattia, tuorekurkkua, salaatinkastikeUudella pannulla paistoin voissa lohimedaljongit, koska meillä on uuden vuoden jälkeen panostettu terveellisempään ja kevyempään ruokaan. Uuden vuoden lupaukseni oli, että aion saada kevennettyä painoa ja panostaa ruoan laatuun sekä terveellisyyteen. Salaatit ja hedelmät ovat nyt myös suuremmassa osassa, joten tavoite on niitä lisätä joka päivä aterioille. Meillä syntyi siis nopeasti hyvä arkiruoka tällä uudella paistinpannulla, kun laitoin kalatiskiltä ostamani lohimedaljongit paistumaan ja siihen pannun reunalle sitten laitoin pakastevihanneksia sulamaan ja rapeutumaan. Uunissa lämmitin pakasteena olleet perunalohkot. Uunivuoan pohjalle laitoin oliiviöljyä ja sen päälle lohkot sekä mausteet. Terveellinen arkiruoka valmistui noin parissakymmenessä minuutissa. Lisäksi ostin Frisee-salaattia, jotka pilkoin repimällä lehtiä kerästä ja laitoin pöydälle lasiastiaan tarjolle. Niitä on sitten voinut napsia ruokahetkinä vaikka lautaselle tai leivän päälle.Paistinpannu kannattaa käyttää siten, että lämmität pannun ensin ja sen jälkeen säädät paistolämpötilaa matalammalle. Käytön jälkeen kannattaa paistinpannu pestä ja kuivata myös. Meillä kattilakaappi on vetolaatikko, ja siellä on pinoissa Amwayn vuosia käytössä olleet höyrykattilat, puurokattila ja tämä uusi upea Tefalin paistinpannu.  Amwayn kattiloista voisin joskus kirjoittaa oman postauksen, koska ne ovat olleet aivan mahtavat käytössä. Vitamiinit ja maut säilyvät höyryn vuoksi ruoassa. 


Miten sinun viikkosi on sujunut pyhien jälkeen?


7 kommenttia:

 1. Onnea uudelle pannulle! Noi lohimedaljongit näyttävät niin herkulta! Meillä kalaisat ruokalajit ovat aika harvinaisia, mutta meidän taloudessa yritetään syödä kerran pari viikossa. Useinmiten lohta.

  Kyllä kunnon pannu on aina paikallaan. Mä en tänä vuonna luvannut mitään. On nyt mennyt muutama vuosikymmen ja yleensä pystyn lupauksen pitämään. Kuten että en syö karkkia tai pullaa jne. Teidän lupaus on erittäin hyvä. Kun yrittää lisätä jotain ja muistaa sen yhdellä jos toisella aterialla, niin siinä on voittajaresepti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Pannu on hyvä ja niissäkin uudet ominaisuudet näköjään kehittyvät.Ostin valmiiksi leikatut medaljongit, kun joskus haluan päästä helpolla.Hyvä, jos teillä lihta kuitenkin saa.Suomessa sen hinta on korkea, medaljongit olivat 29e/kg.

   Poista
 2. Oi, kuulostaapa hyvältä. Ja, just eilen heitin vanhan paistinpannun roskikseen ja tänään on listalla uuden hankinta. :)
  Ei tiedä vaikka tekeisin tätä sun suosittelemaa ruokaa tänään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Tefalin Resource on ollut hyvä käytössä.Lohi on hyvää ja kun se on ehtinyt maustua, niin maukasta on.

   Poista
 3. Herkullisen näköiset lohimedaljonkit. Aurinkoista viikonloppua.❤️

  VastaaPoista
 4. Meillä hankittiin myös vasta uusi paistinpannu, on taas kiva kokkailla.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kätevän näköinen pannu! Töihin palasin tiistaina ja vähän on mennyt sumussa nyt alkuvuosi. Ensi viikolla sitten uudella puhdilla uuteen viikkoon. Nyt ajattelin vain lepäillä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com