15.11.2020

Olohuoneen sisustus ennen joulua -valaistusvinkit

Olohuoneemme sisustus on hyvin yksinkertainen ja skandinaavisen vaalea nyt, kun Pyhäinmiestenpäivän ja Halloweenin oranssit koristeet ja hämähäkin seitit olen kerännyt pois. Monet ovat jo alkaneet laittamaan jouluisia koristeita ja joulukuusikin on ollut jo instagramin puolella esillä seuraamillani henkilöillä. Tänään laitoin punaista essille keittiöön lahjaksi saamani Pentkin punaisen kynttilän muodossa ja sen alle laitoin kirkkaita tähtikoristeita lasimaljaan. Joulu ei ihan hetkeen tule meille, katsotaan tuossa parin viikon päästä sitten.Kauppareissulla kävimme kyllä jo ihailemassa kauniita joulun sisustusesineitä ja lyhtyjä Prismassa ja Kärkkäisellä. Samalla piti myös kakkosluokkalaisen päästä katsomaan vihko- ja askartelutarvikkeita. Lelulehteen on kyllä jo merkitty rastilla monen monta joululahjatoivetta. Ostin nyt jo ennakkoon uudet Pandakuvioiset Kuoman kengät hänelle. Asiakasomistajapäivän 15 prosentin edun takia ostin myös pari joululahjaa ja toinen niistä tulee kuopukselle, joka muuten muutti todella kauas ja nyt sitten koronan vuoksi täytyy miettiä miten pääsemme kyläilemään etelä-Suomeen. Juhlimme myös ennakkoon hänen synttäreitä mustikkasuklaakakulla, josta laitan tänne kyllä oman postauksen, nimittäin täytteet olivat niin herkulliset hän saanut aikaan. 

Aurinko on näkynyt enää harvoin, ja muutaman kuvan sain otettua, jossa näkyy olohuoneen seesteinen sisustus. Valoja tulee laitettua iltaisin reilusti päälle ja olohuoneessa on paljon käytössä Work-tyylinen lamppu seinällä hyllyssä ja hyllyn päällä toinen pöytälamppu. Nyt kannattaa sinunkin laittaa kunnolla valaistusta, jos tuntuu pimeän aika tylsälle. Tämä nimittäin toimii ihan oikeasti, jos kaamoväsymys yrittää iskeä.

Lyhtyjä ja jouluvaloja on tullut laitettuakin joka puolelle taloa ja terasseja. Öljykynttilät palavat sen 48 tuntia, joten niitä olen myös lyhtyihin laittanut ja valoisan aikana sammuttanut. Kärhö, joka on tuossa alakuvan ikkunan takana, niin on leikattu tyvestä ja mies toi sen lasiterassille talvehtimaan. Keväällä se työntää esille uusia alkuja ja silmuja sitten. 


Keittiössä on ollut lamppukokoelmani uusin Artekin JL341 valaisin. Jl 341 on hyvin yksinkertainen ja leveä riippuvalaisin, jonka on suunnitellut Artekille arkkitehti Juho Leiviskä 1969 eli 51 vuotta sitten. Siinä on ollut suunnittelijan idea, että yksinkertainen on kaunista. Valkoisen johdon varassa kelluva lautasmainen varjostin luo pehmesti valoa ympärilleen. Mielestäni se on juuri sopiva ison koonsa puolestsa ruokapöydän päällä. Artekin Jl341 on 56 senttiä halkaisijaltaan. Siksi se tosiaan näyttää kelluvan tuolla katossa. Artekin lampusta olohuoneesta löydät täältä kuvan ja toisen kuvan hyggeilyhuoneen katon Artekin lampun löydät täältä. 


Joko sinä olet joulua sisustanut kotiisi?


9 kommenttia:

 1. Kyllä vain alkavat illat käydä hämäriksi. Yksi syy miksi tykkään olla täällä on pimeät yöt. Ja nehän tietysti aina kaipaavat valoa.

  Vielä ei ole näkynyt joulukuusia naapureilla, mutta mä veikkaan, että parin viikon kuluttua on, kun vietämme Kiitospäivää.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tulevaa kiitospäivää teille sinne!

   Poista
 2. Ihana tuo Artekin valaisin. Olen lisännyt kynttilälyhtyjä kotiin.
  Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Artekin lamppu on kuin leijuva kappale ja valo siivilöityy hyvin eri suuntiin. Lyhdyt saavat lisävaloa, kun tätä pimeää aikaa nyt on vielä pitkään.

   Poista
 3. Minä olen ihastellut, että yllättävän usein aurinko kuitenkin vähän paistelee vielä marraskuussakin. Kun teen etätöitä kotona, niin huomaan auringon aivan erilailla. Kovin lyhyitä nuo aurinkoiset hetket ovat, mutta tuovat kuitenkin ripauksen pirteyttä päivään. Kovin raskailta tuntuvat nuo synkät ja auringottomat päivät kuten vaikka maanantai.

  Meille tulee joulua kotiin yleensä vasta joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään paistoi tosi kirkkaasti aurinko. Ruokatunnilla kävin happihypyllä tyttären koiran kans. Pimeä aika on kyllä raskasta!

   Poista
 4. Komea tuo Artekin valaisin, yksinkertainen ja tyylikäs. Olen lisäillyt pikkuhiljaa joulukoristeita. Joka päivä lisään ehkä kaksi koristetta. :D Tänä aamuna löysin laatikon pohjalta puisen kuusen joka löysi jo paikkansa olohuoneesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Artekin valaisimet ovat ajattomia ja näyttäviä.

   Poista
 5. Löysin blogin hakiessani vinkkejä designvalaisimiin ja korkean huoneen valaistukseen. Kiitos tuosta vinkistä Artekin suuntaan. Alanpa miettiä tätä vaihtoehtoa tosissani. https://www.haddadin.fi/fi/design-valaisimet

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com