4.1.2020

Leffasuositus Teräsleidit

                                                                                   ”sisältää mainoslinkin, mainoslinkki merkitty *-merkillä”                                                                                                             
Uutta vuotta 2020 on jo muutama päivä menty ja eilen kävin pitkästä aikaa elokuvateatterissa leffassa. Lomalla tulee tehtyä paljon enemmän mukavia juttuja itselle. Uusi vuosi on tuonut myös mukanaan itselleni liikuntaharrastusta eli hiihtämistä. Uuden vuoden lupauksia en yleensä tee, mutta tänä uutena vuotena aion kuntoilla enemmän. Jos sen avulla saan paremmin omaa olotilaa hyvään suuntaan. Joudun paljon ajamaan autolla ja teen töitä tietokoneella myös tuntikausia päivässä, niin niskat ovat jumissa ja nyt on myös kädet olleet olkapäästä kipeät. 

Ystäväni pyysi siis  minut ja yhteisen ystävämme leffaan, ja siinä sitten yhdessä pohdimme, mikä voisi olla hyvää katsottavaa meille kolmelle naiselle. Vaihtoehtoina meillä oli amerikkalainen leffa ja suomalainen juuri ensi-iltansa 3.1.20 saanut Teräsleidit. Leffan on ohjannut Pamela Tola, joka on tunnetumpi näyttelijänä. Leffassa pääosissa ovat Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta. Elokuva kertoo kolmesta yli 75- vuotiaasta sisaruksesta. Leffa lähtee etenemään siitä, että Leena Uotilaa esittämä Inkeri lyö miestään paistinpannulla, kun mies oli vaatinut hilloa, ja luulee näin tappaneensa miehenesä. Leena on aina ollut kuuliainen äiti ja vaimo, joka ei ole suuremmin kampoihin laittanut perheessään. Yliopistokin jäi aikoinaan kesken hänellä, kun tuli eteen naimisiinemo. Inkeri lähtee kahden sisaruksensa kanssa road tripille löytääkseen todisteita, mikä lieventäisi hänen tuomiotaan. Samalla Inkeri haluaa nauttia vapaudesta, Matka vapauteen koittaa siskonsa vanhalla Mersulla. Inkerin toinen sisko Raili on ollut lakinainen ja häneltä Inkeri kyselee lakiasioita. Toinen sisko Sylvia palauttaa keskustelut aina maanpinnalle. Reissussa tapahtuu kaikkea ja jopa sisarukset menevät baariin juhlimaan, kun Mersu ei suostu käynnistymään. Meno on villiä ja Sylvia viekottelee nuoren kolmikymppisen miehen seurakseen. Yleisö kyllä nauroi ääneen monissa kohdissa ja sellaiset teräsmummot kyllä osasivat yllättää rooleissaan. Seela Sella oli mielestäni ihan huippuroolissa, samoin myös Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta. Mielestäni on hyvä, että myös eläkeläisten elämää tuodaan esille leffassa. Ei elämä lopu eläkeiässä, vaan se on yhtä villiä ja vauhdikasta kuin nuoremmillakin ihmisillä. Sen tästä leffasta saat kyllä huomata.Frozen 2 tuli myös vasta ensi-iltaan ja täällä meillä se näytettiin myös tänään. Tytär ja tyttärentytär kävivät sen katsomassa, ja itse aioin sitten katsoa sen myös kotona, kun se tulee Netflixiin tai telkkariin. Lomalla tulee katsottua paljon leffoja televisiosista. Siksi otin meille * Elisa Viihteen ,joten voin katsoa laadukaita leffoja ja tallentaa niitä myöhemmin katsottavaksi.  Elisa Viihteen ensimmäinen kuukausi on maksuton ja sen  jälkeen kuukausimaksu on vain 11.90€. Peruminen on myös tehty helpoksi, eli siinä ei ole mitään määräaikaa, vaan peruminen on voimassa heti. Meillä on katsottu vanhat lasten dvt:t monet kerrat, niin ekaluokkalainen jo on tuuminut, että olisi mukava katsoa myös uusia ohjelmia. Niitä nyt voi katsoa tuolta Elisa Viihteeltä.

Toin Frozen keksejä eiliseltä leffapaikalta Finnkinosta tämän päivän Frozen 2 leffan katsojille. Frozen 2 on muuten Saara Aalto Annan äänenä.


Miten sinun uusi vuosi on alkanut?

10 kommenttia:

 1. Kivasti ja rennoissa fiiliksissä on minun uusi vuosi alkanut. Saas nähdä miten fiilis muuttuu, kun työt alkavat tiistaina.
  Frozen 2 oli niin hyvä leffa, kannattaa se tosiaan katsoa. Teräsleidit olisi kiva käydä katsomassa oman äitini kanssa.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalle sun uusi vuosi.Luulen, että äitisi voisi myös tykätä leffasta.

   Poista
 2. Tuo teräsleidit voisi olla kiinnostava ja me kävimme myös katsomassa Frozenin. Hyvä leffa vaikka eka vie edelleen voiton:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauruhermoja ainakin Teräsledit koettelee.Ihan oikeasti, elämä voi olla yhtä hauskaa ikäihmisenäkin.Tuo leffa vaan oli niin hyvä!

   Poista
 3. minäkin menenkatsomaan teräsleidejä.toivottavasti kaverini huumorintaju riittää.minulla on heidän mielestä kai outo huumorintaju kun pidän sellaisista elokuvista.t.60 v mummo ps.ukkoni sanoi ettei lähde vanhoja akkoja katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffan mummot oli 75 vuotiaita.Luultavasti kaikilta löytyy huumorintajua sen verran, että tätä leffaa ei voi nauramatta katsoa.Sun mies voisi tykätä tästä, mummot kun eivät ole ihan tavanomaisia.

   Poista
 4. Kiva kuulla että suosittelet leffaa, sillä mietinkin meniskö tämän katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä.Harvoin vanhoista tehdään leffoja ja tämä nyt voi kääntää sivua uudeksi leffatuotannossa.

   Poista
 5. Tämän elokuvan haluaisin muuten nähdä. Olen nähnyt mainospätkän ja vaikutti todella hyvältä. Toivottavasti Netflix ottaisi ohjelmistoonsa, niin minäkin pääsisin näkemään. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee joskus sinne, menee vain tovi. Mutta hurjan hauskaa katsottavaa oli.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com